Kampányblöff – A CEU tovább fenyegeti a kormányt

El nem tudom képzelni, mit fog hétfői sajtótájékoztatóján bejelenteni a Közép-Európai Egyetem. Ha ugyanis komolyan gondolták, hogy amennyiben december 1-ig nincs megállapodás a kormánnyal, akkor a Central European University, tehát a Közép-Európai Egyetem amerikai diplomát adó része Bécsbe költözik, akkor ennek a tájékoztatónak már a múlt hét közepén meg kellett volna történnie. Hiszen a magát hülyének tettető Ignatieff rektoron – aki saját akaratából fordítva ül a lovon – és a vele politikai okokból kormányellenes palávert keltő hazai és nemzetközi „támogatóikon” kívül mindenki tisztában van vele, hogy csak az egyszerűség kedvéért nevezzük CEU-nak azt az intézményrészt, ami valójában nem is létezik.

A kormány csak úgy tudja megtartani a törvényes rendet, ha a jogszabályokhoz igazodik, nem pedig Ignatieff rektor (képünkön) idióta, senkit nem érdeklő, senkit semmire nem kötelező ultimátumaihoz. (Fotó: theglobeandmail.com)

Nem a kormány akarja őket kiseprűzni Magyarországról, hanem ők képtelenek eleget tenni annak a tavaly tavasszal a felsőoktatási törvénymódosítás által előállt jogi helyzetnek, amelynek rajtuk kívül mind a 24 Magyarországon működő külföldi egyetem eleget tett, csak a CEU nem. S mit tesz Isten, a többihez képest csak a CEU-nak van kiváltságos helyzete, senki másnak. Csak a CEU tud megülni egy fenékkel két lovat, ráadásul fordítva, csak a CEU képes úgy két diplomát kiadni, magyart és amerikait, hogy neki az USA-ban nincs kampusza. Ezt a privilégiumot Soros Gyuri bácsi bulizta ki anno Gyurcsány Ferencnél és Magyar Bálintnál, s tavaly ezt az égbekiáltó igazságtalanságot szüntette meg a kormány törvénymódosítása.

Azóta megszakítás nélkül azzal gyalázzák a kabinetet, hogy kiüldözi őket az országból. Meg arról rendeznek, rendeztetnek szimpátia tüntetéseket, hogy a kormány merényletet követ el a tanszabadság ellen. Ezért szombaton jelképesen el is temették az oktatás szabadságát a Kossuth téri demonstráción. Nemzetközi nyomást szerveznek az Orbán-kormány ellen a CEU kiváltságainak meghagyása érdekében. Soros György rendszeresen vendégeskedik az Európai Unióban, legutóbb éppen Frans Timmermansnál, az Európai Bizottság szocialista alelnökénél, hogy ő aztán közvetlenül adhassa át a Sorostól jött utasításokat – minden bizonnyal egyebek mellett migráns- és CEU ügyben – az MSZP „véletlenül” éppen Brüsszelben járó delegációjának.

MSZP-s díszpintyek Frans Timmermans társaságában. Szanyi, Ujhelyi, Timmermans, Tóth Berci és Kunhalmi. (Fotó: Facebook)

A december 1-jei ultimátumról természetesen az ATV Civil a pályán műsora sem feledkezett el megemlékezni. A műsorban még az a Lattmann Tamás is azt az ótvaros kormányócsárló dumát nyomta, amit a hivatásos ellenállók szajkóznak, annak ellenére, hogy ő nemzetközi jogász s pontosan tudja, hogy ebben a kérdésben éppen hogy a CEU az, amely tesz a törvényre, s nem a kabinet a CEU-ra. A kormány csak úgy tudja megtartani a törvényes rendet, ha a jogszabályokhoz igazodik, nem pedig Ignatieff rektor idióta, senkit nem érdeklő, senkit semmire nem kötelező ultimátumaihoz.

A stílus maga az ember. Ignatieff-ék most is az Indexen, meg az RTL klubon keresztül üzengetnek. Eme orgánumok „úgy értesültek”, hogy holnap tart sajtótájékoztatót a CEU a Bécsbe költözésééről. Előtte persze még tüntikéztek egyet szombaton, meg háborogtak az ATV-ben, hadd nőjön a paláver hangereje, hátha megkönyörül a kiváltságaikon a kormány.

