Kémügy – Legkeményebb büntetés Gyurcsányéknak

Egyenesen hátborzongató az a kémügy, amelynek részletei a frissen feloldott titkosítása után bárki számára hozzáférhetők az ügyészség honlapján. Végre hivatalosan kiderült, hogy a Gyurcsány kormány idején, az illetékes titokminiszter tudtával, sőt utasítására működött együtt a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatója az Orosz Föderáció megbízottjaival, vizsgálva sok hivatali munkatárs lelki stabilitását, esetleges beszervezhetőségének esélyeit. Ennek nyomán megnőtt a Nemzetbiztonsági Hivatal támadhatóságának veszélye, kockáztatva országunk nemzetbiztonsági és nemzetközi érdekeit.

Ahhoz képest, hogy az ellenzék az Orbán-Putyin találkozók után, s bármikor máskor, amikor az érdekei ezt kívánják nem győzi a magyar miniszterelnököt minden alap nélkül Putyin pincsijeként emlegetni, a most nyilvánosságra hozott kémügy részletei minimum elgondolkodtathatják az olvasót.

Tény, a bíróság azóta bűncselekmény hiányában jogerősen felmentette Szilvási György titokminisztert és Galambos Lajost, az NBH főigazgatóját.

Gyurcsányék a társadalom kemény következtetését nem kerülhetik el (Fotó: Csudai Sándor, Origo)

Ugyanakkor érdemes elgondolkodni rajta, hogy fordulhatott elő egyáltalán Magyarországon, hogy az orosz titkosszolgálat munkatársai a Nemzetbiztonsági Hivatal szakembereit hazugságvizsgálati poligráfos eljárásnak vetették alá? Hogy fordulhatott elő az, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat emberi úgy érkeztek hazánkba, mint bolgár pszichológusok? Miként történhetett meg, hogy ezek az emberek éppen a Nemzetbiztonsági Hivatal épületében kezdtek el dolgozni? Józan ésszel elképzelhető-e az, hogy ezek a „bolgárok” nem a mindenki által használt főbejáraton, hanem az NBH hátsó ajtaján közlekedtek?     

A Kúria szerint nem történt bűncselekmény, döntése jogilag megfellebezhetetlen. A Legfőbb Ügyészség is csak annyit tehetett, hogy nyilvánosságra hozta a kémügy iratait. Lehetőséget adva a társadalomnak arra, hogy elgondolkodjon a részleteken.

Elgondolkodjon azon: mikor kiszolgáltatottabb a haza? Akkor-e, amikor 2004-2009 között Gyurcsány Ferenc kormányzott vagy most? Mikor születnek Magyarország érdekeit szolgáló döntések? Akkor-e, amikor a tartósan olcsóbb áram reményében megépül Paks II. és a kormány erőfeszítései nyomán csökken az energiafüggőségünk Oroszországtól? Vagy netán akkor, amikor a MOL-részvények húsz százaléka orosz kézbe került, amit aztán az Orbán kormánynak sikerült visszavásárolnia?

A kémper részleteinek ismeretében a magyarok maguk ítélhetik meg, hogy álláspontjuk szerint valóban híján vagyunk-e bűncselekménynek? Egyezik-e a társadalom igazságérzete a Kúria a döntésével?  Maguk kérdezhetik meg, hogy süllyedhet egy ország olyan szintre, hogy a nemzetbiztonságot veszélyeztető helyzet főszereplői csak a hátsóajtón át közlekedhetnek?

A hadseregben menetelés közben azt kérdezte anno az őrmester, ha nem hallatszott elég hangosan az ének, „Mi az, lopni mennek?”

Azt gondolom, a kémügy részleteinek ismeretében a magyarok le tudják vonni a kemény következtetést. Ami többet érhet minden elmarasztaló ítéletnél.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/71078/pics/lead_800x600.jpg
bűncselekmény,Galambos Lajos,Gyurcsány Ferenc,Kúria,Legfőbb Ügyészség,Nemzetbiztonsági Hivatal,Orbán Viktor,Orosz Föderáció,Paks II,Putyin,Szilvási György
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Éva 2019-04-05 16:32:56
Hiába hozták nyilvánosságra az iratokat, a "társadalmat" szerintem egyátalán nem érdekli, mert tudjuk milyen emberekről van szó, tapasztaltuk, de mi mit tehetünk, ha a bíróságok nem ítélték el őket. Védett emberek, ki tudja ki-kivel miben egyezett meg?
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-04-05 10:24:47
" Adj a bírónak aranyat, és tiéd az igazság !!! "
A mai magyar (i)gazságszolgáltatás a jelek, és a mindennapi tények alapján - sajnos - még mindig így működik !!!!!
Itt tartunk a XXI. század elején ma Magyarországon !!!!!
Érdekes, nem ?!
Volt olyan időszaka a magyar történelemnek, amikor az ilyen cselekedetekért golyó általi halál járt !!!
Csak emlékeztetőül:
"A haza nem eladó, semmi pénzen !!!!"
(Dobó István, egykori egri várkapitány esküjének része)
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?