Szivárványszínű templomszőnyeg

„Németországban a lelkészséget egy ateizmusát nyíltan megvalló lelkész vezetheti. (…) 2060-ra megfeleződhet a hívő emberek száma Németországban. (…) A svéd lutheránus egyház támogatja az azonos neműek házasságát, az abortusz liberalizálását. (…) A leszbikus püspöknő Pride felvonuláson vesz részt, és szivárványos szőnyeggel várja a híveket a templomba.” Kiragadott mondatok a Hír Tv legutóbbi, Terc című adásából, amelynek szerkesztői az utóbbi időben nagy hangsúlyt helyeznek – helyesen – a kereszténység, az erkölcs, az identitás témaköreinek körbejárására. Ez Pünkösd idején, a szentlélek kiáramlása ünnepén különösen fontos és aktuális. Az pedig kifejezetten örvendetes megvilágításba helyezi a főleg Észak- és Nyugat-Európában tapasztalható morális, vallási anomáliákat, hogy Ferenc pápa csíksomlyói látogatása és az egy héttel későbbi hagyományos Csíksomlyói Búcsú fényesen bemutatta, a magyarok százezreit a katolikus vallás hagyományos felfogása vezeti, ami megalapozott reményt adhat a magyar identitás fennmaradásához. Ahhoz – mint Orbán Viktor mondta –, hogy Magyarország magyar ország maradjon.

Márfi Gyula veszprémi érsek szerint a keresztény hit kiüresedése a migráció felerősítéséhez vezethet (Fotó: 444)

A műsorban Márfi Gyula veszprémi érsek közérthetően és élvezetes stílusban előadva vezette le, hogyan vezet a keresztény hit kiüresedése akár a migráció felerősítéséhez is. A homoszexualitás egyházi támogatása, az azonos nemű párok kapcsolatának papok általi megáldása nem más – mutatott rá a veszprémi érsek –, mint az ultraliberális médiumoknak való megfelelés. „Be akarják gyűjteni az ő tapsviharukat. (…) Ha azonban a szeretet, ami alapvetően fontos, elszakad a hittől, ki van téve annak a veszélynek, hogy elfajzik.” Emlékezhetünk, Szent Pál még figyelmeztet, hogy aki méltatlanul eszi az Úr testét és issza az ő vérét, az a saját halálát, a saját kárhozatát eszi és issza. Mindez azonban nem érdekli őket annak ellenére sem, hogy az egyházak a végtelen nyitottság és a mindenre kiterjedő befogadási szándék révén elveszítik saját identitásukat, s fokozatosan a híveiket is.

S mint Márfi Gyula kiemelte: a természet irtózik a légüres tértől. Ennek pedig demográfiai következményei is vannak, hiszen nemcsak gazdasági bevándorlásról beszélünk, hanem dzsihadista területfoglalásról is. A muszlimok hite ugyanis erősebb, ráadásul a nép sokkal szaporább is. A veszprémi érsek hangsúlyozta: „Soha nem szeretnék muszlimellenes hangulatot kelteni.” Ugyanakkor minden igazi muszlim dzsihadista, ami nem azt jelenti, hogy terrorista, de kihasználja a lehetőséget a tömeg, arra, hogy az iszlámot terjessze. Európa számukra még úgynevezett ’harci terület’, ám a cél az, hogy ’iszlám területet’ csináljon belőle. Ez a dzsihadisták kötelesség. A tömegek pedig az imámjainak buzdítására indulnak meg.

Ismerjük a liberális mantrát. A migráció álprobléma, bevándorlók nincsenek is itt, minek védekezni ellenük. Túl azon, hogy a legfrisseb hírek szerint Horvátország is három méter magas lándzsás fémkerítést épített a boszniai határán az „álprobléma ellen”, a demográfiai apályt Nyugat-Európa sem képes rapid megoldásokkal felszámolni.

Márfi Gyula érsek napi gyakorlaton nyugvó víziója fényesen igazolja a magyar kormány előrelátó politikáját, hogy Magyarországon nem a szivárványszínű templomszőnyeg, nem a migráns, hanem a gyermek az első.  

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/74464/pics/lead_800x600.jpeg
erkölcs,homoszexuális,Kereszténység,Márfi Gyula,szivárványszín,templomszőnyeg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?