Venezuela – Orbán magyarmentő politikáján gúnyolódott az ATV

A 300 venezuelai magyar menekült befogadása kapcsán a sors megint dobott egy magas labdát az ellenzéknek, hogy bebizonyítsák, mennyire szeretik a magyarokat. De természetesen nem éltek ziccerrel. Ugyanúgy elkezdték migránsozni őket, mintha tök idegenek lennének a haza számára és életük megmentése érdekében nem egy elnyomó, kommunista rezsim elől kellett volna elmenekülniük, hanem önként és dalolva, a jobb megélhetés érdekében kerekedtek volna fel Európa irányába a tönkretett, élhetetlenné vált országból. Az ellenzék ezen példa kapcsán is bebizonyította, hogy ki nem állhatja a magyarokat.

Emlékezhetünk a kettős állampolgárság megszerzése érdekében kiírt népszavazásra, amikor Gyurcsány a magyarok ellen, a ’nem’ szavazatra bíztatta a voksolókat. Később azért agitáltak, hogy fosszák meg őket az időközben a Fidesz jóvoltából megszerzett állampolgárságuk révén elnyert választójoguktól. És folytathatnánk a sort.

Simon András műsorvezető tisztában volt a tényekkel, mégis ormótlan beszólással igyekezett gúnyolni az Orbán-kormányt

Az ellenzék ezúttal is gyalázkodott a menekült magyarokon ahelyett, hogy ők bíztatták volna a kormányt, adjon térítésmentesen repülőjegyet, lakhatási lehetőséget, biztosítson magyar és angol nyelvtanfolyamot, letelepedési papírokat. Ez mégis csak egy pozitív üzenet lett volna részükről, ám ez eszükbe sem jutott. Ehelyett számon kérik mindezt a humanitárius segítséget nyújtó kormányon. Az MSZP-nek volt képe azt mondani a menekültek befogadásával kapcsolatban, úgy tűnik, nem Brüsszelből szervezik a bevándorlást, hanem a Karmelita kolostorból. A Demokratikus Koalíció pedig azzal viccelődött, mintha a kormány migránspárti civil szervezet volna s felszólította a Fideszt, hogy regisztrálja magát bevándorlást támogató szervezetként és fizesse be a bevándorlási különadót.

A Kormányinfón a haladó média is tudta jól, hogy a magyar állampolgársági törvény a vérségi elv alapján mindenki számára biztosítja a magyar állampolgárságot, mégis a kormányt próbálták sarokba szorítani az ügyben. Ahogy tisztában volt ezzel az ATV-n Simon András műsorvezető is, mégis ormótlan beszólással igyekezett gúnyolni az Orbán-kormányt. „Mindannyiunknak vannak közös felmenőink, úgy hívják őket, hogy Ádám és Éva. Ilyen szempontból a világ valamennyi polgára jogosult…” Hihetetlen, hogy valaki felelős beosztásban azért kaphatja a fizetését, hogy tudatosan félrevezesse a nézőket. Hihetetlen, hogy valaki elhallgatja a rendelkezésére álló információkat, s úgy vezeti a beszélgetést, mintha nem tudná, miért igyekezett bizalmasan kezelni a venezuelai magyarok befogadásával kapcsolatos információkat a kormány. Mintha számára egy haladó műsorvezetői poén többet érne, mint a még Venezuelában lévő 30 hazaszállításra váró menekült biztonságos kimenekítése. 

A legszebb a dologban, hogy az egész történetnek napjainkban valójában semmi különös apropója nincs, hiszen Soltész Miklós államtitkár még 2018-ban közleményben tette ismertté venezuelai magyar családok érkezését, s korábban Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is beszélt a nyilvánosság előtt arról, hogy ilyen programra készül a kabinet.

Az embernek az az érzése, hogy az ellenzék politikacsináló műhelyében a kampányban valaki kitalálta, a venezuelai magyarok bevándorlóként való feltüntetésével bizonyítani lehet, hogy migránsügyben mást mond a kormány és mást cselekszik. Ám a valóság ezúttal is megalázta őket. Bornírt szándékukkal ugyanis csak azt sikerült újfent bebizonyítaniuk, hogy az ellenzék még a bajba jutott magyarokat is utálja és rosszat akarnak nekik. Melléütöttek a feléjük dobott magaslabdának. A kormányról pedig épp az ellenkezőjét bizonyították: hogy szereti a magyarokat, értük dolgozik és igyekszik segíteni minden bajba jutott honfitársunknak bárhol éljen is a világon.

3
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/69245/pics/lead_800x600.jpg
ATV,Demokratikus Koalíció,magyar menekültek,magyarmentő politikán gúnyolódás,MSZP,Orbán Viktor,Semjén Zsolt,SImon András,Venezuela
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Fekete 2019-02-23 10:44:49
Simon egy suttyó vagy. hogy nem ég le a pofádról a bőr!
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-02-23 09:59:10
Ennek a simon andrás (igen, csupa kisbetűvel !!!!) nevezetű tetűnek a böfögése egyáltalán nem lep meg, mert ezektől a nyikhajoktól nem is várható más !!!
Az már inkább meglep, hogy a - tapasztaltak szerint - a közvélemény hiába sarkalná arra a kormányt, illetve az "illetékes hatóságok" valamelyikét:
Végre határozottan, keményen lépjen fel az ilyen (bocsánat, kunhalmiul: ijen!!!) szemétláda, aljas (allyas !), mocskos hazudozókkal, rémhírterjesztőkkel (rémhírterlyesztőkkel) szemben, és bírósági úton toroljon (torollyon) meg minden hasonló megnyilvánulást.
Sajnos (salynos!!!!) nem érezhető igazi jobboldali (lyobboldali) áttörés ezen a téren, pedig tényleg széles körű igény volna rá !!!
Válaszolok
kata 2019-02-22 20:07:07
A volt kommunista diktatúra egykori haszonélvezői,vagy leszármazottai mondanak
ítéletet azokról,akik a diktatúra elől menekülnek.Persze,mert őkelmééknek halvány
lila gőzük sincs mit jelent ilyen rendszerben élni.Mert ők,vagy leszármazottaik kedvez-
ményezettjei,besúgói,kihasználói voltak a mások életét tönkretevő mocskos,gyilkos
rendszernek.Egyszer már eljátszották,hogy össze akartak ugrasztani bennünket a kül-
honi magyarokkal.De most a migránsokkal sorolják őket egy csoportba,ami sértés,
hiszen semmi közük hozzájuk.De ez őket nem érdekli,mindenbe belekötnek,mert azt
hiszik,a kormány ellen hangolhatják az embereket.Országnak még ilyen aljas,semmi-
revaló ellenzéke még nem volt,mint ami nekünk jutott.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?