Bródy mindig Orbán rendszerének ellenfele marad

Két olyan hír is érkezett mostanában Bródy Jánosról, amely a mindig „másként gondolkodó” zenésszel kapcsolatban valószínűleg sokakat megörvendeztetett. Az egyik, hogy újonnan megjelent kislemeze már nem elsősorban a közönségnek, hanem a múzeumnak szól. A másik, hogy az új vezetésű Fővárosi Operettszínházban Kacsóh János vitéze és a Kodály Háry Jánosa kiütötte a műsortervből Bródyék Bulgakov megzenésített drámáját.

Új fekete bakelitjén valamiért azt akarta üzenni az örökkévalóságnak, hogy ő mindig e rendszer ellenfele marad. Ezért gúnyolódik benne Orbán Viktoron – „Aki a bálvány körül táncol, azon én nem segíthetek” – és sértődötten sajnáltatja magát, mert ő az az ember, „Aki a hazáját nagyon szerette, de kit a hazája nem szeretett.”

Azzal még azonosulni tudott az 1990-es rendszerváltoztatás idején népes rajongótábora, hogy fintorgott a Kádár-rendszer fojtogató korlátai miatt.

Bródynak jobban esett Orbánt komcsizni, mint beismerni, hogy olyan emberek kerültek kormányra, akiket a demokrácia diadalaként sokmillió magyar szívből akart. (Fotó: ATV)

Azzal azonban már nagyon nem, hogy mikor 2010-ben beköszöntött a valódi rendszerváltás, amikor egy ország tudott végre tényleg szabadon lélegezni, akkor Bródy éppúgy fanyalgott, mintha újból a komcsi diktatúra érkezett volna el. Mutogatott is rájuk egyik dalában, hogy „Ezek ugyanazok”. Persze tudta ő jól, hogy nem így van, de jobban esett Orbánt komcsizni, mint beismerni, hogy olyan emberek kerültek kormányra, akiket a demokrácia diadalaként sokmillió magyar szívből akart, egyben a politika szemétdombjára hajítva azokat, akiket az „örök” Tini övéinek érzett.

Az ok egyszerű. Bródy talán abban a húsz évben érezte legjobban magát, amikor kormányon volt a liberalizmus és Budapestről se tette ki a lábát egyetlen pillanatra sem. Amikor a magyarok tudták ugyan, hogy jogilag bekövetkezett a rendszerváltás, de érezték, hogy itt csupán mezcsere történt, de a komcsi lényeg nem változott. Bródy meg vígan lubickolt a népátverő libsibolsik fürdővizében.  

Érdekesség, hogy például a negyvenegy év alatt megkapott 19 kitüntetése közül egy kivételével lényegében mindet a ballib dominancia jóvoltából vehette át. A Kossuth-díjat is az Illés együttesnek ítélték oda 2000-ben, csak megosztása révén juthatott neki is rész belőle. Artisjus életműdíjat meg például úgy kapott 2012-ben, hogy előtte tizenhárom évig az egyesület elnöke volt. Aztán Botka László tüntette ki Szegeden, majd a kádárista Ágh Attila politológus féle Hazám-díjat vihette haza, míg tavaly Budapest egyetlen MSZP-s kerületének, Angyalföldnek lehetett díszpolgára. Eközben persze közönsége is épp úgy olvadt, mint a liberális világ politikai támogatottsága.

Bródy persze ebbe nem nyugodott bele. Legfrissebb nyilatkozata szerint (ATV) reméli, hogy egyszer másként lesz.

A magyarok természetesen hosszú életet kívánnak neki, hogy sokáig láthassa még Orbán Viktor sikeres kormányzását, az ország töretlen fejlődését.

