Blogolj!

Undorító – Koncz Zsuzsa csak a gyurcsányistáknak énekelne, ha tehetné

„Még nem az, de már intézik” címmel jelent meg interjú Koncz Zsuzsával a Magyar Narancs legfrissebb számában. A cím azonban egyáltalán nem a márciusi Aréna koncertre igyekszik ráirányítani a figyelmet, hanem eléggé el nem ítélhető módon Koncz Zsuzsa esetleges származására célozgat. Zsidó vagy sem az az énekesnő, akinek ötven éve jelent meg első nagylemeze, s akinek dalaihoz több generáció kötődik még abból az időből, amikor egyáltalán nem a politizáló Koncz Zsuzsa miatt zárták azokat a szívükbe, hanem mert az Illés, Metró, Omega nagy hármas mellett ő volt az egyik énekes idol a szocializmusban felnőtté váló s akkor is szórakozni vágyó s a régi dalok iránt ma is érdeklődő publikum számára. Bródy szövegei persze már akkor se szívlelték a rendszert. Ám akkor ez rokonszenves volt, mert nagy naivan a többség azt gondolta, hogy a kádárizmusból az egész társadalomnak elege van. S amikor végre megbukott, utána jött a nagy meglepetés: ezzel egyáltalán nem volt mindenki így! Például maga Koncz Zsuzsa se. Bár az első húsz évben ez nem nagyon derült ki, mert a szocik és a libsik voltak javarészt kormányon, akiket tudott szeretni, akik Gyurcsány révén nyomták neki a Kossuth-díjat, meg minden földi jót.

A történelmi dalok nélkül a kutya se lenne ma kíváncsi az Orbán ellen politizáló Koncz Zsuzsa előadására (Fotó: Blikk/Pozsonyi Zita)

Ám eljött 2010, amikor a valódi rendszerváltás bekövetkezett, amióta Koncz Zsuzsa „művészi” politizálása felerősödött. Művészit írok, mert valójában soha nem mondja ki konkrétan, hogy Orbán Viktort és rendszerét utálja, gyűlöli, de a Bródy féle szövegek nem hagynak kétséget a felől, kiről, miről van szó. A Mi lett belőled? című dallal konkrétan nagyot igyekszik rúgni a miniszterelnökbe. Íme, az utolsó sorai: „Hát mi lett belőled, mi lett belőled, mi történt veled / Hogy szégyenkezni kell miattad mindenkinek.” Ahhoz azonban gyáva, hogy megnevezze, kiről is van szó. Mert szerinte „A művészet nem arról szól, hogy megnevezzünk valakit. A művészet arról szól, hogy felmutassunk valami olyasmit, ami létezik.”

Csakhogy az embereket nem lehet hülyének nézni. Ők nagyon tisztában vannak vele, hogy Koncz Zsuzsa bizony Orbán Viktoron köszörüli a nyelvét, mint ahogy azzal is, hogy a szókimondást pénzügyi okokból nem meri felvállalni. Ellenkező esetben ugyanis nemhogy az Arénát, hanem a falusi kultúrházakat sem tudná megtölteni. Koncz Zsuzsa tudja ugyanis, hogy a közönsége nagy részével más politikai világban élnek. Az Aréna népe nem a liberális, Orbánfóbiás énekesnőre kíváncsi, hanem azokra a dalokra, amelyek a fiatalságukhoz kötik. Ezért ötvözi a régi, ahogy ő mondja „történelmi” dalait az újabb lemezein hallhatókkal. Nélkülük ugyanis nem állna meg a koncert, a történelmi dalok nélkül a kutya se lenne ma kíváncsi az Orbán ellen politizáló Koncz Zsuzsára. Ezen érzéseit eltitkolva valójában becsapja a közönség nagy részét, ő ugyanis legszívesebben a gyurcsányistákkal megtöltött Arénában énekelne. Koncznak az a szerencséje, hogy a közönség nosztalgiázási vágya felülírja az énekesnő rendszerrel szembeni érzéseit. Egyszerűen tesznek rá, jól akarják érezni magukat és kész.

Ez azonban nem ok arra, hogy a Magyar Narancs az interjú címében Koncz Zsuzsa esetleges zsidóságára utaló mondatot emeljen ki az interjúból. Ez egyszerűen undorító, visszataszító, elutasítandó, mi több, senkit nem érdekel. (Azokat a névtelen idiótákat ne hozzuk ide, akik az év elején Dávid-csillagot rajzoltak Vámos Miklós és Koncz Zsuzsa kiplakátolt fényképeire a hirdetőoszlopokon.)

Ilyen durva provokációra csak azok ragadtathatják látszólag büntetlenül magukat, akiknek Heller Ágnes, Konrád György és a többi liberálisvezér önös hatalmi érdekből a Bitó-szalonban vagy a Spinoza házban megsimogatta a fejüket. A társadalom szigorú büntetését azonban még több cikluson keresztül el kell viselniük.

