Orbánt akarták szívatni, magukat sikerült – Újabb ellenzéki kudarc

Két izgalmas lehetőség között választhatott hétfőn az ellenzék a parlamentben. Az egyik, ahogy Szabó Tímea párbeszédes képviselő elmondta, hogy bent maradnak az ülésen és kiteszik magukat annak a vegzatúrának, hogy a kormánypárti képviselők a szemükre vetik, hogy a baloldal és a szélsőjobbos, még ma is náci jegyeket viselő Jobbik formálódó szövetsége miként engedhető meg a demokráciában, amikor az antiszemitizmus ellen éppen a liberális ellenzék lépett fel korábban a legnagyobb hangon. Noha a vörös- és barnaingesek kézfogóját az élet sajnos nap mint nap igazolja, így a kormánypártok joggal firtathatták volna ezt a vállalhatatlan együttműködést. Az ellenzék azonban ezúttal is a könnyebbik végét fogta meg a dolognak, látványosan kivonult a parlamentből, ha tetszik: elmenekült a kérdések elől.

Szabó Tímea (képünkön). A szívatást nem sikerült az ellenzéknek elkerülnie. Igaz, ezúttal saját magát állította a bot rossz végére. (Fotó: Facebook)

A szívatást azonban így sem sikerült elkerülnie. Azzal a különbséggel, hogy ezúttal saját magát állította a bot rossz végére az ellenzék. Lementek ugyanis Esztergomba, hogy a képviselői munkát a terepen gyakorolják, ott igyekezve Orbánt gyalázni. A Suzuki gyár időközben megjelent közleménye azonban tudatta velük, hogy teljesen feleslegesen mennek, mert a cég nem alkalmazza a Munka Törvénykönyve módosítása révén adódó 400 órás túlmunkát, sőt még a korábban lehetséges 250-et sem használják ki. Az újabb akciójuktól felajzott ellenzék esztergomi megjelenése tehát eleve teljesen feleslegesnek bizonyult, hiszen a munkavállalókat itt se fenyegette a gaz munkáltató „kizsákmányoló kapzsisága”, ahogy korábbi látogatásaik helyszínén, a MÁV-nál és az MVM-nél se élnek a 400 órás kerettel.

De vajon miért tette ki magát ekkora kudarcnak az ellenzék? Miért tolakodtak ismét a nyilvánosság elé releváns mondanivaló híján? Az ember néha él a gyanúperrel, mintha gyakorló mazochistaként örülnének, ha egy ország teliszájjal röhög rajtuk.

Meglehet azonban, hogy nekik eszükbe sem jutott a munkavállalói jogokért küzdeni, arra amúgy is ott van a szakszervezet. Inkább azt szerették volna elérni, hogy továbbra is túlóra szabályozásról legyen szó a nyilvánosságban, ami szerintük a decemberi megmozdulásokon az ellenzék sikertémája volt. Ez azonban alapvetően tévedés, mert semmilyen közvéleménykutatás nem támasztotta alá, hogy a túlmunkákkal kapcsolatos megmozdulásaik nyomán az ellenzékre többen szavaznának januárban, mint egy hónappal korábban.

Nem a dolgozók érdekében serénykedtek tehát ezek a drága képviselők, a munkások ezúttal is csak eszköznek kellenek nekik, hanem saját gallérjukat szidolozták, saját EP kampányukat építgették, túszul ejtve hozzá a Suzuki gyárat, hogy a kedvelt autómárkanév kapcsán többen figyeljenek a szánalmas demonstrációjukra.

Így legalább többen röhöghettek rajtuk.

Vidámság tekintetében egyébként jó napot zárt az ellenzék hétfőn, hiszen már délelőtt sikerült megmosolyogtatni a közvéleményt azzal, hogy nem tudták leírni helyesen a ’fojtani’ szót, nekik ’ly’-nal sikerült. S ahelyett, hogy Bangóné és Kunhalmi gyorsan kicseréltette volna ezt a hibás, de könnyedén újra nyomtatható plakátot, helyette büszkén vonultak vele a Képviselői Irodaház folyosóján, feliratukon kérdezve, hogy „Képviselőkbe folytani a szót illendő?” Mintha azt demonstrálták volna nagybüszkén, hogy ők ennyire „hüjék”. Mondjuk nem nagy baj, ezt eddig se sokan vonták kétségbe.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/69110/pics/lead_800x600.jpg
Esztergom,jobbik,magukat sikerült,MÁV,Munka Törvénykönyv,náci,Orbánt szívatná,rossz vége a botnak,Suzuki,Szabó Tímea
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
kata 2019-02-19 20:24:51
Ez sem jött össze,ti szerencsétlen balfékek!Bármit csináltok,minden"balul"sül el,és az
ország röhög rajtatok! De megmondta Orbán,hogy a humorról majd gondoskodik az ellenzék.Ebben is igaza lett.Esetleg lehetne a tényleges munkában részt venni,nem
mindenféle eleve elcseszett partizánakciókat bevetni.Tehetnének javaslatokat,melyek
az ország érdekeit szolgálnák,valós problémákra megoldást találni,azzal foglalkozni,
amiért a Parlamentbe kerülhettek.De erre nem jár az agyuk.A kötekedés,gáncsosko-
dás,semmit meg nem szavazás,idegen érdekek képviselete,randalírozás,ellentétek
szítása,emberek összeugrasztása-erre kellett a képviselőség?Adják vissza a mandátu-
mukat,mert érdemi munkát nem végeznek,amit végeznek,ahhoz nem kell képviselő-
nek lenni,méltatlan a Parlament szellemiségéhez.Vissza kellene adni a képviselőség
méltóságát,bizonyos kitételeket törvénybe iktatni,ki lehet képviselő.Már ott tartunk,
hogy bárki a hasára üt,hogy én képviselő akarok lenni,és ha megválasztják,beülhet
ebbe a történelmi épületbe,és lealjasíthatja annak magasztosságát.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?