Parlamenti botrány – Orbán nem engedi megfúrni a munkások érdekeit

Komoly szereptévesztéstől szenved a magyar ellenzék. Azt gondolja, hogy a magyar munkavállalókat meg kell védenie a Munka Törvénykönye azon módosításától, hogy – önkéntes hozzájárulás, a munkáltatóval történt megállapodás alapján – többet dolgozhassak annál, mint a jelenleg megállapítható túlóra mértéke. S ha beleegyeznek és alkalmanként szükség van a többletmunkájukra, azt a módosításra kerülő jogszabály alapján hónap végén természetesen ugyanúgy kifizetik nekik, mint eddig.

A tisztességes Bangóné fütyülővel a szájában obstruál. A 2925 módosítóindítvány beterjesztésével, közbekiabálásokkal, fütyüléssel s más méltatlan magatartással megvalósuló ellenzéki obstrukció nem a munkavállalók, hanem a saját, kicsinyes megélhetési érdekeiket szolgálják. (Fotó: Facebook)

Az ellenzék képtelen felfogni, hogy ez a törvénymódosítás egyformán szolgálja a munkavállalók és a munkáltatók érdekeit. A magyar cégekéit éppúgy, mint a multikét. A hitelességdeficitben, kóros mondanivaló- és támogatottsághiányban szenvedő ellenzék valamiért a fejébe vette, hogy ez a jogszabálymódosítás teremtette lehetőség szerintük méltatlanul kizsákmányolja a dolgozókat s ezért elhatározta, hogy foggal-körömmel megvédi a munkavállalók érdekeit. Azokat a jogokat, amelyek védelméből a munkavállalók köszönik szépen, de nem kérnek.

Hiába szervezett ugyanis érdekvédő tüntetést néhány szakszervezet a múlt szombatra, hiába mozgósítottak mindenkit, akit csak elértek az ország minden tájáról. Az Alkotmány utcába összejött néhány ezer ember – többségében fizetett szakszervezeti alkalmazottakból s munkaköri kötelességből demonstráló, szintén fizetett ellenzéki politikusokból álló – kicsiny csapata jól példázta, hogy a munkavállalók minap már 4,5 milliósra duzzadt serege – soha nem dolgoztak ennyien Magyarországon – egyáltalán nem érzi kizsákmányolónak ezt a törvénymódosítást. Sőt! Az ellenzék által a politikai haszonszerzés céljából aljas módon rabszolgatörvénynek minősített jogszabályváltozás elnevezését pedig egyenesen kikérik maguknak.

A tüntetés nyilvánvaló szombati kudarca után az ellenzék képviselői hétfőn a parlamentben próbálták ellehetetleníteni a T. Ház működést. Az az MSZP vezette ellenzék, amely kormányzása idején egy millió embert tett munkanélkülivé és kétszer akkora jövedelemadó-kulccsal büntette a munkavállalókat, mint a jelenlegi mérték. Az emberek már rég rájöttek, hogy ez az MSZP igazi arca. S azt is jól tudják, hogy a 2925 módosítóindítvány beterjesztésével, közbekiabálásokkal, fütyüléssel s más méltatlan magatartással megvalósuló parlamenti obstrukciójuk nem a munkavállalók, hanem a saját, kicsinyes megélhetési érdekeiket szolgálják. Ezzel könyörögnek, hogy a botrány kapcsán figyeljen már rájuk a közvélemény azon piciny része, amely még elhiszi, hogy nem saját, jól fizető képviselői egzisztenciájukért erőlködnek, hanem a munkavállalók, ha tetszik a választók érdekeiért. Szerencsére egyre kevesebben vannak. Orbán parlamentje pedig nem engedi megfúrni a munkavállalók érdekeit, mert „a kormány a munkások oldalán áll” – jelentette ki a kormányfő.

Ezért megy jól a gazdaságnak is, jóllehet az Európa szerte jelentkező kapacitáshiányt Magyarországon is nagyon érzik a cégek. Azért ad a várhatóan ma elfogadásra kerülő törvény lehetőséget az önkéntes többletmunkára, hogy a hazai munkaerő végezhesse el a feladatokat. A kapacitáshiányos munkaerőpiac pedig olyannyira védi a munkavállalókat, hogy a munkaadóknak meg sem fordulhat a fejükben a munkavállalók akaratuk ellenére való foglalkoztatása, mert számolnak a fölmondással, azzal, hogy a munkaerőhiánnyal küzdő cégek kapva kapnak az így felszabaduló, jól képzett munkaerő után. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a krónikus szereptévesztésben szenvedő ellenzék botránykeltésével ezúttal is a jól működő gazdaság kerékpárja küllői közé akarja bedugni a botot.

