Ritka pillanat: Heller belátta a kormány jogos győzelmét

Heller Ágnes filozófus végre nem támadja a kormányt! Az ATV-nek nyilatkozva belátta, hogy Palkovics László miniszter nem ok nélkül és nem törvénytelenül jár el a Magyar Tudományos Akadémiával kapcsolatban. Türelmes tárgyalásaiból kivirágzó győzelmének jogszerűsége nem vitatható. Még Hellernek sem.

Ezt mondta: „Örök történet a farkas és a bárány története. A farkas eldönti, hogy felfalja a bárányt. A bárány racionálisan érvel, hogy miért nem igaz, amit a farkas mond, hogy a farkas érvei nem stimmelnek, de a farkas ettől mégis felfalja a bárányt. Így van ez az MTA-val is. Az MTA-tudósok kiálltak azért, hogy az intézet ott maradjon. Megmentettük a becsületünket. Nem utolsó dolog a becsületet megmenteni. Ez nem egy mellékes kérdés. De azért le leszünk nyelve.”

Heller a lelkében tudja, hogy a kormány helyes úton jár. Ki viszont nem mondja, mert ő mindig az asztal liberális oldalán ül. (Fotó: ATV)

A becsületmentés annyit tesz, kiállnak a saját és az Akadémia érdekei mellett. Azt nem teszi hozzá, hogy e valóban fontos érdekeknél még előrébb való a nemzet érdeke, amit Palkovics Lászlónak esküje szerint szolgálnia kell. Heller a lelkében azonban tudja, hogy a kormány helyes úton jár. Ki viszont nem mondja, mert ő mindig az asztal liberális oldalán ül, ahol soha nem ismerik el, ha a nemzeti gondolat okszerű és törvényes győzelmet arat a liberális érdekek sérelmét botrányosnak feltüntető, öncélú pertraktálás felett.

Valószínűsíthetően sok idő van még hátra, hogy a liberálisok szokják ezt a valóban demokratikus gyakorlatot.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/73051/pics/lead_800x600.jpg
ATV,Heller Ágnes,liberális,Magyar Tudományos Akadémia,Palkovics László
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-05-19 10:16:40
Ha már a farkas - bárány példát hozta fel ez soros-sárkány, hát én is hozzáteszek egyet:
" A liberálbolsevikok szerint a demokrácia az, ha két farkas és egy bárány eldönti, hogy mi legyen vacsorára. "
Ennyi !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?