Bili – Korózs dühös, mert fityiszt mutat nekik a társadalom

Mészáros Lázár az első felelős magyar kormány hadügyminisztereként mindent megtett hazája felvirágoztatásáért, most meg a felhő széléről azt kénytelen hallani, hogy leszármazottja, egy bizonyos Korózs Lajoska törvénytelen sztrájkra buzdítja a magyarokat a nemzet ellen. Most éppen a nemrég hatályba lépett köztisztviselői törvény módosítása miatt, ami voltaképpen nem volt egyéb, mint a versenyszférában már régóta hatályos jogszabályi rend beemelése a közigazgatás munkaügyi szabályai közé.

Oda, ahol az érintett dolgozók közül fura módon senki nem tiltakozott ellene. Éppúgy nem, mint a versenyszférára igazított „rabszolgatörvény” ellen sem. A változásokat csupán az ellenzéki politika fantáziátlan és tehetetlenségükben kétségbeesett szereplői akarták a munkavállalók tömegeinek elégedetlenségét szerintük jelképező véres kardként a kormány előtt suhogtatni.

Korózs Lajoskának (képünkön) Gyurcsány idejében eszébe sem jutott sztrájk után kiabálni, merthogy akkor éppen az volt az érdeke, hogy az embernyúzó szoci kormány minél tovább hatalmon maradhasson (Fotó: ATV)

A gazdasági és politikai helyzettel ugyanis alapvetően csak ők elégedetlenek. Igaz, ők nagyon. Ezért dühösek, ezért nem urai már a szavaiknak sem. A munkavállalók ugyanakkor nagyon is jól érzik magukat a bőrükben s eszük ágában sincs a kizárólag a pénzért és a hatalomért, saját pecsenyéjük sütögetéséért hangoskodó s nem ritkán erőszakoskodó politikusok mögé biomasszaként beállni.

Mészáros Lázár a felhő szélén ülve már akkor a fejéhez kapott, amikor az ő Lajoskája a szabad nemzettel, a független hazával mindig is hadilábon álló szocikhoz szegődött politizálni. Azt meg végképp szégyenkezve viselte, hogy beállt Gyurcsány Ferenc végül aztán látványosan elzavart kormányába, s teljes erővel dolgozott azon, hogy népe rosszabbul éljen, mint korábban. Eszébe sem jutott akkor sztrájk után kiabálni, merthogy akkor éppen az volt az érdeke, hogy az embernyúzó szoci kormány minél tovább hatalmon maradhasson. Most meg ugye az, hogy a humanista, biztonságot adó Orbán bukjon meg minél előbb, hogy ők ott folytathassák a kizsigerelést, ahol 2010 előtt abbahagyták.

Persze, arra a kérdésre, hogy akkor ki választja meg őket, már nem akar felelni. Mert inkább elharapja a nyelvét, minthogy a nagy ’senki-t’ világgá kürtölje. Hiszen mikor az ATV-ben hangosan követelte a törvénytelen sztrájkot, töredelmesen azért bevallotta, hogy sajnos a decemberi parlamenti és közterületi erőszakoskodásukra is fityiszt mutatott a társadalom. Így aztán „mestertervükkel” akkorát buktak, mint egy ólajtó.

Érzik, micsoda szakadék tátong Mészáros Lázár és másfél száz évvel későbbi leszármazottja, Korózs Lajoska erkölcsi színvonala között? Valószínűleg hasonló mélységű, mint a kormánykoalíció és az ellenzék moralitása között.

Ennek ellenére nagyon jó, hogy vannak, hiszen folyamatosan megformálják a tartós társadalmi józanságra figyelmeztető éjjeli edénykét. Ha valaki ugyanis elfelejtené saját és nemzete érdekét szolgálni, nyomban érezze, hogy mibe lóg bele a keze.

3
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/71320/pics/lead_800x600.jpg
ATV,bili,dühös,fityisz,Gyurcsány Ferenc,Korózs Lajos,Mészáros Lázár,Orbán Viktor,sztrájk
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-04-12 16:54:11
Bocsánat !
Természetesen a második bekezdés helyesen így szól:
Időnként jusson ......
A többi stimmt !!!
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-04-12 16:52:12
Korózs !
Időnként jussin (kunhalmiul:lyusson) eszedbe:
" Gróf Széchenyi István először csinált valamit ebben a sokat szenvedett országban, és csak azután bolondult meg, ti pedig ...... ?!
Egyébiránt, csak a miheztartás végett idézem még a "népi bölcsesség" egyik mondatát csak neked, csak most, csak itt, és ráadásul teljesen "ingyé":
" Még a leggügyébbnek is lehet ötévente egy jó ötlete. Még néhány év, és neked is lesz egy !!! "
Vésd eszedbe, mert érdemes !!!!
Válaszolok
kata 2019-04-11 21:03:31
Szerintem mindenki tudja miért őrjöngenek az elvtársak!Az a bajuk,hogy egyre távo-
lodnak attól a hagymázas álmuktól,hogy valaha még hatalomra kerülnek.Valamilyen ért-
hetetlen logika alapján tavaly elhitték,hogy nyerhetnek,és az óriási fiaskó után nem tud-
nak magukhoz térni.De mint tudjuk,a remény hal meg utoljára.Ezért cirkuszoltak ta-
valy,mert elhitték,hogy hívó szavukra óriási elégedetlen tömegek sorakoznak fel mö-
göttük követelve a kormány lemondását.És sokként érte őket,hogy ez nem követke-
zett be.Most is kapkodnak fűhöz-fához,és olyan törvények ellen akarják fellázítani az
embereket,ami ellen nincs is kifogásuk.Még mindig ott tartanak,hogy az elégedetlen-
ségre játszva a választókkal kapartassák ki maguknak a forró gesztenyét.De milyen
érdekes,ezek soha nem tanulnak semmiből,nem értik a választási eredményeket sem.Pedig elég világosan fogalmaztunk a fülkében.Persze hogy dühöngenek,mert a
nép nem akar értük tüntetni,nem akarja megrablóit,elárulóit visszasegíteni a hata-
lomba,pedig csak erre vágynak.Nem tudják beemelni a diónyi agyukba,hogy az or-
szág többsége elégedett helyzetével,és esze ágában sincs ezen változtatni.Mert min-
denki tudja,hogy mi várna ránk,ha még egyszer hatalomra kerülnének.Nekik jó,de
nekünk tragédia lenne.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?