Hernádi Judit szemben az orbáni milliókkal

A Jászai Mari-díjas színésznő, Hernádi Judit fél, kérem szépen.

Legalábbis ezzel próbálja rémíteni az őt kedvelő közönséget a 168 órában, noha az interjúhoz berakott két képen kedvesen mosolyog, szöges ellentétben az alcímben rögzített állításával, miszerint „Egymástól félünk legjobban.” Nagy gond azért nincs, mert valójában maga sem tudja, mit akar mondani. Egyik szavát a másikba öltve ugyanis kijelentette: „Az emberektől való félelem nincs bennem.” Legfeljebb annyi lehet a gondja, hogy jó dolgában nem tud megfelelni a liberális kánon elvárásainak. Ennek jelszavát anno Kornis Mihály adta ki, aki azt mondta, hogy „mi sokkal jobban gyűlölünk benneteket, mint ti minket".

Persze Hernádi beismerése freudi elszólás is lehet, ami megfelel a valóságnak és örvendetes az egész társadalomra nézve. Nehezen is érthető, hogy a napjainkban is túlzsúfolt fellépési naptárral rendelkező, tizenegy előadásban foglalkoztatott színésznő, akinek a lánya is sikeres énekesi pályát fut be – ne felejtsük: mindketten alapvetően közpénzből élve – mi a fenétől félne. Nem bántja senki, ellenkezőleg, tapsol neki, mégis lázít a kenyéradói ellen.

Horn Gyula vagy Gyurcsány országlása idején persze még véletlenül sem merült föl Hernádiban bárminemű aggodalom, pedig akkor teli szájjal szidta Orbán Viktort a Heti Hetes nemzetellenes terrorbrigádjában (Fotó: borsonline.hu / Hatlaczki Balázs)

Bár az is meglehet, hogy Hernádi, ha mégis, akkor leginkább önmagától fél. Korábban ugyanis azt mondta: „Azt gondolom magamról, és nemcsak a zsidósággal kapcsolatban, hogy olyan vagyok, mint a léggömb a buszon. Ha fékez a busz, ha elindul, a léggömb valahogy mindig a tömeggel szembeni oldalon köt ki.”

Talán épp a ’szemben a tömegekkel, az orbáni milliókkal’ érzés miatt vállalhatott szerepet például A félelem megeszi a lelket című Alföldi-darabban? Ez egy Németországban élő marokkói bevándorló és egy idősödő takarítónő szerelme kapcsán a migránsok elfogadására, megbecsülésére indít. Arra, ami ellen – szemben Hernádival, Alföldivel – nem győz küzdeni az ország.

Hernádi tudat alatt azért is tarthat önmagától, mert azzal az Alföldivel dolgozik szívesen, aki nem is oly rég dühösen kijelentette, hogy „utálom” a hazát, aki „puhapöcsűségről” beszél az irányítókkal kapcsolatban, aki kiadta a románoknak a Nemzeti Színházat, hogy ott ünnepeljék meg Erdély elcsatolásának évfordulóját.

Horn Gyula vagy Gyurcsány országlása idején persze még véletlenül sem merült föl benne bárminemű aggodalom, pedig akkor teli szájjal szidta Orbán Viktort a Heti Hetes nemzetellenes terrorbrigádjában. S mikor Blaskó Péter anno nem vette át Gyurcsány Ferenctől az állami díjat, azt mondta rá: „Nekem most nem lehet állami díjat elfogadni.” Ennek adományozására mellesleg nyilván nem is gondolt senki, pedig Hernádi fenti szánalmas önértékelése szerint bizony megérdemelné.

A színésznő esetleges félelmének legvalószínűbb oka mégis az lehet, hogy látja: liberális gyűlölködőivel együtt hiába mennek szembe a tömegekkel, soha nem fogják legyőzni őket. Akkor sem, ha kórusban diktatúráznak, s akkor sem, ha a demokrácia hiánya miatt ajvékolnak.

Nem gondolja, Kedves Olvasó, hogy ilyen lélekkel sokan mások is joggal félnének önmaguktól?

