Orbánt meri gyanúsítani a kialvatlan ex-bíró

Az Országos Bírósági Tanácsnak (OBT) kissé lassúak a reflexei. Még bőven a múlt évet tapostuk, amikor elhatározta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) munkáját felügyelő – tehát nem irányító, így utasításra, szankcionálásra nincs joga – nemes testület, hogy kezdeményezi az elnök, Handó Tünde felmentését. Most, hogy ráfordultunk az EP-kampány utolsó két hetére, úgy döntött, hogy ezt meg is valósítja.

Más kérdés, hogy egy törvénytelenül működő testületnek valójában semmihez nincs hatásköre. Nekik ugyanis nem a négy kerekük hiányzik, hanem a törvényben előírt tagjaik száma. Tavaly októberben ugyanis egy csomó póttag lemondott, pótlásukat pedig nem sikerült teljeskörűen megoldani, vállalkozó bírók hiányában.

Miután Sándor Zsuzsa élőben a tévé stúdióban beszélt, így okkal mondhatjuk, hogy elmentek otthonról (Fotó: ATV)

Ehhez képest megérkezik Sándor Zsuzsa, a ma már nyugdíjas egykori tanácsvezető bíró az ATV Start stúdiójába, s a valószínűleg az el nem fogyasztott reggeli kávé vagy a krónikus kialvatlanságból fakadó fáradtság révén nem kevesebbet állít, minthogy az OBT törvényesen járt el és a törvénytelen működést csak Handó találta ki. A törvényeket ugyanis ezek szerint nem az Országgyűlés, hanem egy személyben Handó Tünde hozza. Miután Sándor Zsuzsa élőben a tévé stúdióban beszélt, így okkal mondhatjuk, hogy elmentek otthonról. A „szakértő” azt a dezinformációt is volt szíves a nézők orrára kötni, hogy a Handót megválasztó Országgyűlésnek kétharmaddal igenis fel kell mentenie a OBH elnökét. Mert ha nem, akkor az bűnrészes lesz azokban a törvénysértésekben, amelyeket az Országos Bírósági Tanács javaslatában felsorolt. Mindig édes dolog, amikor a bagoly mondja verébnek… Amikor az Országgyűlés által megalkotott törvénnyel létrejött testület óhajtja kimondani a Tisztelt Házról, nála magasabb testület ugyanis nincs, hogy mit kell tennie a létrehozójának. (Vö: Ne tanítsd apádat gyereket csinálni!)

Ez ma a tőről metszett liberális tempó, amit Sándor Zs. még azzal tetéz, hogy ki  merészeli mondani, hogy Handó sorsáról valójában nem is a Parlament dönt majd, hanem Orbán Viktor. Sőt, a hogyant is sejteti az otthonról elment exbíró, amikor felhozza, hogy Orbán Viktor felesége jóban van Handó Tündével.

Arról persze egy kukkot sem szól a kialvatlan Sándor Zsuzsa, hogy az OBH elnöke megválasztása óta a törvényeket maradéktalanul betartva végezte munkáját, amelyet az Országgyűlésnek az éves és féléves beszámolókat elfogadó döntései is visszaigazolnak.

Annyit azért még idézzünk föl, kik azok, akiknek a kampányban eszükbe jutott verni a tamtamot, ki azok, akik az Országos Bírósági Tanácsban meghozták a felmentésre irányuló döntést?

Az OBT jelenlegi elnöke Fatalin Judit, aki kihozta anno az előzetesből Hunvald Györgyöt, a korrupciós bűncselekmények miatt elítélt szoci polgármestert, ugyanakkor előzetesben küldte a Gyurcsány ellenes tüntetések egyik vezérét, Budaházy Györgyöt. Darák Péter elnök Kúriája tavaly – „bírói jogalkotás” alapján – elvett egy mandátumot a Fidesztől. Szabó Sándor helyezte feltételes szabadlábra Marian Cozma román kézilabdázó gyilkosát. Vadász Tibor révén tarthatott „érzékenyítő” tréningeket a bíróknak a sorosista Amnesty International az Igazságügyi Akadémián, amelynek akkor véletlenül éppen Vadász volt a vezetője. Matusik Tamás a szintén sorosista Helsinki Bizottság szakértője volt.

És ők beszélnek törvénytelenségekről, az Országgyűlés kötelességéről, meg arról, hogy a parlament, ha mégsem menti fel Handó Tündét, akkor az azért van, mert Orbán nem akarja neje és Handó barátsága miatt.  

A komplett elmebaj minősített esete a természetesen széllibsi Sándor Zsuzsával fűszerezve.

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

Ja, igen, kampány van…

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/72727/pics/lead_800x600.jpg
Amnesty International Magyarország,Darák Péter,Handó Tünde,Hunvald györgy,Kúria,Magyar Helsinki Bizottság,Országos Bírósági Hivatal,Országos Bírósági Tanács,Parlament,Sándor Zsuzsa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
kata 2019-05-13 13:41:13
Jól eltorzult a vénasszony! Ha nem írják meg a nevét,nem ismertem volna rá! Aktív ko-
rában jobban adott magára. Úgy látszik a gonoszság torzítja az arcot is,nemcsak a
lelket.
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-05-12 12:03:53
Ennek a csőagyúnak már aktív bírói korszakában is elment a józan esze, és azóta csak rohamosan romlott a helyzet !!!
Aki nem hiszi, nézze meg a mellékelt fényképet, mert az mindent elárul ennek a luvnyának az agyi folyamatairól !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?