Mikor élvez Bangóné? – Jelentés a homokozóból

Egy nyúlfarknyi mesefélével állnék elő, ha megengedik. El tudják képzelni, hogy Bangóné Borbély Ildikó, Demeter Márta, Szél Bernadett színes szalagocskákkal copfos hajukban, s hogy egy fiú is legyen köztük Varju László rövid nadrágban, mint a kisgyerekek, ülnek a homokozóban és vödröcskéjükbe lapátolják a homokot? Játszadoznak, huncutkodnak, gyerekcsínyt eszelnek ki, hogy borsot törjenek az orr alá.

Bangóné (képünkön): „Csak azért nyomok gombot, mert én most ezt élvezem, hogy magának itt kell ülnie és szenvednie és ezt végig kell hallgatnia” (Fotó: mindenszo.hu)

Kissé komolyabbra fordítva a szót – de tényleg csak kissé – Bangóné, a szocialisták piros alsója a következőképpen idézte fel a homokozós történetet az ATV Egyenes beszédében, ami a valóságban természetesen a parlament plenáris ülésén zajlott le: ”Két fideszes volt bent, az egyik az előterjesztő, Kósa Lajos. (…) Láttuk, hogy iszonyatosan szenved. Én egyszer mondtam is neki, hogy csak azért nyomok gombot, mert én most ezt élvezem, hogy magának itt kell ülnie és szenvednie és ezt végig kell hallgatnia. S akkor találtuk ki, ha innentől fogva – miután a törvény lehetőséget ad rá – beszéljünk még jó sokat. Van véleményünk, mondjuk el a véleményünket és nyomjunk gombokat.”

Marad a gyerek, ha játszik, szoktuk mondani. Ez esetben szerintük még a demokrácia szabályait sem kell komolyan venni, pedig azért aztán a libsik mindig körömszakadtáig harcolnak. Kizárólag akkor tesznek rá, ha nekik kéne azt betartani. De most a mintegy öt órás parlamenti vitában, éjfél felé már ez sem volt fontos. Az sokkal inkább, hogy Kósa Lajossal ki lehessen babrálni, mert ez olyan jó.  

Azt már amúgy is kitalálták, hogy a törvénymódosítást rabszolgatörvénynek keresztelik el, hadd döbbenjen meg tőle a tájékozatlan hallgatóság. Hadd higgyék az „egységsugarú síkidomok”, szocinyelven ezek a szavazóik, hogy ezek a nagyszerű MSZP-sek, dékások, színjátszó zöld-vörösök éjszakába nyúlóan is képesek megvédeni a munkavállalók érdekeit a Fidesz aljas kizsákmányolásától.

Akiket persze csak akkor érint a többletmunka lehetősége, ha maguk is akarják. Míg ha vállalnák a pluszmunkát, de nem módosul a jogszabály, akkor hiába szeretnének, mégsem kereshetnek többet. Ildiék tehát éppen kétkezi munkavállaóik érdekei ellen igyekeztek obstruálni, de ez nem számít. Ennél sokkal fontosabb, hogy Kósával kibabráljanak.

Igen ám, de a házszabály szerint ugyanazt, ami elhangzott a vitában még egyszer nem lehetett elővenni, ezért Demeter Mártikától bizony meg is vonták a szót. Varjú Lacika viszont úgy homokozott, hogy felolvasta a törvényjavaslat teljes szövegét. – Hi-hi-hi – vihogtak magukban a lányok. De nem sokáig, mert Lezsák Sándor levezető elnök gyorsan elvette a jókedvüket és a szót egyaránt, miután érdemben még annyira sem tudtak a témához szólni, mint Varju Lacika, viszont az ülésvezetés bírálatát a jogszabály nem engedi. A jobbikos Varga-Damm Andika pedig valamiért azt akarta igazolni, hogy nála tényleg elmentek otthonról, mert szerinte, ha elfogadják a törvénymódosítást, akkor Budapestnek égnie kell.

Summa summarum: Lezsák Sándor nem hagyta magát lóvá tenni, könnyűszerrel túljárt a homokozós társaság eszén, ha tetszik ők égtek szénné, nem a magyar főváros.

Kósa Lajos pedig zárszavában nyugodtan megállapíthatta, hogy „ennyi marhaságot régen hallott”. Meg azt is, hogy az értelmetlen kritikák elhangzása ellenére sem változott a lényeg: a munkavállalók csak akkor dolgozhatnak többet, ha maguk is vállalnák. Viszont ha akarják, akkor nem akadályozhatja meg őket ebben a frissen módosított jogszabály.

Itt a vége, fuss el véle.

4
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/65124/pics/lead_800x600.jpg
Bangóné Borbély Ildikó,Demeter Márta,homokozó,Kósa Lajos,MSZP,Varjú László
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-05 19:34:27
Ahányszor meglátom ezt az idióta némbert artikulálatlan hangon üvöltözni, mindig eszembe jut a régi-régi mondás:
Ennél a szerencsétlen hülyénél a kultúra kib........ta a biztosítékot !!!!!
Azért van még "méltó" párja a Parlamentben, gondoljunk csak a "vörös rébékre", a Vadai Ágnesre !!!!
Válaszolok
éva 2018-12-03 22:14:12
Sajnos az a helyzet, hogy "-nyomják Krahácsot" elölről és hátulról! Pénzzel nyugatról, és bugyuta emberek (szavazók) keletről. Az én véleményem;- úgy gondolják, "ha a hatalom nem lehet az enyém, - mások;- (a Kormány) érezze piszkosul szarul magát ". Az önjelölt , majdani rabszolgatartók sátáni örömére.
Válaszolok
Tibor 2018-12-03 21:27:14
Ez a söpredék komcsi hazaáruló komcs libsi nő nem illik a parlamentbe, hanem a piacra, az ilyeneket ki kéne tiltani a parlamentböl, oda nem valók, mert nem tudnak még kultúráltan viselkedni sem!
Válaszolok
kata 2018-12-03 19:56:09
Ez a nő nem tud viselkedni.Állandóan ordít,mint a fába szorult féreg.Hogy szerezhetett
ez óvónői diplomát?És volt olyan aki alkalmazta ezt a félcédulás némbert gyerekek ne-
velésére?Házszabályt kellene módisítani,aki a Parlamenthez méltatlanul viselkedik,azt
erősebben szankcionálni mint most,mert ez tűrhetetlen amit az utóbbi években az ún.
ellenzéki képviselők megengednek maguknak.Ha eddig nem vették észre,nem egy kocsmában vannak,hanem az Ország Házában!Úgy látszik ezt tudatosítani kellene bennük,mert alpári viselkedésük nagyon nem illik a Parlament méltóságához.Vala-
mint javasolnám,hogy vessék alá alkalmassági vizsgálatnak a képviselői posztért in-
dulókat,mert átléptek már minden határt.Tényleg igaz,hogy az intelligenciának sem-
mi köze a diplomához.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?