Bajnai Sorost tiszteli, nem a magyarokat

Azt gondolom, Orbán Viktornak egyáltalán nem remegett volna a lába, ha a Bajnai Gordon kormányalakításának tizedik évfordulóján rendezett könyvbemutatón bejelenti, hogy visszatér a politikába. De nem tér vissza, ezt határozottan leszögezte. A frontvonalba semmiképpen, ha valamiben mégis, az legfeljebb háttérszerep lehet. Egyelőre azonban erről sincs szó.

Pedig a ballibb médiumok igyekeztek példányszám-, illetve kattintásnövelő céllal azt a víziót vetíteni a választók elé, hogy igen, visszatér és véget vet annak a – nagyon finoman fogalmazva – balfácánoskodásnak, ami az ellenzék körében már jóideje tapasztalható.

Az ATV például – félrevezető hagyományaihoz hűen – egyenesen azt a címet adta tudósításának, hogy Bajnai „döntött a visszatérésről”. Ami ugye első pillantásra igent jelent, csak a tudósítás végén írták le, hogy Bajnai többször is határozott ’nem’-mel válaszolt a kérdésre. A 168 óra címlapja kérdőjelet rajzolt a ’visszatér’ szó mögé, ezzel keltve hamis illúziókat.

Aki Bajnai Gordont egy kicsit is ismeri, az pontosan tudja, hogy szemléletében leginkább Gyurcsány Ferenchez áll a legközelebb (Fotó: Népszava, Németh András Péter)

Annak idején, amikor az MSZP Németh Miklóst kérlelte visszatérésre, a volt miniszterelnök egyenesebb választ adott: nem volt hajlandó együttműködni az akkori, 2002-es választásra készülő korifeusokkal. Egy új pártot akart építeni, amibe így a hatalomból kipenderülő Kovács László vezette pártvezetés Lendvaistól, Hillerestől természetesen nem ment bele.

Pedig aki Bajnai Gordont egy kicsit is ismeri, az pontosan tudja, hogy szemléletében leginkább Gyurcsány Ferenchez áll a legközelebb. Neki éppoly kedves az Európai Egyesült Államok nemzeti szuverenitást lebontó birodalmi gondolata, mint Dobrev Klárának. Ő most is éppúgy lebontaná a kerítést, mint az embereket ennek az ellenkezőjével ámító Szanyi Tibor.

Bajnai Gordonnak legfeljebb a stílusa közvetlenebb, politikusként azonban kizárólag a szerinte ridegen ésszerű, IMF ihlette gazdasági megoldásokat képes megvalósítani, nem törődve a társadalom tagjainak okozott károkkal. Emlékezetes 1200 milliárd forintos megszorító programja kapcsán a könyvbemutatón felidézte a barátaitól kapott üzenetet, akik azt álmodták róla, hogy „akasztófán lengedez” terve miatt.

Ha belepillantunk ebbe a programba, még most is könnyen elmegy az ember életkedve. Megszüntette a közszféra 13. havi fizetését, a nyugdíjasok 13. havi nyugdíját, elmaradt a nyugdíjkorrekció, 62-ről fokozatosan 65-re emelkedik a nyugdíjkorhatár, csökkentette a táppénzt, a gyes, gyed három helyett csak két évig járt, megszűnt a távhő- és gáztámogatás és még sorolhatnám a sarcokat.

Elég, ha csak azt mondom, hogy a könyvbemutatóján Sorosról nagyon tisztelettel szólt. Gyuri bácsi tisztelete azonban nem jelenti egyben a magyarok tiszteletét is. Szülei, testvére Bécsben él, ő Londonban dolgozik. Ha baj lenne itthon, csak felülne a repülőre és kész. Nem véletlen, hogy Orbán még a kommunikációt is kerülte vele a 2010-es kormányváltás előtt. Márai víziója – „A magyar nép lóg most fákon” – leginkább az ellenzék EP migránsbarát választási kampányára hajaz. Semmi köze a magyarok szabadsághoz való, Orbán vezette ragaszkodásához.

3
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/71456/pics/lead_800x600.jpg
168 óra,ATV,Bajnai Gordon,Dobrev Klára,Gyurcsány Ferenc,Hiller István,Kovács László,Lendvai Ildikó,Magyarok,mínusz 1200 milliárd,Németh Miklós,Orbán Viktor,Soros György,tisztelet
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
kata 2019-04-16 16:41:42
Őszerénytelensége menjen vissza Londonba,ott boldogítsa a derék briteket,ha van rá
igényük.Nálunk iszonyatos kárt csinált,közvetve emberéletek száradnak a lelkén.Ha
lenne benne egy csöppnyi becsület, a történtek után országunk közelébe se jönne.Nem
vagyunk kíváncsiak a könyvére sem,osztogassa azt fű alatt elv-és tettestársainak!
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-04-16 15:53:18
A híradások szerint azt nyilatkozta a libatolvaj:
" Nem térek vissza a politikába. "
Namármostakkor, alapvetően két eset lehetséges:
1.) Ha a libatolvaj mondta, - és igazat mondott - akkor az úgy van !!!!!
2.) Ha valóban úgy lesz, akkor viszont a hitetlenek is bizton állíthatják:
VAN ISTEN, MERT ETTŐL AZ HIBBANTTÓL (is) MEGSZABADÍTOTTA A MAGYAR NÉPET !
Ami a soros-csicska megnyilvánulásait illeti:
GÁ-GÁ-GÁ GORDONKA ! TŐLED SOHA NEM IS VÁRTUNK MÁST !!!!!!
Válaszolok
éva 2019-04-16 10:53:06
Én is tisztelném, AZOKAT, akik a tehetségtelenségem ellenére kitömnének pénzzel!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?