Médiamorál – Fontosabb Orbánt gyalázni, mint a Hableány sorsa

A Hableány szörnyű tragédiája is elénk tárja azt a kifejezhetetlenül nagy méretű morális különbséget, amely a haladó sajtó és a konzervatív, nemzeti érzelmű média között van, s amelynek nagyságát – ahogy mondani szokták – zongorázni lehetne.

Megtörtént ez a szörnyűséges baleset, amelyhez fogható Magyarországon 68 éve nem fordult elő. A tragédia súlyosságának lehetőség szerinti csökkentése érdekében az érintett hatóságok mindent, de mindent elkövettek. A szakemberek egymást túllicitálva adtak bele apait-anyait, hogy mentsék, ami menthető a Dunán ügyeletes vízirendőröktől kezdve a mentősökön át egészen az egészségügyi intézményekig.

Mondhatni, ez a természetes, emberi reakció, mindenki így tett volna az adott helyzetben.

Vagy mégse?

Simon András (képünkön) Tarlós István „mulasztásával” hergelte beszélgetőtársait (Fotó. ATV)

Igen, mégse, hiszen bizonyos, a szörnyű tragédiáról hírt adó egyes médiumoknak mégsem az volt a legfontosabb, hogy a még ma is eltűntként számon tartott 21 személy sorsára mielőbb fény derüljön, sokkal inkább az, hogy valótlanságok terjesztésével politikai tőkét kovácsoljanak az Orbán-kormány rovására vagy éppenséggel a Tarlós István vezette főváros befeketítésére.

Itt van például a Népszava, amely annak ellenére a mentők fél órás várakoztatásáról ír, hogy a kimentett dél-koreaiak fogadásáról az ügyeletes kórházak azonnal, zökkenőmentesen gondoskodtak. Az ATV műsorvezető, Simon András pedig így hergelte beszélgetőtársait: „Tarlós Istvánnak most tűnt fel, hogy nem biztos, hogy helyes, hogy ilyen hatalmas szállodahajók horgonyoznak Budapest belvárosában? Ő mivel foglalkozott az elmúlt néhány évben?” – tette föl vérlázító kérdését, próbálva anélkül bűnbaknak kikiáltani a főpolgármestert, hogy azt sem tudta, mi történt valójában. Még a műsor vendégei mondták, hogy inkább a szerencsétlenül járt és a segítségre siető önkéntes emberekkel kellene foglalkozni, nem a felelősségkereséssel, amiből a stúdióban úgyis csak alaptalan hangulatkeltés lehet, semmi más.

Az RTL Klub még ennél is tovább ment, mert egyenesen Karácsony Gergelyt szólaltatta meg, aki nem győzte köpködni őszi politikai ellenfelét, Tarlós Istvánt az általa elképzelt mulasztása miatt. De a Hírklikk se kutya. A portál Orbángyűlöletében a születésnapját május 31-én ünneplő miniszterelnököt és az aznap esti tűzijátékot merte egy lapon emlegetni, mintha Orbán Viktor olyan érzéketlen lenne, hogy a szörnyű tragédia napjaiban ő tűzijátékkal tette volna emlékezetessé az évfordulót. Hamar kiderült, hogy ebből sem igaz egy szó sem. A Népszavának azonban még ezek után is fontosabb volt Orbán lemondását erőszakolni, mint örülni annak, hogy a nemzetközivé bővült mentőalakulatok emberfeletti erőfeszítéseket tesznek a Hableány kiemeléséért, a bent rekedtek maradványainak emberhez méltó kiemeléséért.

Jól látható, hogy e sötétlelkű médiumok nem a hírekre kíváncsi nyilvánosságot akarják a valóságos helyzetről tájékoztatni, hanem ezt a drámát is politikai céljaikhoz akarják eszközül használni. Undorító és megbocsáthatatlan liberális tájékoztatási gyakorlat.

Ne feledje el senki, ha más híreket „fogyaszt” tőlük!

5
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/73884/pics/lead_800x600.jpg
ATV,erkölcs,gyalázat,Hableány,Hírklikk,Karácsony Gergely,Népszava,Orbán Viktor,SImon András,Tarlós István
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 5 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-06-04 18:55:29
Csak meg kell nézni tüzetesen ennek a sz@rházinak a pofázmányát, és már arról, rögtön kiderül, hogy ennél az eszementnél rongyabb lény (embert semmiképpen nem mondanék) kevés van a magyar médiában, de talán az egész országban is.
A kálmán olga (csak kisbetűvel !!!!) sokáig versenyben volt vele, de - hála Istennek - az az aljas nőszemély már eltűnt a számontartott médiafelületekről.
A gyűlölet, az Orbán-fóbia teljesen elvakítja az amúgy sem számottevő politikai éleslátását. A tények meg - szokás szerint - tovább rontják ennek a "gyökketőnek" azt a bizonyos éleslátását, valahogyan így:
• Ne zavard meg az előítéleteimet a nyilvánvaló tényekkel (Angol mondás)
Válaszolok
Attila István válasza: Attila István bejegyzésére 2019-06-04 10:53:32
Csak tudnám, hogy az ATV miért tiltakozik akkor, amikor igen sokan szélsőséges balliberalista-posztkommunista csatornának nevezi! A sajtószabadságról kinyilatkoztatott véleményükről, már nem érdemes szólni sem! Csak így tovább , ha nem szégyelik magukat!!!
Válaszolok
Attila István 2019-06-04 10:45:06
Csak tudnám, hogy az ATV miért tiltakozik akkor, amikor igen sokan szélsőséges balliberalista-posztkommunista csatornának nevezi! A sajtószabadságról kinyilatkoztatott véleményükről, már nem érdemes szólni sem! Csak így tovább , ha nem szégyelik magukat!!!
Válaszolok
József
József válasza: kata bejegyzésére 2019-06-03 19:53:18
Mindig többen, mint kellene. Kétszázezer köeül esténként.
Válaszolok
kata 2019-06-03 19:47:47
Ennek az aljanépnek a minősítésére lassan elfogynak a jelzők. Mindig megállapítjuk,hogy innen már nincs lejjebb, de mindig találnak még egy kis lyukat,ahonnan még lehet lejjebb fúrni. A gyűlölettől elvakultan, gondolkodás nélkül mocskolódnak, ami lassan már az értelmesebb baloldali szavazóknál is kiveri a biztosítékot. Felháborító amit megengednek maguknak! Nincs valami felmérés, hányan nézik még ezt a pöcegödör műsort?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?