A piti Heller menti a bőrét, miközben Orbánt olaszul gyalázza

Nem véletlenül használta Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a teflonbőr kifejezést Heller Ágnes filozófus magyarokkal kapcsolatos minősíthetetlen megnyilvánulásaira abban a kis kötetben, amelyet olasz nyelven jelentetett meg a közelmúltban: Orbánizmus. Magyarország esete: a liberális demokráciától a zsarnokságig.

Valójában nem nehéz kitalálni, hogy két hónappal a májusi választások előtt miért éppen külföldön ad muníciót a szavazáshoz a bevándorláspárti olasz választóknak. Magyarországon ugyanis már senki sem veszi komolyan, senki sem hallgat rá, hiszen annyira elhiteltelenítette magát.

Itáliában eszközül Orbán Viktor zsarnokként való bemutatását és a magyarok lejáratását használja, hogy az olasz bizonytalan szavazók még véletlenül se csábuljanak el az erős keresztényi állam szuverenitásáért harcoló miniszterelnök gondolataitól. Még a végén a jelenleginél is nagyobb tábora kerekedik a Salvinit követő bevándorláselleneseknek, amitől Hellert a hideg kirázza.

Heller akár maga írta, akár jóváhagyta a fülszöveget, egy általa jegyzett könyv minden mondatáért viselnie kell a felelősséget (Fotó: hírolvaso.com)

Schmidt Mária pontos elemzést adott Látószög blogján a könyvről. Most csak azért hozok ide néhány Heller-idézetet, hogy érzékeltessem, mennyire lenézi a magyarokat, hogy még ennél is dehonesztálóbb jelzővel ne illessem saját magunkat.

  1. „A magyarok mindig is alattvalók voltak és azok is maradtak, nem lettek polgárokká.”
  2. „A magyar lakosság 9/10-e csak a fideszes propagandához rendelkezik hozzáféréssel. Mint ismeretes tény, csak egy jól informált közönség képes racionális politikai döntéseket hozni, az agymosottak nem.”
  3. „A magyarok nincsenek hozzászokva, hogy saját maguk döntsenek, és a saját erejükre támaszkodjanak. Nem tudnak semmit a demokráciáról, és hogy hogyan lehetne élni a szabadsággal.”

Így csak úgy beszél valaki arról a társadalomról, amelyben él, ha benne a gyűlölet tüze lobog. Ha valójában nem is tekinti magát magyarnak. A Magyar Narancs friss interjújának egyik kérdésére sem lehet nagyon más a felelet forrása, mint a lenézés, a gyűlölködés a magyarok iránt, a ’neki velünk szemben mindent szabad, számára velünk szemben minden megengedett’.

„MN: – Tényleg azt írta az olasz könyvében, hogy akár az életét kockára téve bírálja az Orbán-rendszert?

HÁ: – Nem kockáztatom az életemet, sosem írtam ilyet.

MN: – Schmidt Mária könyvkritikájában olvastam.

HÁ: – Nem olvasok Schmidt Máriát.”

Nagy kár. Attól továbbá még igaz lehet a kérdésben feltett állítás. Schmidt Mária ugyanis pontosan idézte a kiadvány fülszövegét, mely szerint [Heller] „életét is kockára téve” veszi górcső alá Orbánt, a szerinte kegyetlen zsarnokot.

Nos, Heller akár maga írta, akár jóváhagyta a fülszöveget, egy általa jegyzett könyv minden mondatáért viselnie kell a felelősséget. Nem pedig angolna módjára megpróbálni kicsúszni alóla. De nyilván nem tud, mert az általa úgy lesajnált magyarok ma már egy szavát sem hiszik el, ellentétben Schmidt Mária mindig hiteles szavaival.

