Orbán-siker – Tolna város szavazói elzavarták a „rabszolgatörvényezőket”

Most, hogy március 1-től hatályba lépett a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvény, a „haladó” média ­ – például a Népszava, az RTL Klub, a Nyugati Fény és természetesen az ATV – igyekeznek mindenáron a Munka Törvénykönyve túlmunkával kapcsolatos korábbi módosítása gúnynevét ide is átmenteni. Ugyanúgy igyekezve rabszolgatörvényezni a módosítást, mint tette azt az ellenzék tavaly decemberben. Csakhogy a lázítás, a munkavállalók kormány ellen való fordítása, ne adj’ Isten erőszakos tiltakozó mozgalom szítása akkor sem jött össze. Az óriási bukás oka az volt, hogy a törvény az önkéntességre helyezte a súlyt, ami tehát a munkavállalókat semmire nem kényszerítette. Időközben pedig az is kiderült – hála az ellenzék látványos önleleplező akcióinak, lásd a Suzuki gyár – hogy a munkáltatók legtöbbje nem is akar élni ezzel a lehetőséggel.

Nem az a pofátlanság, amit Deutsch Tamás EP képviselő mondott, hanem az, ahogy például a Nyugati fény írt róla (Fotó: Bukovics Martin / Azonnali)

A tömegtámogatás krónikus hiánya pedig fényesen bebizonyította, hogy az ellenzék tisztelt tagjai valójában nem a munkavállalók érdekében akartak itt eljárni, folyamatosan hajtogatva az üresen kongó rabszolgatörvény kifejezést, hanem saját népszerűségüket akarták növelni. Ez olyan fényesen sikerült, hogy például a tegnap Tolna városában rendezett vasárnapi időközi választáson a Fidesz-KDNP jelöltje 81,11 század százalékkal győzött, míg az ellenzék független jelöltje – aki mögött a teljes ellenzék felsorakozott – 18,89 századnyi szavazatot ért el. A választókerületben 2014-ben is a fideszes jelölt nyert, de akkor „csak” 45,78 százalékos eredménnyel. A plusz negyven százalékban nyilván komoly szerepet játszott az ellenzék erőszakoskodó, rabszolgatörvényező fellépése. A befőtt olyannyira eltette a nagymamát, hogy a választási részvétel kevesebb, mint 28 százalékos volt, ami az EP választásra egyáltalán nem bíztató az ellenzék számára, hiszen mennél kevesebben szavaznak, annál több a voksokban a biztonságát és a hazáját féltő, ezért fegyelmezetten urnákhoz járuló fideszes.

Deutsch Tamás EP képviselő a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény változásáról szólva is éppen arra mutatott rá az RTL Klubnak nyilatkozva, hogy ezúttal sincs szó főnöki kegyetlenkedésről, a munkavállalók kiszolgáltatottságáról. A Nyugati Fény öles címben mégis úgy interpretálta a történteket, hogy „Deutsch Tamás akkora pofátlanságot állított a túlórázó dolgozókról, hogy megrepedt a feje fölött a plafon”.

Hát nem repedt meg, mert egyszerűen nincs miért. Hiszen nem az a pofátlanság, amit az EP képviselő mondott, hanem az, ahogy például a Nyugati fény írt róla, vagy ahogy az ATV interpretálta a módosítást A nap híre című műsorában. – Ez az a rabszolgatörvény vagy egy másik? – tette föl szokásosan bicskanyitogató félrevezető kérdését Simon András a kormánypártisággal egyáltalán nem vádolható Dávid Ferencnek, a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) korábbi főtitkárának. A szakember, aki már a rabszolgatörvény kifejezést sem volt hajlandó használni jelezte, hogy a versenyszférában a Munka Törvénykönyvét, a közszférában pedig a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvényt alkalmazzák. Kifejtette továbbá, hogy a módostással semmi különös dolog nem történt. Pusztán arról van szó, hogy a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvény követi a Munka Törvénykönyvében már 20 éve rögzített szabályokat. Például azt, hogy nem 25, hanem csak 20 nap az alapszabadság. Ahogy a munkaközi szünet sem tartozik bele a munkaidőbe. „A köztisztviselők egy kicsit hasonló módon fognak dolgozni, mint ahogy az üzleti szférában dolgoznak a munkavállalók.

Álnaívan azt kérdezhetném, mi is itt a probléma?” – küldte el elegánsan a szándékos hangulatkeltés és félrevezetés céljából előrángatott témát melegebb éghajlatra Dávid Ferenc szakmai álláspontja.

Ám egyáltalán nem baj, hogy így történt. Hogy így fognak beszélni ezek a médiumok holnap és holnapután is, az szinte bizonyos. Tolna város szavazói tegnap pregnánsan megmutatták, mennyire idegesíti őket ez a krónikus hazudozás.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/69759/pics/lead_800x600.jpg
ATV,Dávid Ferenc,Deutsch Tamás,fidesz,Fidesz-siker,Népszava,Nyugati fény,pofátlanság,rabszolgatörvényezés,RTL Klub,SImon András,Tolna
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
kata 2019-03-05 13:05:35
Remélem ugyanígy estek pofára májusban és októberben is! Ja,egyébként nem nagyon
kommentálja a vesztes oldal az újabb méretes zakót.Miért is?
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-03-04 17:00:38
Megmozdultak a "kormányváltó erők", és óriási erőfeszítések árán máris szereztek az időközi választáson 18%-ot.
NA, BRÁVÓ FIÚK !!!!! >>>>>>>>>>>> CSAK ÍGY TOVÁBB A LENINI ÚTON !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?