Ujhelyi ’Itt a piros, hol a piros’-t? játszik a választókkal

Amikor meghallottam Ujhelyi István leújabb választóvakítását ezúttal ismét a kerítés lebontásáról, eszembe sem jutott a látványos köpönyegforgatása miatt dühöngeni. E virtigli „büszke magyar”, meg „hazafi” miatt – aki kikéri magának, ha valaki következetes bevándorláspárti magatartása miatt hazaárulónak merészeli minősíteni, aki oly mélyre hajózott már a hazugságok tengerén, hogy radarja az igazság partjait már egyszerűen képtelen felfedezni – már nem lehet dühöngeni.

Ellenkezőleg! Egy mulatós dal jutott az eszembe Nótár Marytól, az Itt a piros, hol a piros? Íme, egy szakasz belőle: „Itt a piros, na de hol a piros? / Figyeld meg, ebből leszek milliomos! / Drága tesókám én megkeverem, mint a kártyát, / Akkor csalok, amikor látják!”  

Persze a reflexeim azonnal be is helyettesítették a pirosat a kerítéssel, hiszen Ujhelyi éppúgy használja ezt a fontos nemzet- és Európavédelmi eszközt, mint az utcai csaló a gyanútlan játékos átveréséhez szánt ügyfélkopasztó megoldását.

Ujhelyinél a hiúság még a népszerűtlenségi tabella alsó felében is előrébb való, mint a választóknak való igazmondás (Fotó: Alfahír)

Ujhelyi azonban nem a Mátyás templom mögött vagy a Halászbástya sétányának árnyékában csalja tőrbe áldozatait, hanem a legszélesebb nyilvánosság előtt. Legutóbb például Sopronban arra kérte a választókat, hogy hogyan szavazzanak az MSZP és a Párbeszéd listájára, ha „kerítésmentes és egységes EU-ra vágynak.” Most az érdekei úgy kívánták, hogy figyelmen kívül hagyja: a szoci választók zömében azért szintén kerítéspártiak, ezért például a parlamenti választások előtt, népszerűségük növelése érdekében oda is kacsintott feléjük. Az ATV Startban akkor úgy fogalmazott: „nem akar tömeges migrációt, kötelező kvótát, mert nem segíthet a magyar társadalmon egy ilyen típusú migráció.” Ugyanakkor 2015-ben az Itt a kerítés, hol a kerítés? játékban a biztonsági zárat már eldugta egyszer, amikor nagy sárga hidegvágóval fényképezkedve arról szónokolt, hogy „Ideje lett a hidegvágónak”, azaz „Orbán vasfüggönye” lebontásának.

No, hát erre varrjon gombot a tisztelt MSZP-szavazó!

Köztudott, a rossz politikus jellemzője a kiszámíthatatlanság. Ujhelyi – mint láttuk – teljes mértékben megfelel ennek a kritériumnak, amit a friss közvéleménykutatások is alátámasztanak. Az MSZP stagnál, a következetesen kerítésbontást hirdető DK pedig jön fölfelé, mint a talajvíz. A Závecz szerint az MSZP 12, a DK 11 százalékon áll, ami azzal fenyeget, hogy Gyurcsányék leelőzik a szocikat május 26-án, s a DK lesz a legerősebb baloldali párt.

Erre jött Ujhelyi s „akkor csalt, amikor látták”.  Tesz a saját választóira csak azért, hogy minél több voksot happoljon el a konkurenciától.

Hát nem aranyos? A hiúság még a népszerűtlenségi tabella alsó felében is előrébb való, mint a választóknak való igazmondás.

Tudjuk, a libsiknek mindent szabad, meg annak az ellenkezőjét is. Ahogy Nótár Mary énekli: „Itt a piros, na de hol a piros? / Figyeld meg, ebből leszek milliomos!” Ujhelyinek persze már eddig is bejöttek a milliók, de hogy ilyen köpönyegforgató vezetéssel a pártja előbb-utóbb a politika szemétdombjára kerül, az is valószínűsíthető.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/72605/pics/lead_800x600.jpg
ATV,Gyurcsány Ferenc,hazafi,itt a piros, hol a piros,Kerítés,MSZP,Orbán Viktor háza,Ujhelyi István
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-05-08 09:26:35
Normális (már úgy értem: nem kommunista) emberek azért bíznak abban, hogy ez a nagy MSZ(M)P - Párbeszéd összeborulás nem hozza meg a hivatalosan szövetségre lépő pártok esetében szükséges 10%-os eredményt az EP választáson, így ennek a tökkelütöttnek - meg a többi idétlen komcsinak - kiesik a cumi a szájából, és nem kerülnek ki Brüsszelbe.
Bevallom, életem egyik legfelemelőbb érzése lenne, ha így történne !!!!
Válaszolok
kata 2019-05-07 21:26:50
Ez a dilettáns sohasem volt az emberek kedvence,de az utóbbi időben a viselt dolgaival
politikai hullává degradálta magát. Kezdődött a Brüsszelben elkövetett permanens ha-
zaárulással, az azt követő sértődött nyilatkozatokkal,a SZEVIÉP-és a lakásügyeivel,a ban-
gónét mosdató magyarázkodással,a patkánykormányzással,a kerítés lebontásával,amit
nem is úgy értett. Magabiztosnak látszik,de a fejvesztett kapkodás látszik minden meg-
nyilvánulásán. Azt sem tudja lassan mit beszél. Kiáll nagy harcosan bangóné mellett,
gúnyolódik,de amikor rájön,hogy ezt a magatartást sajátjai is elítélik,gyáván visszako-
zik. Fiatal ember létére sikerült annyi aljasságot elkövetnie,hogy másnak egész életére
sok lenne. Közútálatnak örvend,de ezt nem hajlandó tudomásul venni,és tovább eről-
ködik ,egyre nagyobb bajba keverve magát. A maszop erős embere -hehe,egy aljas,
szánalmas féreg,aki hazafiságát hangoztatva egyre mélyebbre ássa magát a már
amúgy is mély gödörbe. Ha sikerül is most mandátumot szereznie,ez lesz az utolsó
ciklusa,mert mire ez letelik,a maszop el fog tűnni abban a pöcegödörben,amit maguk
ástak maguknak.És ennek az állítólagos dr-nak nincs annyi esze,hogy most is maga
alatt vágja a fát,és hattyúdalát énekli.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?