4
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/71394/pics/lead_800x600.jpg
ATV,Botka,Bródy János,Fővárosi Operettszínház,Kádár János,kommunista,Orbán Viktor,sértettség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Angéla 2019-08-13 10:51:07
Szerintem kár a legtehetségesebb magyar dalszerzőt ellenségnek beállítani, mert előbb vagy utóbb Bródy János dalait a nemzeti önismeret kötelező tantárgyaként fogják tanítani az iskolákban.
Válaszolok
Janos 2019-04-28 20:47:25
Fideszesek! mondjatok ebbol melyik sor a ragalmazas!
Drága jó hölgyek és urak! Énekesek, színészek, sportolók, celebek, professzorok!
Ti, akik az elmúlt 15 évben Orbán Viktor minden évértékelőjén és kampányrendezvényén ott tolongtatok!
Ti, akik révült áhítattal ittátok minden szavát és Fényvitézhez, Kossuth Lajoshoz, Vezénylő Tábornokhoz vagy simán a názáreti Jézushoz hasonlítottátok imádott vezéreteket!
Ti, akik a művészetben, sportban, tudományban szerzett népszerűségeteket önként és kéjjel állítottátok a kollégista fiúk szolgálatába!
Ti, akik 2010 óta lépten-nyomon a hatalom nélküli ellenzéket rugdostátok és a közpénzeket szétlopó Fidesznek vallottatok szerelmet!
Hova bújtatok most?
Miért nem hallani a hangotokat?
Hahó!
Kiteljesedett az orbáni rendszer, aminek a megvalósulásáért fáradságot nem ismerve agitáltatok évekig! Tudni szeretnénk, hogy ezt akartátok-e?!
Ákos! Te nagy demokrata! Mit szóltál, amikor a kedvenc kormányod autóbusznyi rendőrrel tört rá a civil szervezetekre? Hogy tetszett Viktor gazsulálása a nagy Putyinnak?
Ennél már csak az lett volna szebb, ha Wittner Mária fogadja a repülőtéren az orosz medvét, nem?
Pataky Atti! Mi legyen azokkal, akik nem tudnak megélni 47 ezerből? Akiknek már aranyuk sincs, hogy bevigyék a zálogházadba.
Mikor indul a következő békemenet a 400 forintos euróért meg a 40%-os áfáért?
Demjén Rózsi! Nem zavar, hogy Lázár 40.000 trafikostól rabolta el a megélhetését, hogy újraossza a piacot a haverok között?
Nem zavar, hogy a beígért egymillió munkahelyet már csak gúnyból említi bárki is? Azért majd 2018-ban is írsz nekik kampánydalt? Hm?
Keresztes Ildikó! Ég-e az arcodról a bőr, hogy félmillióval nőtt a szegények száma az általad oly lelkesen ajánlgatott kormány uralkodása alatt? Hogy egymillió ember munka mellett keres kevesebbet, mint a létminimum?
Kovács Kokó István !
Tökös gyerek ez a nyugdíjasokat hasba rúgó Habony, nem? Remélem, büszkék vagytok rá! Egy váltás ruhája annyiba kerül, amennyit egy borsodi zsákfaluban egy teljes hónapban ételre költenek!
Csak jó miniszterelnök lehet, akinek ilyen tanácsadói vannak! Ugye?
Fábry Sanyi!
Ügyes gyerek ez a Rogán Tóni, nemde?
Ilyen szervezetten szétlopni az önkormányzati lakásvagyont, abban azért munka van! Szégyelled-e magad, hogy mégis gyurcsányozol meg lendvaiildikózol helyette a műsorodban?
Eperjes Karcsi!
Hogy tetszik a Szijjártó 170 milliós giccspalotája?
Anyáztál legalább magadban egyet, amikor belemondta a kamerába, hogy családi összefogásból vette?
Finta, Jankovics, Nemcsák, Sunyovszky, Csókay, Egerszegi, Jókai, Kudlik, Pitti meg a többi!
Nem sül le a képetekről a bőr, hogy életüket végigdolgozó embereket konkrétan moslékkal etetnek az állami kórházakban? Nem sül le a képetekről a bőr, hogy Mészáros Lőrinc eközben úgy dobálózik a milliárdokkal, mint más a papírrepülővel? Nem sül le a képetekről a bőr, hogy Orbán Ráhel félévente 15 millióért tanul Svájcban, ami több mint az apja legális jövedelme? Nem sül le a képetekről a bőr, hogy lassan minden vidéki NB2-es focicsapatnak új stadion épül, miközben gyerekek ezrei korgó gyomorral mennek iskolába? Nem sül le a képetekről a bőr, hogy Orbán Viktor a veje nevére íratja a fél Balatont?
Hát erre volt a nagy igyekezet?
Ezért agitáltatok extázisban a Fidesz mellett évekig?
Ezért kellett hazaárulózni, ezért kellett a fél országot aljas módon kitagadni a nemzetből?
Ezért csináltatok komplett hülyét magatokból?
Ezt akartátok? Tudni akarjuk a választ!
Hol a bánatban vagytok most mind?
És legfőképp: mikor hallunk tőletek legalább egy halk bocsánatkérést?

Lehet, hogy ez nem tetszik a Brody Janosoknak???
Válaszolok
éva 2019-04-16 11:00:37
Valaki, - sok tudatmódosított szedett, és nem tudja most melyik érában "utazik"!?
Van olyan rassz a világban, amelyik mindig, mindenen acsarog. Mivel túlságosan megkopott, esetleg kiégette "fényét", már MÁST NEM TUD! De, még arra sem képes, hogy befogja a lepény(-marhás-lepi) száját!
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-04-13 20:50:15
Jó ideje már egyáltalán nem tudnak érdekelni Bródyról szóló hírek. Miért ?!
Például azért, mert
1.) A "módszerváltás" előtt lázongott a komcsi rendszer ellen, ez rendben lenne.
2.) A módszerváltás után hirtelen puszipajtásai lettek a liberálbolsevikok, és lázong a polgári, jobboldali Orbán kormány, és rendszer ellen.
Valamelyik a kettő közül biztos, hogy velejéig hamis tevékenység, ami ennek a szélkakasnak a kétszínűségére utal !!!!
Ennyi.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?