Weber-bukta – Orbánnak nincs mandátuma a bocsánatkérésre

Lelkesen tálalta a „haladó” sajtó, hogy a plakátkampány miatt már tizenhárom párt kezdeményezte a Fidesz kizárást az Európai Néppártból. Fülig érő szájjal örvendeztek azon is, hogy Joseph Daul, az EPP elnöke fölemelve mutatóujját egy interjúban kijelentette, hogy Orbán átlépett a vörös vonalon. Még mielőtt elképednénk az EPP-sek Fidesz elleni összehangolt támadásának erején, emlékezzünk meg Gyurcsány Ferenc tegnapi leveléről is a Frankfurter Allgemeine Zeitungban. Ebben taktikázással, elnéző magatartással vádolta meg Merkel kancellárt, kemény fellépést kérve tőle Magyarország „érdekében”. Na ugye, hogy nem eszik olyan forrón a kását? El tudják képzelni, milyen pártok lehetnek az EPP-ben azok, amelyek egy követ fújnak Gyurcsány Ferenccel? A svéd Mérsékeltek, a finn Nemzeti Koalíció három-három képviselővel például épp olyan szélsőliberális, mint a Demokratikus Koalíció és már csak azért is tele gatyával hergelik a néppárti vezetést Orbán ellen, a Fidesz meggyengítéséért, mert – rég elfordulva a választóiktól – egyáltalán nem biztos, hogy bejutnak az Európai Parlamentbe májusban. Vagy ha mégis, akkor pedig az a kockázatos, hogy helyet kapnak-e az új összetételű Európai Néppártban, ahol még Manfred Weber választások utáni elnöki stalluma se biztos. Így aztán kaparnak a baloldalon, hogy szándékos bomlasztásukkal a szocialistáknál szerezzenek maguknak piros pontot. Ezeket nevezte Orbán Viktor hasznos idiótáknak minapi, Welt am Sonntagnak adott interjújában.

Ha tehát mindaz igaz, amire Brüsszel készül és amit a plakátok állítanak, már pedig igaz, akkor Wéber az igazságot akarja hazugsággal felülírni (Fotó: nyugatifeny.hu)

Akaratlanul talán maga Manfred Weber is közéjük tartozik, mert mai Bild-interjújából kiderül: azt gondolja, hogy – engedve a baloldali nyomásnak – neki hivatalból meg kell védenie azt a szintén néppárti Európai Bizottsági elnököt, Jean-Claude Junckert, akit a magyar kormány tájékoztatási plakátkampánya erős kritikával illet, amiért az ő közreműködése is nagyban hozzájárul a migráció felerősítéséhez. Ezért aztán az EPP-ben maradásért cserébe azt követeli Orbán Viktortól, hogy március végéig vessen véget a kampánynak, továbbá a Fidesz kérjen bocsánatot az EPP tagpártjaitól, illetve, hogy a CEU maradhasson Budapesten.

Furcsa helyzetbe hozta magát a feltételeivel Weber. A magyar kormány ugyanis olyan dokumentumokkal bizonyította az Unió bevándorláspártiságát, amelyet Brüsszel maga sem tudott cáfolni. Ha tehát mindaz igaz, amire Brüsszel készül és amit a plakátok állítanak, akkor Wéber az igazságot akarja hazugsággal felülírni. A bocsánatkérés ugyanis azt jelentené, hogy Orbán szembe fordul a magyarok akaratával és a sorosista bevándorláspártiak oldalára áll. Az nem mondható, hogy Wéber is sorosista lenne, de az igen, hogy olyan embert véd Juncker személyében, aki bizony könyékig benne van Gyuri bácsi hátsójában. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a hazugságnak nincs mandátuma az igazsággal szemben bocsánatkérésre, így Orbán Viktornak sincs. Ez ugyanis egyenlő lenne a bevándorláspárti politika támogatásával, ami ugye kizárt. (A CEU-féle feltételről azért nem érdemes beszélni, mert az egy marhaság, méltatlan Weberhez, hiszen az egyetem jelenleg is Budapesten működik.)

Mint ahogy az is méltatlan az EPP csúcsjelöltjéhez, hogy a németek akaratával szembe megy. Orbán Viktor a már említett Welt am Sonntag interjúban ugyanis azt javasolta, hogy a migrációról egy felállítandó, a schengeni országokat magában foglaló belügyminiszteri tanács döntsön. A szakma határozzon tehát, ne a politika. Ezzel pedig a Die Welt olvasóinak 82 százaléka értett egyet.

Lehet tehát most örvendezni azon, hogy hasznos idióta pártocskák sarokba akarják szorítani Orbán Viktort. Ez azonban még a kevéssé sem mérsékelt szocialista és liberális politikusok szerint (Lendvai Ildikó, Horn Gábor) sem fog sikerülni. Mert ők is jól tudják, nem az a kérdés, ki vigyorog most, hanem az, ki nevet a végén?

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/69881/pics/lead_800x600.jpg
Bild,bocsánatkérés,Európai Néppárt,Gyurcsány Ferenc,Jean-Claude Juncker,Joseph Daul,Manfred Weber,Orbán Viktor,Welt am Sonntag
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
kata 2019-03-07 12:56:59
Végre kiderült kinek mi a valódi szándéka.De nagyon jó,mert így Európa lakossága is
tisztában van vele,kiben lehet megbízni,és ki fogja a továbbiakban is soros szekerét
tolni.Hiába trükköznek,hazudoznak,sértődnek meg a plakátok miatt,egyre többen
tudják,hogy a kormány az igazat közli.Szerencsétlenségükre nagyon sok polgár a saját
bőrén tapasztalta meg,mit is ügyködtek megválasztott "képviselőik" a fejük fölött.Ed-
dig nem kérdezték meg őket,csak döntöttek helyettük,majd most megkapják,mi a vé-
leményük a semmibe vett választóiknak.A három feltételről pedig nagyon gyorsan
feledkezzenek meg,mert arról,hogy Orbán és a magyarok bocsánatot kérjenek,szó
sem lehet.Mit képzelnek ezek magukról?Évek óta szemétkednek velünk,rángatnának
madzagon bennünket!Weber és a többi kétkulacsos bérenc pedig álljon össze azok-
kal,akikkel együtt tolták soros szekerét,meglátjuk hányan maradnak május után ha-
talmi pozícióban.Mocsok,gazember bagázs!
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-03-06 21:36:36
Méghogy az Orbán Viktor kérjen bocsánatot !!! Ombre !!! Eszednél vagy ?!
MANFRED, MANFRED !
Emlékezzél rá, hogy hányszor, hányan figyelmeztettek már arra, hogy - mint fő liberrált - sürgősen gyere le arról a szerről, amit tolsz, mert az neked árt !!!!!
Össze-vissza beszélsz minden marhaságot, amire már épelméjű ember oda sem figyel !!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?