Nos, ez nyilvánvalóan nem megkönyörülés vagy kegygyakorlás kérdése. Aki eleget tesz a jogszabálynak, az marad, aki nem, az megy, oszt jónapot! Nem véletlenül jelezte a külügyminisztérium az RTL Klubnak, illetve Rétvári Bence államtitkár a Hír Tv-nek, hogy blöff az egész. Tegyük hozzá, EP-kampány blöff.

Ezek után „nagy izgalommal” várhatja a közvélemény e téma iránt érdeklődő vajmi kicsiny része a hétfői sajtótájékoztatót. Bármit mondanak, a Közép-Európai Egyetem itt marad. Kósa Lajos szerint például azért, mert Budapest egyszerűen jobb hely, mint Bécs. Sajnos a téma is itt ragad a nyakunkon, mert az EP választásokig ez is lehetőség arra, hogy tovább üssék hangosan a kormányt.

Igaz, nagyszerű propagandamunkájukkal eddig is csak azt érték el, hogy tovább nő Orbán Viktor népszerűsége. Nem lesz ez másképp ezután se.

4
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/65082/pics/lead_800x600.jpg
CEU,Frans Timmermans,Ignatieff,Kampányblöff,Közép-Európai Egyetem,Kunhalmi Ágnes,Orbán Viktor,Szanyi Tibor,Tóth Bertalan,Ujhelyi István,ultimátum
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-03 14:56:53
Ennek az Ignatieff nevű idiótának egyáltalán nem kell magát hülyének tettetnie, mert a teljes elhülyülés nála már évtizedek óta bekövetkezett.
Csak mondom ennek a beszűkült agyműködésű ökörnek, - meg az összes többi liberálbolsevik sipákolónak - hogy a hazai rendfenntartásnak vannak ugyan meglepő, egyben furcsa vonásai, de ma még azért az sem úgy működik, hogy:

A TÖRVÉNYEK MINDENKIRE VONATKOZNAK, KIVÉVE A SÁRI BÍRÓT, ILLETVE A CEU NEVEZETŰ BOHÓCTOVÁBBKÉPZŐ EGYETEMET !!!!!

Ha ezt nem tudják (nem akarják) megérteni, akkor húzzanak is innen, a bodrogközi náthás "3,14csába" !!!!!
Egyetlen normális (azaz nem kommunista) ember sem fog könnyeket ejteni értük !!!
Válaszolok
József
József 2018-12-03 11:44:31
Köszönöm a reagálást. Egyszerűen azért, mert bármely komoly intézmény előre tájékoztatja az érintetteket, hogy ettől és ettől az időponttól kezdve más feltételekkel állnak rendelkezésre.
Válaszolok
Katintka 2018-12-03 11:39:51
Egyetértek a leírtakkal de azért megkérdezném hogy miért kellett volna már a múlt hét közepén bejelenteniük hogy amerikai diplomát majd csak Bécsben adnak ?
Válaszolok
kata 2018-12-02 21:12:17
Nem értem miért csodálkoznak,hogy senki nem marasztalja őket.Aki nem tartja be a
törvényeket,annak kívül tágasabb!Majd rájönnek az osztrákok,kiket is fogadnak be.Mert,
ezek olyanok mint a piócák,nagyon nehéz tőlük megszabadulni.Azt sem értem milyen alapon követelnek maguknak előjogokat?Persze a volt ballibsi kormány elkényeztette
őkelmééket,azt hiszik még mindig az a felállás,hogy ők diktálnak,a kormány pedig min-
denre rábólint.Arról nem is beszélve,hogy miket oktatnak ezen az ún.egyetemen.Eb-
ből pláne nem kérünk.Terjesszék ott kártékony gondolataikat,elvárásaikat ahol erre
külön igény van.Legtöbb hallgatójuk úgyis külföldi,annak a pár libsi aranyifjúnak,aki
ezeknél az elfajzottaknál akar "tanulni",nyilván nem okoz gondot,hogy kijárjanak
Bécsbe.Csak maradjanak is ott.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?