Hiába fasisztázzák Orbánt, ő biztos nem az!

A notóriusan fasizmusról sivalkodók közül Vásárhelyi Mária publicista újból vijjogva szárnyal Magyarország fölött, mint egy saskeselyű, amely minden szempontból a béke szigete valamennyi köztünk élő náció számára.

Különösen az Nyugat-Európához képest, ahol sajnos számos esetben követtek el erőszakot célzottan például zsidó származású állampolgárok ellen, hogy az élet elleni bűncselekményekről, merényletekről ne is beszéljünk. Volt példa arra, hogy nyílt utcán gyilkoltak meg zsidókat csak azért, mert gyakorolták a vallásukat, vagy azért, mert éppen a zsinagógából távoztak. Hivatalos adatok szerint csak Franciaországban 2015-ben 850 antiszemita támadás történt. Nem véletlen, hogy több ezer zsidó hagyta el emiatt az országot. Szakértők szerint a támadások egyértelműen a migrációra vezethetők vissza. Ehhez képest Magyarországon nem tudunk arról, hogy bármely zsidó honfitársunknak meggörbült volna a haja szála, s hogy ne éreznék éppoly biztonságban magukat, mint más honfitársaink.

Vásárhelyi szerint eljött a politikai cselekvés ideje. Vagy némán asszisztálunk az ország teljes fasizálódásához és végromlásához, vagy megpróbáljuk megmutatni, hogy nem akarunk egy ilyen országban élni. (Fotó: ATV)

Vásárhelyi mégis mondja a magát Facebook oldalán. Imígyen: „Eljött a politikai cselekvés ideje. Vagy némán asszisztálunk az ország teljes fasizálódásához és végromlásához, vagy megpróbáljuk megmutatni, hogy nem akarunk egy ilyen országban élni. (…) Orbán immár egyértelműen kifejtette, hogy az országot az európai szélsőjobboldal felé fogja kormányozni, és a magyar kormány Európa első szélsőjobboldali, fasiszta eszméket valló kormánya. Közeledik május 8. (9), a második világháború végének 74. évfordulója. (…) Rendezzük sorainkat és adjuk a hatalom tudtára, hogy békében és demokráciában akarunk élni.”

Hát rendezzük. Illetve rendezze, aki akarja, s úgy, ahogy akarja. Magyarországon ugyanis most is béke, rend és demokrácia van, méghozzá sokkal nagyobb, mint a mintának tekintett Nyugat-Európában. Ausztriában például nagyon jól együttműködik a jobbközép Néppárt a jobboldali Szabadságpárttal, senki nem kiabál fasizmusról. Sógoréknál béke van, növekszik a gazdaság, stabil a politikai helyzet, pedig éppen az a Heinz-Christian Strache ott az alkancellár, akinek a minapi budapesti látogatása miatt most Magyarország fasizálódásával próbál riogatni az ellenzék, a civilek, köztük természetesen V. Máriával.

Pedig ha Vásárhelyi egy kicsit gyakrabban forgatná például Pokol Béla jogtudós írásait, akkor talán tiszta pillanatában ő is elgondolkodhatna azon, kik valójában a szélsőségesek?

Azok-e, akik értékeit, erkölcsi normáit milliók előtt szabadon meg lehet vitatni, s az így kialakult közös értékekhez tömegesen csatlakozhatnak állampolgári csoportok? Vagy netán azok, akik a szabad vitában marginalizálódnak, de a migránsbarát médiavezérek sulykolásai, illetve a többséggel tartósan szembekerült értelmiségi körök támogatásával – mint Pokol Béla írja – dühödten napirenden tartják vitabeli kudarcuk alapját. Aztán ha ezzel veszítenek a választásokon, akkor a véleményvezérek dühösen fasiszta népről és a szélsőségesek győzelméről írnak.  Így lesznek tehát „fasiszták” a magyarok, meg Orbán rendszere, holott egyáltalán nem azok.  

Lehet tehát a tömegtámogatást élvező Srachét, Salvinit vagy Marine Le Pent szélsőségesnek, fasisztoidnak minősíteni, hozzájuk kötve immár Orbán Viktort is, miközben a szélsőségesek inkább a kicsiny támogatottságú értelmiségi pártok és a Vásárhelyihez hasonló, magukat véleményvezéreknek gondoló megmondó emberek lehetnek. Azok, akik szerint most jött el a politikai cselekvés ideje.

Hogy ez mit jelenthet, fogalmam sincs. Ha csak nem biztatást, hogy a migránsbarát ellenzéki erőkre szavazzanak az emberek május 26-án. A többség azonban ezúttal sem fogja hagyni, hogy valóban fasizálódó legyen a keresztény erkölcsiségét nyíltan vállaló Magyarország.

Vásárhelyiék pedig arról sivalkodnak, amiről akarnak.   

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/72643/pics/lead_800x600.jpg
Ausztria,Facebook,fasiszta,Heinz-Christian Strache,Matteo Salvini,Orbán Viktor,Pokol Béla,Vásárhelyi Mária
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-05-09 11:27:06
Csak rá kell nézni ennek a szerencsétlen, eszement némbernek az fotójára, és máris rájövünk, tulajdonképpen el sem kell olvasni, hogy hol, mikor és mit nyilatkozgatott az árvám, mert kívülről tudjuk már.
Ez a felbérelt, ügyeletes rettegő, liberált luvnya harminc éve, mindenféle bizonyíték nélkül alaptalanul szidja, mocskolja, és vádolja a jobboldalt, FIDESZ-t, a kormányt, és Orbán Viktor miniszterelnök urat.
A fene nagy liberálbolsevik képtelen elviselni, hogy lehet más vélemény, elképzelés az övén kívül, pont úgy, ahogyan egy korábbi népi bölcsességben már ezt okos emberkék - igen frappánsan - megfogalmazták:
" A Soros-csicskák szerint a demokrácia az, ha két farkas és egy bárány eldönti, hogy mi legyen vacsorára. "
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?