Tisza István miniszterelnök, akadémikus az obstrukcióval kapcsolatban Deák Ferencet, a haza bölcsét idézi, aki egyszerűn úgy fogalmazott, hogy a „házszabályokat tisztességes emberek számára alkották”.

14
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/66161/pics/lead_800x600.jpg
Bangóné Borbély Ildikó,ellenzék,MSZP,Obstrukció,Orbán Viktor,Parlament,Tisza István
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 14 db hozzászólás érkezett!
éva válasza: Zoltán bejegyzésére 2019-01-14 21:28:59
Kedves Zoltán! Semmit nem kell alaposan átgondolni!!!! A Törvény jó, és időszerű volt! Kérlek nézd meg a Kormány Infót! Meg fogod érteni. Mivel NK. Közgázt tanultam, határozottan állítom, hogy a túlórát következő hónapban ki kell fizetni! Ha ezzel elmaradnak, kamatot is megítél a MÜ. Bíróság! Mivel Orbán Viktor nem közgazdász, arra nem tért ki, hogy a 36 hónap arra az esetre vonatkozik, ha a Vállalat, vagy bm. jogi személy csődöt jelent, és nem tud azonnal fizetni (értsd a fizut is), akkor az eljárás eltarthatósága= büntető pere miatt csúszhat a kifizetés! De a kamattal együtt kifizetésre kerül minden járandóság! Az ellenz-segnek bármi elég a balhé gyártásához! egy;- külső anyagi, verbális unszolás! Jogi, (abszolút jogtalan!) támogatásuk a lázításra, rendbontásra. Lásd be kérlek, hogy ezeknek a rohadékoknak teljesen mindegy mibe;-. MINDENBE;- de belekötnek a sikert sikerre halmozó, magasan jól működő, EREDMÉNYESEN KORMÁNYZÓ VEZETŐINKBE! Ne aggódj! Mosolyogjunk , (kiröhögjük őket) - és megüti őket a guta! ÁMEN!
Még annyit: - bizakodj kérlek, és mások is átveszik tőled a pozitív jelzéseid, KISUGÁRZÁSOD! üdv.
Válaszolok
éva 2019-01-06 20:03:08
Még az is lehet, gyurcsányi emlékszik, hogy amikor recesszióban volt az ország, és kevés a munkaerő, akkor bizony lehetetlen, (illetve elsumákolva, és "NEM" ) - kifizetni a túlórát! [ a közalkalmazottakra vonatkozóan!] Még a bér kifizetése is komoly gond! DE, MOST A KORMÁNY TÖRVÉNYBE IKTATJA, HOGY KÖTELEZŐ KIFIZETNI, A MUNKAVÁLLALÓVAL ÍRÁSBAN EL KELL FOGADTATNI! VAGYIS NEM LEHET SUMÁKOLNI, AZ EMBEREKET H@LYÉNEK NÉZNI! naná, hogy félnek! Tudják, hogy mélyrepülésbe menne a gazdaságunk, ha ők lennének hatalmon!
Válaszolok
éva válasza: Zoltán bejegyzésére 2018-12-28 18:29:45
Kedves Zoltán! Tény, hogy nem írtam érthetően! A Munkáltató (bármelyik;- kicsi, nagy) a kirúgás terhe mellett bármikor elvárhatja, KÖVETELI A TÚLMUNKÁT! Ha, kevés a felső határ, sumákolni kényszerülnek. NEM FIZETHET 400 ÓRÁT, HA CSAK 250 VAN ENGEDÉLYEZVE! A TÖBBIT EL KELL SÍBOLNI! GÖRGETNI! HAZUDOZNI, OSZTANI, SZOROZNI! DRÁGA ZOLTÁN! ÉRTED MÁR A CSÍZIÓT? A MUNKA ELVÉGZÉSE KAPCSÁN KÖTELEZNEK TÚLÓRÁRA! HA AKAROD, HA NEM -= KIRÚGNAK! A KÉRDÉS CSAK AZ, HOGY A MAXIMUMOT KI IS KELL FIZETNI SUMÁK NÉLKÜL! HÓ VÉGÉN! ÉS! - NYUGATON MÁR RÉG NINCS 35 ÓRÁS MUNKAHÉT! " A SIMA ÚT VEZET A FÉNY FELÉ! HIDD EL; - EZ A KORMÁNY JÓT AKAR AZ EMBEREKNEK! ÉS A PANASZOKAT; - SOKAK PANASZÁT ORVOSOLJA AZ INTÉZKEDÉSEIVEL! NEM Ő TALÁLJA KI! PERSZE;- MINDENKI TETSZÉSÉT NEHÉZ TELJESÍTENI, DE A SUTTYÓK MINDÉG KAPHATÓK LESZNEK EGY KIS BALHÉRA! ÚGY KELL ELLENÜK VÉDEKEZNI, HOGY NEM VESSZÜK ÉSZRE ŐKET, MOSOLYGUNK! (és jól kiröhögjük őket!) , PLUSZ= MAXIMÁLISAN BÍZUNK EBBEN A KORMÁNYBAN! EDDIG MINDENT JÓL CSINÁLTAK! NINCS RIVÁLIS EH NAGY HAZÁBAN!
