Siralomház – Az ATV arcátlan hírhamisítása

Durva és arcátlan hírhamisítással vezette félre a nézőket hétfő este az ATV Egyenes beszéd Kontrája, amelynek Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti képviselője volt a vendége.

Miközben a csatorna három kérdezővel – Rónai Egon, Balogh Judit ATV-s szerkesztőkkel és a klubrádiós Lampé Ágnessel – állt neki a közel negyedórás beszélgetésnek, amelynek kétharmada éppen a minapi európai parlamenti ülésről szólt, aközben egyikőjüknek sem jutott eszébe megkérdezni: mondja képviselő úr, hogy szabad ekkorát hazudni ország-világ előtt a saját hazájával kapcsolatban? Mi az, hogy „Ezek az urak a Szovjet blokk „legvidámabb barakkját” Európa új siralomházává változtatták”? Mi az, hogy „a hatalom fegyveres verőemberei a jelenlétemben, s mi több élő videóközvetítéstől, sem zavartatva, képviselőket ütlegeltek a köztelevízió épületében..."? Hallgattak róla, mintha el sem hangzott volna. Arról persze tág tere volt Szanyinak beszélni, hogy a vita kisszámú résztvevője közül a néppártiak nem álltak ki a Fidesz mellett. És szíves örömest számolt be arról is, hogy bár volt, aki Orbán politikája mellett voksolt, de azok „egytől egyig szélsőséges fasiszta vagy félfasiszta képviselők voltak”. Naná, hát kik lettek volna? A ballib ellenzék újsütetű jobbikos szövetségesei, akik most is szívesen adomáznak cigányverésről és nem riadnak vissza a náci karlendítéssel való viccelődéstől sem családi körben, biztosan nem ilyenek, ugye?

Rónai Egon vezetésével gyomorforgató módon egyszerre hárman is hamisították a hírt az ATV-ben (Fotó: Youtube)

Az (alá)kérdezők valószínűleg tudatosan hallgattak a kényes témákról. A nézők ugyanis komoly kommunikációs célként érzékelhették Szanyi Tibor fényezését, a választók előtt minél jobb színben való feltüntetését. Így aztán sokat időztek Szanyi minap kapott Arany-nyíl díján – nem nyál, nyíl – amit azért vehetett át, mert a nevéhez ragasztották az okosfalu kezdeményezést az Unióban. Tudják mi az az okosfalu? Lássanak csodát: annak kezdeményezése, hogy a falvakban, a kisvárosokban is pontosan olyan munkaeszköz lehessen az okostelefon, mint a nagyvárosokban! Mert ugye a nagyvárosokban is azért lett az, ami, mert valaki ezt kitalálta, s nem azért, mert megvoltak hozzá a feltételek. Őrület. Csak a hülye nem él a lehetőségekkel! De az embereket ostobának néző Szanyi már díjat is kapott a még el sem kezdődött „okosításukért”. Még szerencse, hogy az uniónak az uborkák görbületén túl még ilyen dolgokkal is van energiája foglalkozni.

De még ez sem volt elég az ATV-nek. Tovább szépítették Szanyi ezúttal valahogy kevésbé borvirágos orcáját annak felemlegetésével, hogy esetleg megválaszthatják az év képviselőjének. Még csak az első három közt van, de már úgy beszélnek róla, mintha ő lenne a legjobb. Elképesztő. Egyébként is a bevándorláspárti többségű Európai Parlament fog szavazni róla, tehát annak adják, aki a legtöbbet tesz a hazájában a bevándorlás érdekében. S mivel Orbán bevándorlásellenes országok frontembere, így nem nehéz kitalálni, kinek van legnagyobb esélye a díj elnyerésére. Nyilván a magyar miniszterelnök kérlelhetetlen politikai ellenfelének, aki ezzel is segíteni tud Brüsszelnek a májusi kampányban. Nem árt azonban tisztában lenni vele, ha megkapja Szanyi, akkor azt nem másnak köszönheti, mint Orbán Viktornak.

Hétfőn tehát Rónai Egon vezetésével gyomorforgató módon egyszerre hárman is hamisították a hírt az ATV-ben. Vajon ezek alapján objektív tájékoztatás helyett mire lehet még számítani májusig a csatornától?

Vagy nevezzük inkább amúgy klassz „szovjetesen” kanálisnak?

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/68542/pics/lead_800x600.jpg
ATV,Balogh Judit,Brüsszel,Európa siralomháza,Európai Parlament,kanális,Lampé Ágnes,legvidámabb barakk,Rónai Egon,Szanyi Tibor,Szovjet blokk
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
éva 2019-02-06 22:58:02
Sajnos olyan világot élünk, hogy a nagy tőkések abban lelik örömüket, hogy az ilyen szanyikat fényezik abban a reményben; - hátha mérgelődünk a vikszelésen. Amit ugye; köpködéssel kell végezni -PERSZE! Hát mi is köpünk rá egy jó nagy turhát, zöldet, és jól kidörzsöljük hadd fényeskedjék! Egyébként úgyis olyan sötét!
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-02-06 20:00:20
Mégis, ki mit vár egy ilyen szemétláda ökör (rónai egonka) által vezetett, ATV szennyadón leadott stúdióbeszélgetéstől ?!
Ők csak alkalmazzák a KOMMUNISTÁK TÍZPARANCSOLATÁNAK vonatkozó pontjait:

9.) A kommunista az adott körülmények függvényében lehet: bátor, gyáva, tettre kész, önfeláldozó, visszahúzódó, megalkuvó, illegalitásba vonuló, elfogult, elfogulatlan és köpönyegforgató.
10.) A kommunista soha nem kér bocsánatot senkitől és semmiért, jól tud konspirálni, ígérgetni, felejteni vagy feledtetni.
Lejegyezte: Prof. Dr. Bokor Imre

Engem viszont vigasztal az a biztos tudat, hogy másodpercenként immár többet felejtek, mint amit ez a pár agyhalott valaha is tanult !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?