9
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/68951/pics/lead_800x600.jpg
Bitó-szalon,Bródy János,Heller Ágnes,Koncz Zsuzsa,Konrád György,Magyar Narancs,Orbán Viktor,Spinoza ház,zsidó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 9 db hozzászólás érkezett!
éva 2019-02-18 20:52:14
El kellene intéztetni, hogy a "koncos" vidéki embereket gyűlölő, a városból kiutáló, dalát újra sugározzák a rádiók! Ez a dal felér a legmocskosabb [magyar falusi emberek ellen]-i rasszizmussal! Úgy gondolom, nem léphetne fől többé Művelődési Házakban! Hát, ahogy öregszik, bizony kiült a maszkjára a lelke pudvásodása, a gyökere -(telensége). A brokyról, mindenki tudja, hogy mint magántorzó mit is ér!
Válaszolok
Hát, így van ez válasza: kata bejegyzésére 2019-02-17 21:41:26
Minden szó igaz !
Az egykori Neoton együttesben éneklő három Évából a Csepreginek volt a leggyengébb hangja, csak hát a másik kettőnek nem volt a "pasija" az akkori kiadó mindenható atyamestere !!!!
Válaszolok
kata válasza: Süsüke bejegyzésére 2019-02-17 21:24:22
Így van!!! Cserhátit erdős vidékre száműzte,mert a csodálatos hangjával nem akart vokálozni csepreginek.És szegény Cserháti Zsuzsa kínlódott,hogy meg-
élhessen,ezt a két tetűt pedig még mindig hallgatnunk kell!!!Korai halálához biztosan hozzájárult,hogy méltatlanul mellőzték.És csepregi kiútálta a Neo-
tonból Fábián Évát és Pál Évát,akinek nagyságrendekkel jobb hangja volt,mint
ennek a visítozó majomnak.Ők már nincsenek színpadon,de ezt a két , a kom-
csi rendszer kedvencét még mindig hallgatnunk kell!
Válaszolok
Süsüke válasza: Süsüke bejegyzésére 2019-02-16 17:01:18
Természetesen Cserháti Zsuzsára gondoltam!
Válaszolok
Süsüke válasza: János bejegyzésére 2019-02-16 17:00:39
Ezzel pontosan én is így vagyok! A"művésznő" hozzáállásával már régen lehúzta a redőnyt előttem, nem beszélve arról, hol van az ő hangja cserháti Zsuzsáétól?! Egy másik galaxis, tudjuk!
Válaszolok
János 2019-02-16 13:16:34
Nem mondom azt, hogy egy művész, előadó ne politizáljon, nem politizálhat, de ha nyilvánosan megteszi, annak bizony következménye van, legalábbis nálam. Zsuzsa koncertjére ingyenjeggyel sem mennék el, pedig régen nagyon tettszettek a dalai. De ebbe a körbe tartozik még több művész is, akiknek a művészi teljesítményét elismerem, de nem tudom élvezni a művészetét a politikai állásfoglalása miatt. Ez van. Az emberek a saját politikai nézetük alapján bizony szelektálnak a művészek között.
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-02-16 12:18:11
Ez a luvnya, aki oly nagyra tartja magát, annyira "jeles" énekesnő, hogy az egész élete során egyetlenegyszer sem énekelt ki egyetlenegy dalában sem egy oktávnyi hangtávolságnál többet. (Vesd össze ezt a Kovács Katival, vagy a Katona Klárival !!!!!!)
Nem véletlen, hogy a Szörényi egy idő után már nem írt neki dalokat.
Idézném én is a "művésznő" dalának szövegét:
" Hát mi lett belőled, mi lett belőled, mi történt veled,
hogy szégyenkezni kell miattad mindenkinek ?! "
Hát, mivé lettél te, meg a többi liberrált, ökör haverod, köztük az az agyament bródy is ?!
Hová tudtok még süllyedni, van még ennél lejjebb ?! >>>>> gyanítom, hogy nincs !!!!!
Válaszolok
kata válasza: kata bejegyzésére 2019-02-15 21:16:29
jav.:rejtett kis gondolatokkal...
Válaszolok
kata 2019-02-15 21:14:46
Elég gerinctelen ez a nő.Nyíltan nem vállalja véleményét,de azért burkoltan közli,mit
is gondol rólunk.Ha mi nem vagyunk elég jók neki,akkor a pénzünk se kelljen.Annyi
becsület lehetne benne,hogy kiáll a nézetei mellett.Mert az a helyzet,hogy elénekli bró-
dy dalait,de úgy csinál,mintha ez csak egy eléneklendő dal lenne.De mivel tudja,mi az
ábra,csendben marad,de azért rejtett ki gondolatokkal közli a véleményét.Ki kellene
állnia bősz anett,vagy a többi ballibsi mellé,de tudja,hogy akkor vége van.A ballibsi esz-
metársaiból nem tudna ilyen szinvonalon élni.De ha van egy kis becsület benne,a
sárga rózsát ne énekelje el többé,mert nem áll jól neki.Igazi kétkulacsos libsi,aki
tudja hogyan kell lavírozni,hogy a kecske is jóllakjon,és a káposzta is megmaradjon.
Egyébként hiába próbálta titkolni,a rendszerváltás után nyilvánvaló volt,hogy hová
húz a szíve.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?