7
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/72851/pics/lead_800x600.jpg
agymosás,Bevándorláspártiak,Heller Ágnes,hiteltelen,Magyar Narancs,Matteo Salvini,Orbán Viktor,Schmidt Mária,zsarnok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 7 db hozzászólás érkezett!
kata 2019-05-14 21:41:55
Olvassa el mindenki az 1959-ben a kommunistáknak írt,seggnyaló,behódoló,magát
menteni próbáló aljas vén boszorkány levelét! Hallgassa meg mindenki,mit válaszolt
Morvai Krisztina felszólalására az EU Parlamentben ez az ocsmány egysejtű! Ennek a
"munkásságából" az országnak egy fillér haszna nem volt,de annál többe került! És ez
a vén kriptaszökevény aktivizálta magát,és az őt eltartó országot és lakosságát gyalázza
ismét itthon és külföldön! Nem sül le a bőr a képéről? Takarodjon el ebből az ország-
ból,mert itt az emberek többségénél nem szokás az asztalra köpni,ahonnan eszünk.
És ezt lassan meg kell értenie a gőgös belpesti libsi "elitnek" is,akár tetszik nekik, akár
nem!
Válaszolok
Erzsébet 2019-05-14 18:16:22
Heller nem filozófus, hanem csak ideológus. Méghozzá egy alaposan lejáratódott ideológiáé. A filozófia az útépítéshez nélkülözhetetlen szellemi termék, az ideológia rajta a körforgalom, amiből, aki nem képes kilépni, akár 100 éves koráig is csak körbe-körbe járja.

Johann Wolfgang von Goethe:
„…a gyermekeknek két dolgot kell adnunk: gyökereket és szárnyakat. Gyökereket, amelyek tartást adnak, hogy tudják hova tartoznak, de ugyanígy szárnyakat is, amelyek a kényszereiktől és előítéleteiktől szabadítják meg őket, és lehetőséget adnak nekik új utakat bejárni (vagy inkább repülni.)”
Válaszolok
mária 2019-05-14 17:47:41
Emberek! Vegyünk neki egy fésűt közadakozásból!
Válaszolok
Lajos László válasza: Tünde bejegyzésére 2019-05-14 14:18:54
Azért nem megy vissza az USA- ba mert ott sem kell senkinek,és főképpen mert a jelenlegi elnök sem a kedvére való. Mindjárt más lenne a helyzet ha Gyuri papa lenne a fehér ház ura akkor minden rendben lenne lehet, hogy még a Nobel díjra is igényt tartana a "munkássága" elismeréseként. De nyugi várja már mindkettőjüket a hely ha eljön az idejük, addig pedig had mocskolódjanak még mélyebbre süjjednek a szellemi mocsarukba .
Válaszolok
Tünde 2019-05-14 13:20:07
Miért nem megy vissza USA-ba ? Már ott sem kellett senkinek. A talpától a feje búbjáig férges , és beteges a nő. Az a baj, hogy a rosszindulat konzerválja ezeket a nép- ellenségeket ! Miért él az ilyen itt, ha annyira lenézi a népet . kotródjon !!
Válaszolok
Suarez jr. 2019-05-14 12:28:20
Engem meg ettől a teflon bőrös bőregértől, ettől a vén büdös banya fostos kecskétől fog el az undor , jön rám az okádék !! Igazi világméretű hazugság gyártó tolvaj , csaló promókomcsi !! Ez a féreg a komcsik - bolsik - libcsik - bipcsik valódi , echte CSATORNA PATKÁNYA !! Engem ez a pióca szarrakás ne gyalázzon, mert kivasalom azt az orángután majom pofáját !! Ez az agyatlan , csökött agyú szartúró féreg mindig is PATKÁNY volt, s mindig is PATKÁNY marad !! .....és eza vén szutykos, koszos, lúzer lotyó az én nevemben ne POFÁZZON !!!
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-05-14 10:18:07
Két rövid idézet, mindkettő a KOMMUNISTÁK TÍZPARANCSOLATA című összeállításból:

1.) A kommunista mindig hazudik: kicsit, nagyot, még nagyobbat, nyilvánosan, logikátlanul, betegesen és szégyenkezés nélkül.

2.) A kommunista szereti és elvárja a kritikát, kész az önkritikára, de sohasem felejti, hogy ki kritizálta vagy ki kényszerítette önkritikára.
Forrás: Prof. Dr. Bokor Imre
Több szót vesztegetni erre a hibbant szipirtyóra teljesen felesleges !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?