Karcsi Misinek annyi – Orbán a belga miniszterelnököt is legyőzte

Nagy örömmel nyugtázhatják a magyarok, hogy Orbán Viktor egyik ádáz liberális ellenfele, a szintén migránssimogató belga miniszterelnök Charles Michel, magyarul Karcsi Misi lemondott. Mi lesz most nagy haverjával, az örömét szintén migránssimogatással gerjesztő Guy Verhostadt-tal? Hogy tud majd Orbánon bosszúlkodni, ha nem lesz kéznél Karcsi Misi? Nem sírok miatta, ne értsék félre. Majd megoldja valahogy, ahogy a fogorvoskeresést is – egyszer. 

Charles Michel, alias Karcsi Misi (képünkön) abban reménykedett, hogy le lehet tolni Magyarország torkán a bevándorlók befogadásának varangyos békáját. Nagyot tévedett! (Fotó: Israel National News)

Sajnos azonban Fülöp király – nem a Don Carlosból, hanem a belga trónról – várhatóan nem dönt azonnal, megpróbál a pártokkal egyeztetni, tárgyalásos úton áthidalni a kormányválságot. Úgy tesz, mint operabeli druszája, aki ugye azt énekli, hogy „Majd alszom én, ha véget ér a kín”. A kín azonban nem nagyon akar véget érni, hiszen Karcsi Misi kormánya már így is a szinte lehetetlenre vállalkozott. Egy hete az Új Flamand Szövetség elnevezésű nacionalista párt ugyanis azért hagyta őt faképnél, azért lépett ki a kormánykoalícióból, mert Belgium aláírta az ENSZ migrációs csomagját. A csillagok állása szerint pedig kisebbségben nehéz kormányozni. Csárlinak például ez egy egész hétig sikerült.

Ismert, hogy Karcsi Misi éppen a legutóbbi EU-csúcson verte az asztalt azon uniós tagországok ellen, amelyek nem mutatnak szolidaritást a migráció kezelésében. Ez ómagyarul annyit tesz, hogy a tagországoknak korlátozás nélkül be kell fogadniuk a migránsokat és életfeltételeiket az adófizetői pénzéből biztosítaniuk kell. Jó kis munkamegosztás, nem? A magyarok megtermelik, ők meg – a máséval a csalánt verő Karcsi Misi nagyvonalú erőszakoskodása nyomán – idetolakodnának és elköltenék.

Emlékezetes, éppen Karcsi Misi volt az, aki az év elején ultimátumot intézett a V4 országoknak, így közvetlenül Orbán Viktornak is, mivel a csoport tagjai következetesen megtagadják a migránsok befogadását. Kijelentette, ha nem lehet megegyezni a V4-ekkel, akkor az Unióban minősített többséggel fognak dönteni. Ami azt jelentette volna, hogy kiiktatják a vétót, azaz nem szükséges valamennyi állam- és kormányfő egybehangzó szavazata az Európai Tanács döntéséhez, így Orbán Viktoré sem. Karcsi Misi abban reménykedett, hogy így le lehetett volna tolni Magyarország torkán a bevándorlók befogadásának varangyos békáját. A magyar kormányfő természetesen nem maradt adós a kemény válasszal. Emlékezetes, hogy a Fidesz elnökségével közös állásfoglalásában leszögezte: nem engednek a zsarolásának. Számukra Magyarország az első és harcolni fognak azok ellen, akik meg akarják változtatni hazánk és Európa keresztény identitását.

Karcsi Misi tehát küzdött, mint felfújható gumimalac a jégen. Ám az árulását már a flamandok is megunták s kihúzták a dugót a malackából.

A lecke most fel van adva Fülöp királynak, akinek ugye druszája Verdinél arról fohászkodik, hogy „Bár bírhatnám azt a titkos varázserőt, / Hogy emberszívekbe lássak, / Mint Isten lát egyesegyedül...” Reményeim szerint a belga Fülöp nem viszi túlzásba az okoskodást, ami ugye önmagában a tett halála. Ha őszinte magához, akkor ő is képes arra, hogy emberszívekbe lásson, meghallja az emberek akaratát és összes bölcsességét latba vetve nagy tisztelettel elfogadja Karcsi Misi lemondását. Csárlinak tehát minden bizonnyal annyi.

Nem való ugyanis a kormányrúd mellé az, aki nem hallja meg az emberek akaratát. Se Belgiumban, se másutt. Az emberek ugyanis szerte Európában nem liberális Mikiegerekre, Karcsi Misikre vágynak, hanem biztonságot, kiszámítható jövőt, boldogulást szavatoló politikusokra.

Amit csak az Orbán Viktorok képesek megadni nekik.      

3
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/66538/pics/lead_800x600.jpg
Charles Michel,Don Carlos,Európai Tanács,Európai Unió,fidesz,Fülöp Belga király,Guy Verhofstadt,Karcsi Misi,Orbán Viktor,varangyosbéka
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-20 17:12:29
Minden jó érzésű, normálisan gondolkodó (tehát nem kommunista) európai ember teljes szívből annak drukkol, hogy a jövő májusi EP választás meghozza az igazi áttörést, és ezek a szemétláda Sz@rgentini, Macron, Merkel, Juncker féle migránsimádó Soros-csicskák mennek végre a "levesbe" !!!
Válaszolok
Kinga 2018-12-20 05:20:36
Gratulálok, szenzációs írás! Egyre többen hátrálnak meg!
Válaszolok
kata 2018-12-19 19:33:42
Bravó!Csak így tovább!Remélhetőleg egyre több migránsbarát gazember vezetőt kényszerítenek sajátjaik lemondásra! Ha nem hajlandóak meghallgatni állampolgáraik
véleményét,azok ellenében idegen érdekek megvalósításán dolgoznak,ezt érdemlik.
Hulljon a férgese! Talán beigazolódik,hogy akik Orbánt ocsmány módon szidták,előbb
-utóbb eltűnnek a süllyesztőben.Ha előbb nem is,jövőre úgy fognak hullani,mint a legyek ősszel.A politikusoknak pedig tudomásul kell venni,hogy a választópolgárok
nem azért szavaznak bizalmat egy képviselőnek,hogy azután saját hatáskörben dönt-senek,őket meg sem hallgatva.Ez a legaljasabb magatartás,hogy az emberek csak
addig számítanak,amíg - sokszor hamis ígéretekkel- megnyerik őket,amint beteszik a
lábukat a Parlamentbe,süketnek tettetve magukat rájuk sem bagóznak.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?