Árulás! – Ezerrel dolgoznak Orbán Viktor mielőbbi megbuktatásán

Akinek nem lett volna kezdettől fogva világos, hogy a Magyar Tudományos Akadémiával kapcsolatos kormányzati elképzelések elleni tiltakozások egy pillanatra sem a kutatói szabadság féltése miatt törtek ki, hanem egyszerűen a szocialista időkben kiépített privilegizált tudósok kiváltságos helyzetének megőrzése miatt, annak Kertész János akadémikus nyílt levele eloszlathatta minden kétségét. Úgyhogy köszönet érte.

Most ugyanis, hogy már a parlament hamarosan döntést hoz a változásokról, néhány tudós végső kétségbeesésében aláírta Kertész Manferd Weberhez, az Európai Néppárt frakcióvezetőjéhez küldött farizeus „segélykiáltását”. Az aláírók szerint ugyanis az MTA kutatóhálózatát úgy akarják leválasztani az Akadémiáról, hogy az sértené a kutatói szabadságot.

Pálinkás József a tüntetésen. Sokan árulóként tekintenek rá (Fotó: 444 / Fotó: Rényi Pál Dániel)

Még mielőtt továbbmennénk, idézzük föl, kiket nevezett meg Kertész János az aláírók közül az RTL Klubnak nyilatkozva. Azért kezdem Heller Ágnessel, mert vele kapcsolatban köztudomású, hogy ahol csak lehet, gyalázza Orbánt, így vele kapcsolatos tárgyszerű állásfoglalásra teljesen alkalmatlan. Legutóbb, az EP választások előtt, egy olasz nyelvű könyvecskében akarta lejáratni az olaszok előtt a magyar miniszterelnököt. Szerencsénkre Schmidt Mária történész professzor kemény kritikával tette helyre az irományt és szerzőjét egyaránt. „Szégyellhetné magát, ha tudná. De teflon bőre van" – jelentette ki Schmidt Mária. Aztán aláírta a levelet Vámos Tibor, akiről csak annyit jegyeznék meg, hogy 1990-től a CEU Tudományos Programja mellett működő kuratórium elnökeként dolgozik. Fölösleges további alírókat sorolni, mert így is nyilvánvaló, hogy itt újfent egy Orbán-kormány elleni politikai provokációról van szó, nem pedig a tudomány állítólagos szabadsága féltéséért folytatott küzdelem állomásáról.

S hogy mennyire nem erről van szó, azt jól példázza Pálinkás József, volt MTA elnök, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal leváltott elnökének egy korábbi, akadémikusok részvételével is rendezett konferencián tett nyilatkozata, amelyen akkor senki nem háborodott fel, senki nem tiltakozott ellene. Pálinkás akkor azt mondta: „A kutatók nagy része már nem akar kutatni, vagy összeesküvésben vesz részt, vagy igazgatni akarja az intézményt, vagy pénzt akar osztani.” Ezt a menesztése óta Orbán Viktorral élesen szembenálló, az MTA tüntetéseken kitartóan demonstráló, így sajnos árulónak tekinthető Pálinkás se cáfolta.

Tetszik vagy sem, a Magyar Tudományos Akadémiára is igaz, hogy az államnak van Akadémiája és nem az Akadémiának állama. Az állam vezetését pedig a magyarok választáson döntik el. Az állampolgárok pedig nagyon is elégedettek azzal, hogy az általuk megválasztott kormány hogyan stabilizálta az országot, tíz év alatt miként húzta el a Gyurcsány-kormány által a szakadék szélére tolt szekerét és állította a gazdaságot a fejlődés útjára. Ezt a társadalmi törekvést a tudománynak is inkább segítenie kellett volna, nem pedig szégyenteljesen akadályozni, körömszakadtáig ragaszkodva a szocialista-kommunista időkben kivívott önérdekű működési rend fenntartásához.

Még egyszer köszönet Kertész Jánosnak, hogy nyílt levelével bemutatta, miként megy szembe a magyar tudósok egy része a választók akaratával a „tudomány szabadságának sérelmére” hivatkozva. Bemutatta továbbá azt is, hogy önös, piti anyagi érdekeiktől vezérelve képesek akár nemzetközi politikai provokációra is hazájuk rovására, hogy a régi tudományos világot még sokáig fenntarthassák. Ezerrel dolgozva azon, hogy Orbán Viktort mielőbb megbuktassák.

Stílszerűen sajnos Gyurcsányt kell idéznem: „Egy lószart, mama!”

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/74300/pics/lead_800x600.jpg
árulás,Gyurcsány Ferenc,Heller Ágnes,Kertész János,Magyar Tudományos Akadémia,Manfred Weber,Megbuktatni,Orbán Viktor,Pálinkás József,RTL Klub
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-06-12 23:22:41
Ez a pálinkás (kisbetűvel) a jelek szerint nagyon sokat gondol saját magáról.
Szögezzük le, hogy kis pont ő - meg a pénz-zabáló, konkrét, gyakorlati hasznot is hozó kutatási eredményeket alig-alig felmutató"tudós" társai - ahhoz, hogy Orbán Viktort megbuktassák.
Hamarabb fog bekövetkezni az, hogy ők buknak bele az értelmetlen hőzöngéseikbe !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?