Jávor, a mezítlábas hazaáruló

Bár Karácsony Gergely határtalan optimizmusa alapján négy mandátum megszerzésére számít az MSZP-Párbeszéd közös listájával az európai parlamenti választáson, a két párt között még sincs megállapodás arról, hogy hanyadik helyen induljon a csatába a párbeszédes Jávor Benedek.

Mi sem egyszerűbb ennél, gondolhatnánk, hiszen Szanyi Tibor és Ujhelyi István után megkaphatná a soron következő harmadik helyet, s már lehetne is koccintani.

Ám miután hosszú ideje húzódik a dolog, a szemlélők okkal gyaníthatják, hogy valami szőr lehet a palacsintában.

Jávor Benedek. Hazát árulni mezítláb is lehet (Fotó: Facebook)

Karácsonyról ugyanis köztudomású, hogy realitásérzéke meg ő az úttest két oldalán járnak. Akkor különösen szembeszökő volt ez a távolságtartás, mikor április 8-án, a választás napján dél körül Karácsony sajtótájékoztatón szólította fel Áder János köztársasági elnököt, ne merészeljen kormányalakítási megbízást adni Orbán Viktornak, ha nem nyeri el a Fidesz az abszolút többséget, mert senki nem fog vele koalíciót kötni. Aztán jött a kétharmad, ami azonnal orrba gyűrte Karácsony határtalan optimizmusát és a rajta fészkelő arroganciáját.

Jávor ügyében is a jelenleg éppen főpolgármester-jelölt arcméreteivel lehet a probléma az MSZP-vel folytatott tárgyalásokon. A jelenlegi közvéleménykutatások alapján ugyanis az MSZP-P nemhogy négy, de még három mandátumra se számíthat biztonsággal, lévén a közvéleménykutatók 7-11 százalék közé teszik a népszerűségüket. Ez pedig legfeljebb két mandátumot jelent feltéve, ha sikerül elérni a 10 százalékot. Jóllehet a kilenc közvéleménykutató közül ez is csak egyetlen egy, a Publikus mérése alapján valószínűsíthető, hiszen a többi nyolc intézet 10 százalék alatti eredményt publikált, ami nemhogy kettő, hanem csupán egy helyre elegendő.

Nem véletlen tehát, hogy nem akar megszületni a megállapodás a két párt között. Karácsony az ATV-ben talán azért bonyolította a helyzetet, hogy ne kelljen színt vallani a tárgyalások állásáról, Jávor Benedek gyengécske EP-listás helye miatt. Ilyen alacsony közvéleménykutatási adatok alapján ugyanis Szanyi és Ujhelyi még egymással is vitázik a biztos befutó egyetlen helyért, nemhogy maguk közé engedjék még az egyébként kellően erőszakos és következetesen hazaáruló Jávort is.

Valószínűsíteni lehet tehát, hogy Jávornak a harmadik hely néz ki, ami egyáltalán nem tuti befutó, így a nyáron legfeljebb saját költségén, fapadoson utazgathatna Brüsszelbe és Strasbourgba, ha már annyira ragaszkodik a magaslati levegőhöz. A Párbeszédnek ugyanis a pofátlanságán kívül semmiféle érdekérvényesítő ereje nincs az MSZP-vel szemben. Ha a szocialisták nem kötnek velük szövetséget, akkor még a parlamentbe se jutottak volna be. Épp olyan szinten állnak, mint a Liberálisok, akiknek első számú emberét – Fodor Gábort – egyenesen elutasította a szocik választmánya s csak Bősz Anettet voltak hajlandók bevinni a hátukon a parlamentbe. (Aki azóta hálából már hátat is fordított nekik.)

A Párbeszédnek egyetlen szerencséje, hogy a szocialisták is rendkívül legyengült állapotban vannak. Olyannyira, hogy se önálló miniszterelnök-jelöltet, se MSZP-s főpolgármester-jelöltet nem voltak képesek kiállítani, nem szólva az EP választás előtt rájuk nézve különösen sanyarú közvéleménykutatási adatokról.

Jávor Benedekért ezzel együtt vért kell izzadnia a Párbeszédnek, bár a magam részéről nem sok jót jósolok az ő második helyének.

A szavazók nyilván akkor járnának a legjobban, ha Szanyi Tibor és Jávor Benedek például mezei futásban mérnék össze erejüket, de szigorúan mezítláb. Itt Jávornak van némi előnye, mert a 2010-es főpolgármester választáson már használta csülkeit, amikor kellően gusztustalan mezítlábas plakáttal próbálta magát vonzóvá tenni.

Egyébként édesmindegy, melyikük jut ki Brüsszelbe.

Hazát árulni mezítláb is lehet.         

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/70305/pics/lead_800x600.jpg
hazaáruló,Jávor Benedek,mezítláb,MSZP,MSZP-P,Párbeszéd,Szanyi Tibor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
kata 2019-03-18 19:41:39
Csekélységükhöz képest elég nagy arca van ennek a hazaáruló bunkónak.A Parlament-
be is a maszop listáján kerültek be.Az tenné be a kaput,ha Brüsszelben négy hely jut-
na nekik.Nincs túl sok idő május végéig,de ha ballibsi oldal így folytatja,még annyi kép-
viselőjük sem kap mandátumot,amennyi reálisan várható lenne.Azt sem értem miért
adnak helyet a vörösök ennek a nyikhajnak a listán,amikor ez a párt nem is tényező.
Vagy megint karácsony elvtárs kavar valamit a háttérben?De hát ő sem jobb a Deákné
vásznánál,ő sem élvez túlzott népszerűséget a fővárosban.Egyébként szeretem látni,
hogy szenvednek,számolnak,konspirálnak,remélem jó nagyot koppannak a végén.
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-03-18 17:20:21
Túlzott önbizalom, és "vastagbőr" tekintetében sem az MSZ(M)P, sem a - mérhetetlenség tájékán tanyázó - Párbeszéd képviselői nem szűkölködnek !!!
Méghogy négy EP hely ?! Eszeteknél vagytok esztelenek ?!
Egyébiránt meg teljesen mindegy, hogy melyik hibbant agyú liberrált rontja ott kinn a levegőt, érdemi munkát ugyanis soha nem tudtak a komcsik száz év távlatában sem felmutatni.
A hazaárulás, a rombolás, a megtévesztés, a botránykeltés, a bomlasztás, a hitvány hangulatkeltés mesterei ők, nem véletlen tehát, hogy pont ott helyezkednek el a magyar politikai térképen, ahol most vannak >>>>>>>> a bányászbéka s...ge alatti mélyedés legalacsonyabb pontján !!!!
Ám van még számukra perspektíva, ugyanis lefelé lehet még kaparni !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?