Válaszolok
Hát, így van ez válasza: Zoltán bejegyzésére 2018-12-14 00:37:20
Az a mániád, hogy mindent kétszer mondasz, kétszer mondasz ?!
Ha valamihez hozzászólsz, nem lenne hátrány, ha kellőképpen tájékozódnál is, mert különben csak még nagyobb hülyét csinálsz saját magadból, mint amilyennek kinézel. Például elolvashatnád a törvényjavaslatot, melyben tisztán és világosan benne foglaltatik:
1./ Csak a dolgozó beleegyezésével lehet a 250 órás keretet 400-ra emelni !!!
2./ Az adott hónapban elvégzett túlmunka ellenértékét KÖTELEZŐ AZ UGYANABBAN HÓNAPBAN FIZETENDŐ BÉRREL EGYÜTT KIFIZETNI !!!!!!
Akkor mi a 3,14csát hadoválsz itt össze a három éves visszatartásról a jelen törvény kapcsán ?!
A három éves, túlmunkára vonatkozó bértartozást a komcsi kormány idején halmozták fel (pld. tűzoltóknál), amit aztán az új FIDESZ kormány fizetett ki !!!!!!!
Válaszolok
Zoltán 2018-12-13 00:26:20
Csak a miheztartás végett:
A baloldali kormányzatok alatt az összes megszorítás, Bokros-csomag,létszámleépítés (közvetve) , stb. károsultja voltam, pontosan tudom, hogy mennyire rossz volt a gazdasági vezetés -meg egyáltalán- a baloldali kormányzatok alatt.
Válaszolok
Zoltán 2018-12-12 23:56:21
Csak a miheztartás végett:
A baloldali kormányzatok alatt az összes megszorítás, Bokros-csomag,létszám-leépítés (közvetve) , stb. károsultja voltam, pontosan tudom, hogy mennyire rossz volt a gazdasági vezetés -meg egyáltalán- a baloldali kormányzatok alatt.
Válaszolok
Zoltán 2018-12-12 23:18:53
#...a tűzóltók...
Válaszolok
Zoltán 2018-12-12 23:18:04
Kedves Éva!
Pontosan tűzoltók, illetve a Te eseted lett törvénybe iktatva a mostani munkatörvénykönyv változtatással.
Két pontból áll a változtatás:
- 250-ről 400-ra lett emelve az elrendelhető (?!) túlórák száma, valamint
- rögzítette a 36 hónapos elszámolási időszakot.
Érzésem szerint bizonyos munkaadók "lobby-tevékenysége", valamint a munkaerő-hiány következtében lett módosítva a törvény. Erre írtam, hogy a munkaadók érdekvédelmi képessége jóval erősebb, mint a munkavállalóké. És ugyanez érvényes az "önkéntes" túlmunkára (próbálja megtagadni).
Szóval: "nagyon magas ez a labda". S az ellenzék ezt ki is fogja használni.
Válaszolok
éva 2018-12-12 22:19:37
Csak azért hangoskodnak, hogy ne merüljenek feledésbe! Akik bíznak még bennük valamiért azoknak fontos, hogy ezek így viselkedjenek! Köpködő vénasszonyok, alig két elemit végzett munkásőrök, pártkatonák stb. Orbán-fóbiában szenvedők kapnak egy kis kárörvendő lehetőséget ezúton! Ne legyen soha nagyobb, értelmesebb örömük ENNÉL!
Válaszolok
éva válasza: Zoltán bejegyzésére 2018-12-12 22:09:36
Kedves Zoltán! Ha visszatudunk emlékezni, a tűzoltók nem kapták meg 3-évig a túlóra pénzüket, amit aztán a Fidesz rendezett!!! Mindenki magából indul ki! A túlóra kifizetését a szocik őrületesen korlátozták! Magam is károsultja voltam a rossz gazdasági vezetésüknek! A bért is alig tudták kifizetni! És nem a 2008-as Világválság miatt!!!! A baj, már sokkal előbb kezdődött!
Válaszolok
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?