Obtsrukció – Orbán testével védte a demokráciát

A magyar demokrácia történek rendszerváltoztatás utáni példátlan obstrukciós kísérlete vallott látványos csődöt szerdán a parlamentben. Az ellenzék mindenáron meg akarta akadályozni az általuk méltatlanul rabszolgatörvénynek gúnyolt munka törvénykönyve módosítását. Ehhez a fizikai kényszerítés eszközétől sem riadtak vissza, elállva a pulpitusra vezetők utakat akadályozták meg, hogy Kövér László házelnök, illetve az ülést levezető elnök Latorcai János elfoglalhassa a helyét. Pedig havi egy-két milliós fizetésüket nem sípolásért kapják.  

A védősorfal mögött Latorcai János saját helyéről vezette le az ülést. Nagyszerűen.

Ám a többet ésszel, mint erővel magyar bölcsesség ezúttal is meghozta a megoldást, így az ülést némi csúszással meg lehetett tartani, s a tervezett jogszabályokat kivétel nélkül megalkothatta az Országgyűlés. Miközben Latorczai János az parlamenti patkóban elfoglalt helyére sebtében telepített mikrofonon keresztül példás módon levezette a jogalkotó munkát, addig az ellenzék tovább folytatta a rendzavarást a teremben. Sípolt, szirénázott, telefonjukkal videófelvételek tömkelegét készítve járkáltak föl-alá, hogy lehetőség szerint minél nagyobb felfordulást idézzen elő. Az ülésvezetés biztonságának szavatolása érdekében Orbán Viktor miniszterelnök testével védte – Gulyás Gergellyel és Rogán Antallal egyetemben – a demokráciát, személy szerint Latorcai Jánost, hogy ne legyen kitéve az előtte rendszeresen megjelenő párbeszédes Tordai Bence, a DK-s Gréczi Zsolt tolakodó atrocitási kísérleteinek. Még a jobb sorsra érdemes, szerencsétlen Mellár Tamás is ott izgett-mozgott az útonállók között, s meglepő módon őt sem zavarta egy cseppet sem, hogy közgazdászprofesszor létére ilyen alpári cselekedetre ragadtatja magát. Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók, szoktuk mondani hasonló esetekre. Hiszen az már természetes, hogy Bangóné eltorzult fejjel ott ordibál, fújja a sípot közösen a tacepaókat lobogtató Kunhalmival, hogy Vadai újabb ötletekkel próbálja életben tartani a balhét, de hogy egy tisztességben megőszült egyetemi ember, hogy kerül a saját jogon még a parlamentbe is bejutni képtelen párbeszédesek vagy liberálisok bandájába, azt nehéz elképzelni.

Az internet szomorú közvetítését nézve a taxisblokád jutott eszembe, amely az 1990-es májusi választásokat követően, az 1956-os ünnepségek után két nappal rontott rá a nemzetre, a szadeszes politikusok bátorításával. A szabaddemokrata kútmérgezés romboló hatása máig kitart az ellenzék soraiban, ellenkezőleg nem vetemedtek volna ekkora disznóságra, mint amit ma a parlamentben műveltek. Különösen azért, mert az obstrukció kísérletet motiváló munka törvénykönyv módosítás alapvetően hamis indíték, hiszen az új a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvény a munkások érdekeit szolgálja. A ellenzék ezek után egyáltalán nem tisztelt tagjai ezt az előadást tehát nem érdekvédelmi célból rendezték. Erre azért volt szükség, hogy megpróbálják valamivel magukra irányítani a választók figyelmét. Hiteles, valódi mondanivalóval ugyanis ezt képtelenek elérni. Csaltak tehát most is. S hogy mennyire nincsenek mögöttük a munkások, a támogató tömegek, azt közvéleménykutatásokon kívül nemcsak a szombati kiadós kudarccal végződött tüntetés mutatja, hanem azon kevesek Kossuth téri megjelenése is, akik a képviselők többszöri rimánkodására végül kilátogattak parlament elé.  

A szerdai provokáció jól mutatja, hogy erőszakos mutatványukat a Fidesz ésszel könnyedén leszerelte, s a parlament így elvégezhette mindazt a munkát, amit eltervezett. Kövér László nem rejtette véka alá, az ügyet ki fogják vizsgálni. A pulpitusra való feljutás eltorlaszolása pedig olyan következményeket vonhat maga után, amely az ellenzéki képviselők „személyes életére is hatással lesz”.

Tisza István mártírminiszterelnököt idézem: „Azért hozták létre a magyar parlamentarizmust, hogy az ilyen szégyenteljes jelenetek megtörténhessenek? Kossuth Lajos és Deák Ferenc technikai obstrukcióval érték el a nagy vívmányokat?”

Műbalhék szervezése helyett ezeken kellene inkább az ellenzéknek elgondolkodnia.

3
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/66217/pics/lead_800x600.jpg
Bangóné Borbély Ildikó,Latorcai János,Mellár Tamás,Obstrukció,Orbán Viktor,Parlament,Tisza István,Vadai Ágnes
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-14 00:15:46
Szívből kívánom, - és el is várom - hogy mindazokat, akik ebben a szemét megmozdulásban részt vettek a lehető legszigorúbban megbüntessék.
Tele van a FIDESZ-KDNP frakció jogászokkal, és mellettük áll még egy sor kiváló, "kívülálló" jogász is, úgyhogy sürgősen találják a büntetés mikéntjét és mértékét, hogy ezeknek a senkiháziaknak örökre elmenjen a kedve az effajta őrültségektől !!!
Válaszolok
éva 2018-12-13 21:42:17
Nagyon tetszett ahogy a Kormánytagok kezelték ezt a gyalázatos BANDÁT!
-" BOCS ÁLLJ MÁR MESSZEBB , MERT BÜDÖS A SZÁD" !!! hahahahahahahaha!
EGY ÉVIG EZEN FOGUNK NEVETNI AZ ISMERŐSEIMMEL, CSALÁDTAGJAIMMAL!
Válaszolok
kata 2018-12-12 19:56:56
Ezek a szerencsétlen véglények mindent elkövetnek,hogy a kormányt elmozdítsák.Amit
viszont ma műveltek,inkább szánalmas és nevetséges volt,mintsem figyelemre méltó.
Már nincs jobb ötlet,mint látható az utcára sem bírnak tömegeket kivinni,normális em-
ber csak legyint rájuk,mint anya a hülye gyerekére.Most miért lettek ennyire fontosak
a munkások?Azok között is többségben vannak a munkások,akikre vonatkoznak a
családtámogatási törvények,mégsem szavaztak meg egyet sem!Akkor most mi van?
Ezek a közönséges némberek úgy feszítettek ott,mintha legalábbis barikádon lettek
volna,pedig elég viharverten festenek Nem mondom hová valók,de hogy a Parla-
mentbe nem,az biztos.Kár az erőlködésért,az ellenzék teljesen szavahihetetlen,már
bizonyítottak,de nem jött be.Mindenki tudja mit gondolnak a magyarokról-főleg akik
nem szavazta rájuk-,úgyhogy nem kell itt képmutatóan tetszelegni a nép megmentő-
jének szerepében,eljátszották a becsületüket,és azt szinte lehetetlen visszaszerezni.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?