5
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/73429/pics/lead_800x600.jpg
Alföldi Róbert,diktatúra,félelem,Gyűlölködés,Gyurcsány Ferenc,Hernádi Judit,Horn Gyula,Kornis Mihály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 5 db hozzászólás érkezett!
Szilárd válasza: kata bejegyzésére 2019-05-25 10:14:56
Kata, Önnek teljesen igaza van!
Válaszolok
éva 2019-05-25 08:11:30
Azért, -elgondolkodtató, hogy az a rassz; - amelyikbe ez a nő is beletartozik NEM KÉPES BEILLESZKEDNI, ELFOGADNI AZON ORSZÁG SAJÁTOSSÁGAIT AHOL VÉGÜL IS ÉLNI KÍVÁNNAK. Az a lételemük, hogy szembehelyezkedjenek mindennel, és mindenkivel! Élvezet számukra a gyűlölet keltés, intrika, mocskolódás. Pedig elmehetnének a gyökereik országába. IGAZ, OTT PORSZEMNEK SEM SZÁMÍTANÁNAK!
Válaszolok
Grimmbusz 2019-05-24 11:43:39
„Azt gondolom magamról...hogy olyan vagyok, mint a léggömb a buszon. Ha fékez a busz, ha elindul, a léggömb valahogy mindig a tömeggel szembeni oldalon köt ki.”

Magyarul ő maga is beismeri, hogy nem a rendszerrel van a baj, hanem a saját személyiségével. Úgyis mindig minden ellen háborogna. Mert ő ilyen.
Úgyhogy nincs mit hozzáfűzni.
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-05-24 11:19:54
Időről időre előkerül ez a - szerintem teljesen - tehetségtelen női hölgy még az elkötelezett jobboldali médiában is, pedig nem ér ez egyetlen oldalnyi cikket sem.
Összességében erről a nőről is csak azt tudom mondani:
• A liberálbolsevikok azt hiszik, és azt is terjesztik: a demokrácia az, ha két farkas és egy bárány eldönti, hogy mi legyen vacsorára.
Csak jelzem, ez nem így van !!!
Továbbá "felhomályosítanám" ezeket a csőagyúakat arról is, hogy ezzel a sok éve sulykolt, eszement dumával sem a FIDESZ, sem a kormány, sem az Orbán Viktor miniszterelnök úr ellen nem mennek semmire.
Idézet: " Ha tényleg változást akarsz, kezd magaddal !!!! " (népi bölcsesség)
Az, hogy mennyire "fényre sötétedő" típusú alanyok, világosan kitűnik abból: erre maguktól, a hosszú éveken át még egyszer sem nem jöttek rá !!!!!
Ennyi.
Válaszolok
kata 2019-05-23 21:02:53
Régi népi bölcsesség,hogy nem köpünk az asztalra,ahonnan eszünk. De liberáliséknál
ez sem működik. Összeköpködik a környezetüket,de a legjobb falatokat felcsipegetik,
sőt elvárják,hogy eléjük a legjobb ételek kerüljenek. Amikor jóllaktak,lefikázzák az ételt,
a vendéglátást,de elvárják,hogy legközelebb is meghívják őket. Ha a vendéglátó szóvá teszi a lekezelő magatartást,fel vannak háborodva,és közlik,hogy a házigazda érezze
megtisztelve magát,hogy a felkent,bunkó liberális egyáltalán megtiszteli azzal,hogy le-
ül az asztalához. Én nem adnék nekik egy fillért sem,alapítsanak maguknak színházat,
tartassák el magukat azokkal,akik kíváncsiak a "művészetükre"! Felháborítónak tar-
tom,hogy az adómból olyanokat támogassak - akaratom ellenére -,akik bunkónak,bir-
kának,parasztnak titulálnak,ha nem a kedve szerint történnek a dolgok. Ez az affek-
táló hülye pi .. a örüljön,hogy a törvények megengedik,hogy nulla teljesítménnyel olyan színvonalon élhet,amiért nem tett semmit,amit nem érdemel meg!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?