Tóth Csaba „vérlázító hazugságról” hörgött

Az embernek már nem okoz meglepetést, ha Ujhelyi István, a szocialisták EP kampányának vezetője és potenciális listavezetője például sajtótájékoztatón mond valamit, majd azon háborog, hogy a jobboldali sajtó mást közölt le, mint amit ő állított. Szó szerint ezt mondta: „Ha kerítésmentes és egységes Európai Unióra vágynak, akkor az MSZP-Párbeszéd szövetség listájára és a szociális Európára kell, hogy szavazzanak.” Erről portálunk Leander blogja – a félreértések elkerülése érdekében – videót is mellékelt, amikor beszámolt Ujhelyi kijelentéséről. Látható és hallható, hogy semmi olyan nem hangzott el, amit utóbb a kampányfőnök állít, hogy ő a rendszerváltáskor lebontott vasfüggönyről beszélt, s nem a déli határkerítésről.

Mondom, az embernek ez már nem okoz meglepetést, hiszen Ujhelyiről van szó.

Annál inkább megdöbbentett, amikor a Hír Tv Csörte című adásában a liberális Tóth Csaba politológus szinte hörögve ismételgette Ujhelyi érveit. „Vérlázítónak gondolom azt, hogy vannak olyan médiumok, nyilatkozatok, helyek, ahol Ujhelyi István nyilatkozatait, Ujhelyi nyilatkozata nélkül adják a szájába. Hogy ő lebontaná a kerítést. Még azt is elhiszem, hogy van, aki így értelmezi. De hogy ez úgy jelenjen meg nagyon sok helyen, az ő cáfolata nélkül, mikor világosan elmondta, hogy ő nem erről beszélt, ő a vasfüggönyről beszélt. Lehet, hogy helytelenül fogalmazott.”

Tóth Csaba (képünkön). A „lehet, hogy helytelenül fogalmazott” kifejezés valójában azt jelenti, hogy nem mondott olyat, amivel Ujhelyi később cáfolta saját állítását (Fotó: Hír Tv)

Tóth Csaba szerint tehát vérlázító, ha az ellenzéki sajtó a valóságnak megfelelően leírja az Ujhelyi képviselő által elmondottakat. Azt szerencsére megengedi, hogy esetleg Ujhelyi hibázott és „helytelenül fogalmazott.” Ez itt kérem a liberális pc egyik gyöngyszeme. A „lehet, hogy helytelenül fogalmazott” kifejezés azt jelenti, hogy valójában nem mondott olyat, amivel Ujhelyi később cáfolta saját állítását. Amit a jobboldali sajtó képviselőinek valójában ki kellett volna találniuk, hogy megfeleljenek Ujhelyi elvárásainak.

De az vajon nem történhetett meg, hogy Ujhelyi Sopronban teljes lelki nyugalommal mondta az igazi liberális, szocialista dumát a kerítésről, amit ugye az ellenzéki oldalon mindenki le akar bontani, csak eltagadja? S csak később kapott a fejéhez, hogy ezt bizony nagyon elcseszte? S így előjött baseball ütővel, a valóságosan tájékoztató médiumok ledorongolásával, és a „vasfüggönyözéssel”, amiről az egész – nem túl hosszú – sajtótájékoztatón valójában egy szó sem esett.

Szerencsére a Csörtében ezúttal is ott ült Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője, s odatette Tóth Csaba orra elé a forró pitét: „Szeretném elmondani, hogy beszélhet Ujhelyi amit akar, úgyis mindenki tudja a képernyő előtt, hogy ő le akarja bontani a kerítést. A politikusnak önmagára nézve nagyon nagy veszélye, hogy elveszte a szavai hitelességét.”

Pont.

Elnézést kérek, Kedves Olvasó, hogy megint Ujhelyi borzalmairól kellett írnom. De látni kell, hogy – kampányban különösen – nem elég legyinteni a hülyeségre. Ahányszor a tapasztalat szerint megjelenik az ellenzék újabb agybomlasztó aljassága, félrevezető manipulációja, arra a valóság talaján állva reagálni kell.

Ez történt most, nem több. Csak az ember mindig megütközi azon az elvetemültségen, ha valaki egyik percben állít valamit, aztán letagadja és mást magyaráz a helyébe, meg a közvélemény képébe. Aztán jön egy hírmagyarázó, s ugyanazt mantrázza tovább.

Mintha folyamatosan debileknek beszélnének. Pedig a hülyék a túloldalon járnak.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/72812/pics/lead_800x600.jpg
Gajdics Ottó,HírTV,Tóth Csaba,Ujhelyi István,vérlázító
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
kata 2019-05-14 21:06:06
Én nem tudom miért tart még mindig ott a ballibsi oldal,hogy az emberek hülyék.
A hazaáruló mondandóját egyenes adásban nézhettük,hallhattuk amit mondott.Nem
a vasfüggönyről beszélt,hanem a határvédelmi kerítésről! Még a szövegkörnyezet sem volt olyan,hogy abba beleillett volna a vasfüggöny! Ezt utólag találta ki,mint a bangónét
mentegető fedősztorit. Mert utólag rájött,hogy nem kellett volna jártatni azt a lepcses
száját. Ezeknek a nagyokosoknak szelektív a hallásuk! A legegyszerűbb ember megérti
amit hall,de ezek a liberális gőgtől nem látó,nem halló véglények akkor is az ellenke-
zőjét mondják,ha az igazság kiveri a szemüket. Már nagyon elég volt belőlük,ideje len-
ne elhúzniuk,mert minden határt átléptek,és észre sem veszik,hogy minden monda-
tukkal hazaáruló mivoltukat igazolják.
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-05-14 11:00:37
Csak nézzék meg tüzetesen ennek a liberáltnak a pofáját. Nézzék ezt a pökhendi, - én mindenkinél, mindent jobban tudok típusú - sunyi, aljas tekintetet, mert az mindent elárul erről a szemtelen piaci légyről !!!
Őrá különösen ráillik az ősi angol mondás:
• Ne zavard meg az előítéleteimet a nyilvánvaló tényekkel !!!!!!
Ezek képtelenek elviselni mások véleményét még akkor is, ha az a színtiszta igazság, és amellett száz év óta, előszeretettel alkalmazzák az alábbi bölcseletet:
" A kommunisták szerint a demokrácia az, ha két farkas és egy bárány eldönti, hogy mi legyen vacsorára !!!! "
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?