Fábry-„beszólás” – Akinek nincs humora, az mindenre képes!

Lehet lihegni Fábry Sándor Duna tévében elhangzott műsora egyik poénján, amelyben fasiszta jelleggel emlegette az M1, az Echo Tv és a Hír Tv csatornákat.

Királyhelyi Pál mondta anno, hogy „Akinek van humora, mindent tud. Akinek nincs, mindenre képes.” Ezek szerint az esetet nyilvánosságra hozó ellenzéki portálok, amelyek előszeretettel minősítik kárörvendőn beszólásnak a történteket s komolyan veszik ebben a kontextusban a ’fasiszta’ kifejezést, az utóbbi csoportba tartoznak. Akik mindenre képesek. Még erre is.

A nézők napjainkban azon nevethetnek, amiről szó van, s nem azon, hogy vajon milyen rendszerbontó üzenetet akart itt a humorista a szövegébe csempészni. (Fotó: Facebook)

Fábry ugyanis a Duna Tv-ben, egy szórakoztató, vicces műsor keretében mondta a magét. Röviden: viccelt! Fábry éppen azért olyan népszerű, mert könnyedén, szabadszájúan tudja szórakoztatni az embereket. Méghozzá demokráciában, ahol nincs szükség arra, hogy a humoros műsorokban kieresszék a szelepen a fedő alatt felgyülemlett társadalmi feszültséget. Mert nincs feszültség. Még akkor sincs, ha ilyen-olyan okok miatt nem mindenki érzi jól magát a bőrében, miközben jobban élnek, mint az átkosban. Hofinak az hozta meg az igazi népszerűséget, amikor a sakkozó Kádárt kifigurázta. Diktatúrában ebből lehetett „spontán” poént csinálni, amikor az emberek Kádáron nevettek ugyan, de a lelkük mélyén a Kádár nélküli világra vágytak. Ám ezt csak Hofi „merte” kimondani. Azt is csak Komlós János humorista, korábbi ÁVH-s vizsgáló-kihallgatótiszt szövege alapján. A háttérben zajló nagypolitikai összekacsintásról, azaz a „vicc” engedélyeztetéséről az embereknek persze fogalmuk sem volt.

Fábrynak ilyesmire nincs szüksége, hiszen szerencsére egy teljesen más, a Kádár-rendszert tagadó világban élünk. Ahol a másik oldal – minden alap nélkül – annyit fasisztázza az Orbán-rendszert, hogy már csak nevetni lehet rajta.

Arról nem szólva, hogy a Duna TV szintén az MTVA-hoz tartozik. Ugyanúgy, mint az M1. Akkor ezzel a Duna Tv is fasiszta, ahogy ő, a közismerten jobboldali beállítottságú személyiség szintén az? Magára is ezt mondta volna? Egy fenét!

Hál’ Istennek, már nem a Kádár-rendszerben élünk, már nincs szükség a kettős beszédre. A nézők pont azon nevethetnek, amiről szó van, s nem azon tűnődnek, hogy vajon milyen rendszerbontó üzenetet akart itt a humorista a szövegébe csempészni.

Mert akinek humora van, az ugye mindent tud…

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/64779/pics/lead_800x600.jpg
Duna Tv,Echo Tv,Fábry Sándor,Facebook,fasiszta,HírTV,Királyhegyi Pál
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?