Seneca Gyurcsánynak: „Erkölcs nélkül nincs ember”

Bár a rendőrségi hírekben nem szerepelt, hogy Gyurcsány Ferenc csütörtöki szereplése után leszakadt volna a mennyezet az ATV-ben, a statikusoknak azonban nem árthat átvizsgálni az épületet.

A Strache-ügy kapcsán ugyanis a Demokratikus Koalíció elnöke Rónai Egon műsorvezetővel egymás szájába adták a szavakat. Minden képességüket latba vetették annak érdekében, hogy azt a látszatot keltsék, mintha a volt osztrák alkancellárral megtörtént ibizai eset magával Orbán Viktorral valósult volna meg. Pedig nem, nagyon nem. Sőt!

Ettől függetlenül Rónai alányaló kérdésére – „Ez üzenet Orbánnak?” – Gyurcsány kijelentette: „Orbán Viktornak üzenetként kell értelmeznie akkor is, ha eredeti szándéka szerint nem volt az. Én Orbán Viktort köztörvényes gazembernek gondolom.” Ez a durva, minden alapot nélkülöző, bár Gyurcsánytól nem szokatlan, dühödt megnyilvánulás talán még magát Németh Sándort, az ATV tulajdonosát is megdöbbenthette, aki épp a napokban nyilatkozta, hogy „…minden jóérzésű magyar embert sért az, amilyen hangnemet megengednek Brüsszelben Orbán Viktorral szemben.” Gyurcsány pedig ugye Brüsszel magyar hangja Budapesten, Németh gondolata így rá is vonatkozik. Feleségével együtt úgy lobbiznak az Európai Egyesült Államokért, a bevándorlásért, a keresztény identitás kisöpréséért, mint Timmermans, Verhofstadt vagy Európa legjellemtelenebb „kereszténye”, Manfred Weber.

Kérdés Gyurcsányhoz: miért csak a mocskot öntik Orbánra szüntelenül, minden eredmény nélkül? (Fotó: ATV)

Gyurcsány a Strache-ügy kapcsán nadrágba csöppenő kéjjel jelentette ki: „Ezek a szélsőjobboldali nacionalista, populisták Európa legkorruptabb politikusai.” (…) „Az, aki azt mondja, hogy ha kormánytag leszek és nekem adsz pénzt, akkor én téged törvénytelenül segíteni foglak. Kijátszom a törvényeket, elárulom a hazámat. Ez nem bocsánatos bűn.” És akkor jön a hosszúnyelvű Rónai és tovább tolja Orbán irányába a gyalázkodás esélyét. Így: „Strachéra kimondta az előbb, hogy hazaáruló. Továbbgondolja ezt a mondatot?” Mit gondolnak, Gyurcsány továbbgondolta? Naná! „Igen, azt gondolom, hogyha valaki hazájának alapvető érdekével szemben a saját egyéni törvénytelen önérdekét helyezi előtérbe vagy eladja a hazája érdekeit, az hazaárulás.” És a mennyezet még mindig nem szakadt le.

Hát itt tartunk. Németh Sándor helyében tudnám a dolgomat. Egy televízió ugyanis nemcsak informál, hanem nevel, tanít is. Például jó ízlésre s nem az ízléstelenségre.

Azt azonban intenzív nyálazás közben Rónai elfelejtette megkérdezni Gyurcsánytól, ha ennyire magabiztosan korrupciózik, akkor kormányfőként 2002 után miért nem buktatták már le Orbánt. Pedig annak idején nagyon igyekeztek, mégsem találtak nála semmit. Vagy az eltelt kilenc évben a nyilván megmaradt titkosszolgálati kapcsolat-morzsákon keresztül miért nem húzták már el a nótáját? Miért csak a mocskot öntik rá szüntelenül, minden eredmény nélkül?

Tudja miért, Ferenc? Mert ahogy Seneca mondja, „Erkölcs nélkül nincs ember.” És Seneca mondását – balszerencséjére – a választók is ismerik. Magával is és Orbán Viktorral kapcsolatban is!  

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/73479/pics/lead_800x600.jpg
ATV,Demokratikus Koalíció,Frans Timmermans,Guy Verhofstadt,Gyurcsány Ferenc,Heinz-Christian Strache,Manfred Weber,mocskolódás,Orbán Viktor,politikai korrupció,Rónai Egon,Seneca
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-05-25 16:18:39
Hozzáértők szerint az őrültségnek több fokozata van. Az kétségtelen, hogy ez a notórius hazudozó, tömegbelövető, aljas furcsány furkó ferkó már a legutolsó stádiumban van, és ezeken már a legnagyobb, legjobb szakértők szerint sem lehet segíteni.
Bár a pali a jelek szerint teljesen menthetetlen, azért figyelmébe ajánlanék egy idézetet:
" A haza nem eladó, semmi pénzen. " >>> (Dobó István várkapitány esküjének része)
Aztán még egy, csak a miheztartás végett:
• Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan. >>>>> (Tamási Áron)
Válaszolok
kata 2019-05-24 20:04:33
Ez a cégéres gazember azzal a lottyadt banyájával párját ritkítja még a gazemberek között is. Mi az,hogy Orbán köztörvényes bűnöző? Mikor ez a szégyentelen sok bűnét
csak elévüléssel úszta meg! Soha nem lett következménye a rengeteg aljasságának,ezért
van úgy elszemtelenedve.Hol elévült valami,hol más vitte el helyette a balhét. Nem sül
le a bőr a pofájáról ennek a féregnek? De mint drága nagyanyám mondta volt,Isten nem
ver bottal,előbb-utóbb mindenki megkapja amit érdemel. Lehet pár évig még elbo-
hóckodik,de szentül hiszem,hogy valamilyen formában megkapja ő is ami jár neki.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?