Csak tessék! – Böcskei azt üzente, röhögjünk rajta!

Az anyját is eladná egy jó poénért – szoktuk mondani a rendre a középpontba törtető, a magát már-már tolakodóan okosnak és szellemesnek tartó emberekre. Bár Böcskei Balázs politikai elemző egyáltalán nem tartozik a szellemes közszereplők közé, hétfőn este az ATV A nap híre című műsorában mégis megpróbálkozott a nevettetés műfajával. Gyurcsány frissen bejelentett családvédelmi csomagjáról volt szó. Amikor Krug Emília műsorvezető a Fidesz közleményét idézte, Böcskei a következő vicces reagálást vezette elő.

– Köszönöm, hogy idézted a Fidesz közleményét, mert a „Hollik István kettősponttal” kezdődő híreket én nem olvasom egyáltalán.

– Egy kormányszóvivővel hogy tehetsz ilyet? – kérdezett vissza Krug Emília műsorvezető.

Ekkor Böcskei tovább viccelt...

– Kormányszóvivő is? Nahát! – játszotta a bazárit az amúgy elemzői hitelességére és pártatlanságára mindig oly büszke Böcskei, aki ezt a képességét futballbíróként is igyekezett kamatoztatni.

Bár Böcskei Balázs politikai elemző egyáltalán nem tartozik a szellemes közszereplők közé, hétfőn este az ATV A nap híre című műsorában mégis megpróbálkozott a nevettetés műfajával (Fotó. ATV)

Nos, ez az ostoba viccelődése sportnyelven szólva minimum egy sárga lapos figyelmeztetést ért. Böcskei ugyanis kétszeresen is igyekezett durván „szabálytalankodni”. Az első megalázási kísérlet az volt, hogy mosolygva bejelentette: negligálja a kormányszóvivő nevéhez kötődő információkat. A második pedig az, hogy – még szélesebb vigyorgás közepette, meglepetést színlelve – tájékozatlannak állította be magát, amikor megtudta, hogy a kormányszóvivőről beszélnek.

Harmatos hazugságát azonban éppen maga leplezte le az elhangzás pillanatában, hiszen vajon miért nem olvasná a „Hollik István kettőspont” kezdetű híreket, ha nem tudná pontosan, hogy ő a kormányszóvivő. Hiszen egy elemző munkájához nélkülözhetetlen a megfelelő információ mindkét oldalról. Ez az a pillanat, amikor az embernek eszébe jut a poén, az édesanya és az adásvétel összefüggése.

Böcskeit gyanítom két cél is vezette, amikor erre a szánalmas kis előadásra vetemedett. Nyilvánvalóan bele akart rúgni – Hollikon keresztül – a kormányba, Orbán Viktorba, amire rendszeresen törekszik, eljátszva a nézőknek, hogy ő már annyira menő csávó, hogy ezt is megengedheti magának. És talán szórakoztatni akarta a műsor másik két vendégét, Vágó István DK-s politikust és a talán Gyurcsányológiából kiegészítő szakot is végzett Komlódi Gábor ügyvédet, illetve a csatorna törzsnézőit. Böcskei szakmai hitelessége viszont  egyáltalán nem vehette jónéven a produkciót. Már ha számon tart még ilyen értékeket az ostoba viccelődéshez szemlátomást nagyon vonzódó gazdája.

Jelentem, üzenetét vettük, kérését örömmel teljesítjük: jót röhögünk rajta!

3
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/69819/pics/lead_800x600.jpg
ATV,Böcskei Balázs,Demokratikus Koalíció,Gyurcsányológia,Hollik István,Komlódi Gábor,Krug Emília,röhögjünk rajta,Vágó István
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-03-06 21:43:41
Böcskei fiam !
Nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik !!!
Te az utóbbi kategóriába tartozol !!!!
Ráadásul az a baj a hülyékkel, hogy - sajnos - soha nem adják fel !!!!
Válaszolok
éva válasza: éva bejegyzésére 2019-03-05 22:20:36
Vágó saját bevallása szerint, csak olvasta a helyes válaszokat! Egy bokszoló is megmondta, hogy lehetetlen vele barátkozni (pedig nagyon akartak), mert olyan bődületes butaságokat tud mondani, mint a hátulgombolós óvódás!
Válaszolok
éva 2019-03-05 22:17:12
Vágó egyáltalán nem okos fazon! Lemerném fogadni, hogy nem is értette Böcskei villantását. Pedig a jelek szerint a pávatánc neki szólt!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?