Karácsony melegzászlón repülne be a Városházára?

Bár természetesen a többi balliberális párthoz hasonlóan a Demokratikus Koalíció is teljes mellszélességgel részese a Budapest Pride-nak, két éve még pártajándékkal is kedveskedtek a felvonulóknak, odáig azonban még Gyurcsány Ferenc sem merészkedett el, hogy miniszterelnöksége idején kitűzze a parlament homlokzatára a szivárványos zászlót. Eddigi üdvöskéje, Karácsony Gergely azonban valamiért fontosnak tartotta, hogy a Pride szombat esti megnyitójára már az önkormányzat épületének fő helyén lobogjon a szivárványos zászló. A Facebook-bejegyzésében így indokolt: „A Pride ma esti megnyitója előtt azért helyeztem ki Zuglóban a szivárványzászlót, mert meggyőződésem: a 21. században senkinek sem szabad félnie amiatt, hogy kit szeret.”

Karácsony magánemberként persze azt gondol, amit akar, polgármesterként azonban nem. Nagyon valószínű, hogy Zugló közel 130 ezer lakosa már meg sem választotta volna polgármesternek, ha 2014-ben a melegzászlón akart volna berepülni a polgármesteri székbe. E számára – a jelek szerint – kardinális kérdés elhallgatása mellett is alig több, mint 1200 szavazattal sikerült akkor nyernie, s a „kompromisszumok robotosának”, ahogy Gyurcsány minősítette a minap, azóta is csak a vesztesek keserű kenyere jutott, bármilyen megmérettetésen indult el. S akkor még nem is jött elő azzal, hogy fontos céljai között szerepel az is, hogy az LMBTQ érintettek és a társadalom többi tagja közti kompromisszumot is le akarja erőszakolni az emberek torkán az eddigi normális, a békés egymás mellett élés gyakorlata helyett. Elszántsága azonban most valamiért annyira megizmosodott, hogy szerinte „Októbertől ennek a zászlónak a Városházán is helye van, miként a főpolgármesternek is a Pride-on.” Nem tudunk róla, hogy ebbe az évtizedek óta egészséges párkapcsolatban élő Tarlós István már beleegyezett volna, ám a helyzet jelenlegi állása szerint Karácsony akkor sem tudná legyőzni őt, ha egy az egyben indulnának egymás ellen. Így az októberben is a helyén maradó Tarlós István, ahogy eddig, úgy a választás után sem lenne jelen a Pride-on.

Nem tudni, hogy Karácsony Gergely személyes érintettsége okán szorgalmazza-e ily intenzíven a szivárványos zászló városházi kihelyezését, de nem is fontos (Fotó: Népszava / Tóth Gergő)

 

Azt sem tudni, hogy Karácsony Gergely személyes érintettsége okán szorgalmazza-e ily intenzíven a szivárványos zászló kihelyezését. Igaz, nem is túlzottan fontos, hiszen természetesen Ungár Pétert, az LMP politikusát sem érte semmiféle hátrányos megkülönböztetés azért, mert a minap megvallotta, az LMP-ben azért tartoznak hozzá a homoszexualitással kapcsolatos ügyek, mert őszintén kijelentette: „Igen, meleg vagyok.”

Bár a zuglói szivárványos zászlós történet még nem robbant be a nyilvánosságba akkor, amikor Gyurcsány Ferenc már megvonta Karácsonytól a támogatást. Ráégett a parkolási botrány, a Puzsérral való veszekedés, tovább koptatva azt az erőt, melyet a DK mögé vélelmezett. Ez a zászlós történet csak még inkább igazolta Gyurcsány új döntésének helyességét, Kálmán Olga dk-s támogatását. Hiába akar ő szakmai kérdésekről vitázni az előválasztáson, a Városháza melegzászlósítási szándéka mindenképpen ott lesz az asztalon, akár beszélnek róla a konkurensekkel, akár nem. Budapestnek egyébiránt jelenleg hat liberálbolsi vezetésű kerülete van. Közülük csak a zuglói Városháza homlokán leng a szivárványos zászló, pedig az összes többi libsi kerületvezetésben is nyilván hasonlóan gondolkodnak a témáról.

Nota bene: Kálmán Olga persze ugyanazt a szemléletet képviseli, mint Karácsony, csak talán nem nézi annyira hülyének a magyarokat, hogy homlokára írva is azt várja el tőlük, hogy rá szavazzanak.      

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/74199/pics/lead_800x600.jpg
"Igen, meleg vagyok!",DK,Gyurcsány Ferenc,Kálmán Olga,Karácsony Gergely,melegzászló,Ungár Péter,Városháza,Zugló
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-06-10 01:25:53
Csak röviden:
Ez a manusz egyszerűen hülye !!!!
Válaszolok
kata 2019-06-09 20:27:30
Ez a gerinctelen hernyó már mindenki előtt térdre esik, és gazsulál, akitől szavazatot remél. Úgy gondolom öncélúan nem tehette volna ki a szivárványos zászlót, mivel a Polgármesteri Hivatal épülete nem a magántulajdona! Saját házára azt akaszt ki amit akar, de jelen esetben szerintem túllőtt a célon. Ennek a kis talpnyalónak vége van,mehet a civil életbe állást keresni, ha lesz egyáltalán valaki, aki fizet azért, amihez ez az ember ért, vagyis a semmiért. Lehet gondolkodni, hol rontotta el. Jobb lett volna, ha a családjára hallgat, de ez annak az embernek a mintapéldánya, aki mindig, mindenkinél mindent jobban tud, és neki senki ne mondja meg mit csináljon. Most eheti a levest amit főzött magának.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?