Orbán Viktor vitathatatlan sikere pofon az ellenzéknek

Orbán Viktor vitathatatlan sikerével végződött tegnap az Európai Néppárt (EPP) ülése, ahol nyíltan a Fidesz felfüggesztésére készültek. Joseph Daul, a Néppárt elnöke diadalittasan világgá is kürtölte, hogy 190 versus 3 szavazattal a Fidesz fel lesz függesztve. Ám az utolsó pillanatban megváltoztatták az ülésről készült dokumentum kettes pontját, amely az eredetivel ellentétben így szól: „Az EPP elnöksége és a Fidesz közösen egyetért abban, hogy a Fidesz felfüggeszti a tagságát az EPP-ben addig, amíg az értékelő bizottság jelentése elkészül.” Tehát nem a Néppárt, hanem pont fordítva: a Fidesz függesztette föl saját tagságát. Hogy mi vezetett a hirtelen váltáshoz? Az, hogy Orbán Viktor kész volt bejelenteni, hogy a Fidesz távozik a Néppártból. Az erről szóló hivatalos levél előre elkészítve már ott volt a kezében. A néppárti képviselők azonban ezt megtudták és azonnal intézkedtek. Manfred Weber csúcsjelölt számára ugyanis nagyon fontos, hogy a Fidesz által a választásokon várhatóan megszerezhető 13-15 mandátummal támogassa őt az Európai Bizottság elnökévé való megválasztásában. S miután a tegnap létrehozott „bölcsek tanácsa” csak az EP választás után fog elkészülni a jelentésével valószínűsíthető, hogy erre a támogatásra Orbán Viktor szerint is sor kerülhet.

A magyar miniszterelnök mesteri húzásával meg tudta őrízni a Néppárt egységét és vissza tudta verni a liberális kispártoknak a Fidesz kizárására indított aljas támadását, hogy leszalámizva meggyengítse az EPP-t, hogy a választások után a baloldal – szocialisták, liberálisok, zöldek – szövetségesévé tegye. Ez pedig egyet jelentett volna a migrációs politika fölerősítésével.

Hiába utazott tehát Brüsszelbe Alex Soros, a milliárdos fia, Orbán Viktor meghekkelte a liberálisok tervét.

De nemcsak Brüsszelben készülődött a baloldal az Orbán móresre tanítása fölötti pezsgőbontásra, hanem idehaza is szembesülhettünk a sajnos már megszokott hangos, gyűlölködő nyilatkozatokkal.

Gyurcsány Ferenc például így „kedveskedett”: „Ma nyilván megüti a Néppárt a Fideszt. Nem tehetnek mást. Hogy felfüggesztik vagy kizárják, mindegy.”

Gyurcsányné – aki a DK EP listavezetőjeként a kampányában még egyszer sem mondott igazat az Unióval kapcsolatban ­– Brüsszelből jelentette ki: „Orbán Viktor hatalmas pofont kapott. Szerintem ennyire magyar miniszterelnököt még nem aláztak meg Európában, mint ma Orbán Viktort.”

Balázs Páter, volt uniós biztos, szocialista megszállott pedig úgy akart belerúgni a kormányfőbe, hogy „kipenderítésnek” nevezte a Fidesszel kapcsolatos döntést.

Pedig tudják ők is jól, hogy a pofont bizony ők kapták. Hiszen Orbán nemcsak megőrizte a Néppárt egységét, nemcsak megtorpedózta a migránspárti EPP-n belüli balos minoritás megerősödését, de határozottan ki is jelentette, hogy a Fidesz kizárólag olyan pártcsaládba ül be május 26. után, amelyben kiállnak a bevándorlásellenes és a keresztény értékek mellett.

Ezek ugyanis az igazi európai értékek – szemben Gyurcsányné európai egyesült államokos birodalmi céljaival – amit az alapító atyák és Helmuth Kohl után az európai emberek is mindennél jobban a sajátjuknak éreznek. 

3
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/70498/pics/lead_800x600.jpg
Balázs Péter,Dobrev Klára,Európai Néppárt,Gyurcsány Ferenc,Helmuth Kohl,Joseph Daul,Manfred Weber,Orbán Viktor,Pofon,siker
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
kata válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2019-03-22 20:11:35
Így van! Orbán óriási taktikai érzékkel pattintotta vissza a labdát ennek a dege-
nerált társaságnak. Nem sikerült az aljas tervük,nem ők ijesztettek Orbánra,ha-
nem őfogta ki a szelet a vitorlájukból.Azt hitték,hogy Orbán megroggyan a kizá-
rással való fenyegetésre,de nem jött össze.A választás eredményének isme-
retében majd eldönti,hogy marad a hiénákkal,vagy új frakciót alakítanak a
ténylegesen kereszténydemokratákkal.Mert szerintem ekkora árulást,amit
a néppárt most elkövetett,nem lehet tolerálni.A moncsicsi elárulta,hogy a
balliberálisokkal képzeli el Európa jövőjét.Még szerencse,hogy időben szólt,így mindnki tisztába jött vele,mit is szeretne ez az aljadék az emberek
képviselete helyett.Beleesett a hatalomvágy csapdájába,és leleplezte magát.
Remélem úgy jár,mint martin schulz,aki belekötött Orbánba,és eltünt a
süllyesztőben.Ő is túl sokat akart,nem gondolkodott,és ez lett a vége.
Válaszolok
József 2019-03-22 11:44:51
DE MÉG MEKKORA ! Ők nyilván másként magyarázzák, de ez "KIT ÉRDEKEL"?!
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-03-22 09:41:02
Bármit "mantyognak" is a liberálbolsevikok itthon és külföldön egyaránt, Orbán Viktor egy zseniális politikus.
Remekül alkalmazta: "Ki időt nyer, életet (csatát) nyer." taktikát.
A májusi EP választások után - a konkrét eredmények függvényében - pedog majd ismét meghozza a Magyarországnak, a magyar embereknek leginkább megfelelő, helyes döntést.
HAJRÁ MAGYARORSZÁG ! HAJRÁ MAGYAROK !
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?