Századvég – Szólásszabadság vs. migránsinvázió

A Facebook 15 éve létezik, a szólásszabadság viszont ezeréves. Melyikük fog tovább élni? – tette fel az akár optimistának is felfogható kérdést G. Fodor Gábor, a Századvég elnöke az intézet mai konferenciáján, amely a Szólásszabadság és a cenzúra a 21. században címet viselte. A folytatásban azonban közel sem volt ilyen derülátó, mert jelezte, hogy aki közéleti bejegyzést tesz közzé a Facebookon, annak aggódnia kell.

Miért? Egyszerűen azért, mert ha nem tetszik a világ legnagyobb közösségi felületeként napjainkban már 2,3 milliárd felhasználót elérő médium ellenőreinek, akkor egyszerűen törlik a tartalmat, s a szerzőt, vagy a szerintük nem az elveiknek megfelelő publikálót pedig egyszerűen letiltják egy időre.

A facebookos cenzúra napi működése tehát sajnos szerves része a legnagyobb nyilvánosságot biztosító fórumnak, ami nyilvánvalóan egyet jelent a szólásszabadság egyenes korlátozásával. Méghozzá liberális, baloldali értékek mentén. Amit tehát szabad a globalista világnak, azt nem szabad például a konzervatív, keresztény, nemzetállami gondolkodóknak. Ezt maga Zukerberg hangsúlyozta, kiemelve, hogy „közös globális keretekre" van szükség, amely világszerte azonos, és nem pedig olyanra, amely az egyes országokban lényegileg eltérő. Magyarán Zukerberg miközben jó liberális „demokratához” illően szorgalmazza, hogy az egyes államok hozzanak létre önálló szabályokat az ő – saját bevallása szerint is túlságosan nagy – hatalmát megregulázandó a szólásszabadság befolyásolásában, addig a például az egyes államok alkotmányára alapuló szabályokat nem fogadná el, csak a globális kereteket.

Deutsch Tamás előadását tartja a Századvég konferenciáján (Fotó. Kozma Zsuzsi/888.hu)

Ezért is különösen fontos, hogy a Századvég konferenciát rendezett a témában, hogy deklarációjukkal, előadásokkal és kerekasztal beszélgetésekkel hívják föl a figyelmet a cenzúra korlátozásának tarthatatlanságára.

Íme néhány pont a deklarációk közül a szólásszabadság védelmében: A felhasználók szabadsága érdekében a nemzetek gyakoroljanak ellenőrzést a globális közösségi médiumok felett! A nemzetállamok alkossanak jogszabályokat, hogy a Facebook ne élhessen vissza monopóliumával! Az egyes nemzetállamok a jog erejével lépjenek fel a szólás- és véleményszabadság alkotmányos jogainak külső korlátozóival, azaz az önjelölt cenzorokkal szemben! Az egyes nemzetállamok a büntetőjog erejével szankcionálják a Facebook cenzorait!

Zukerberg birodalma egyelőre globális erejénél fogva sajnos azt tesz a felhasználók közléseivel, amit akar. Nem kétséges, hogy a nemzetállamoknak a Századvég kijelölte úton célszerű haladnia, ha a szólásszabadság érdekében hathatósan akarnak fellépni.

Ezen az úton haladva igazolódhat be G. Fodor Gábor bevezetőben jelzett esteleges optmizmusa a Facebook 15 éves fennállása és az ezeréves sajtószabadság egymásnak feszüléséről. A józan emberek számára nem kérdés, a Melyikük fog tovább élni? kérdésre a válasz.

A szólászabadság tovább éléséhez azonban először a nemzetállamok holnapját kell biztosítani. Igen, a migránsinvázióval szemben.

4
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/71213/pics/lead_800x600.jpg
cenzúra,Deutsch Tamás,Facebook,G. Fodor Gábor,Századvég,Szólásszabadság vs. migránsinvázió,Zukerberg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
nemo 2019-04-10 12:41:47
"Zukerberg birodalma egyelőre globális erejénél fogva sajnos azt tesz a felhasználók közléseivel, amit akar."...Igy van ! ..Engem pl. màr megfenyegettek, hogy kitiltanak a fasz-book-ro'l, ha folytatom a megjegyzéseimet....
Válaszolok
éva válasza: éva bejegyzésére 2019-04-09 22:17:30
Bocsánat! Bangónét játszom! = "környezetükben - a helyes.
(Csak jó példával elöl járni.)
Válaszolok
éva 2019-04-09 21:53:36
Egyszer volt, hol nem volt, VOLT EGY (-két) ORSZÁG AHOL A TEHETSÉGTELEN EMBEREK HATALOMRA JUTOTTAK. A barbárok nem csak kegyetlenek, perverzek ;- de nem viselik el, ha náluk okosabbak vannak a környezetükbe. A legsötétebb alakokat gyűjtötték maguk köré, jó sok diplomát kiosztottak, mert a pénzt sajnálták odaadni. És sokan jelentkeztek, nem volt másra szükség, csak az aljasságokat elkövetni. Ma is boldogan élnek, és rontják a levegőt, a kivételezést továbbörökített utódaikkal együtt.
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-04-09 15:46:00
Mit várunk ettől a begyepesedett agyú, tőrőlmetszett komcsi oldaltól ?! >>> SEMMIT !
Egyébként szerintem, - tekintettel arra, hogy a liberálisok mindenhol a világon az adott társadalmon belül az elenyésző KISEBBSÉGET testesítik meg - liberális demokrácia egyszerűen nem létezik.
Hiszen - tessék belegondolni - a demokráciának éppen az az alapvető ismérve, hogy az adott rendszeren belül mindig a TÖBBSÉG akaratának kell érvényesülnie !!!!
Akkor, mégis miért is akarják rákényszeríteni a kisebbségben lévő barmok a saját akaratukat a normális (úgy értem: nem liberálbolsevik) emberekre ?!
Ennyit a mocskos, spekuláns sorosról, meg az összes többi s......gnyaló bagázsról !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?