Hableány – Családi nap a belügyi dolgozóknak a Bajcsy Kórházban

Családi nappal mélyíti öt éve folyamatosan erősödő kapcsolatát a Belügyminisztérium és a Bajcsy-Zsilinszky Kórház ezen a forró mai szombaton. Bodnár Attila, a kórház főigazgatója nagyon pozitívan fogadta annak idején a rendvédelmi szervek kezdeményezését, hiszen a BM Kórház bezárása óta nem volt olyan intézmény, amely megkülönböztetett figyelemmel foglalkozott volna a lakosság biztonságáért dolgozók egészségi állapotával.

Csak emlékeztetőül, az egykori BM Kórházat 2007-ben, a Gyurcsány-kormány idején zárták be az egészségügyi szakszervezet és a dolgozók tiltakozása ellenére. Az a Horváth Ágnes volt SZDSZ-es szakminiszter adta áldását az intézmény kapujának lelakatolására, aki annak idején azt a sértő kijelentést volt képes megtenni, hogy „2007-ben a tüdőbetegségeket már nem jó levegővel gyógyítjuk.” Már csak ezért is legyünk óvatosak mai követői, az új SZDSZ-ként számon tartott Momentum képviselőinek megnyilvánulásaival.

A belügyi szervek és a Bajcsy Kórház mai családi napja is rávilágít, hogy ilyen rátermett vezetőkkel, mint a képünkön látható Bodnár Attila megy előrébb a társadalom egészségi állapotáért felelős betegellátás szekere (Fotó: tizenhetedik.hu)

A lényeg a lényeg, az évek során a belügy bizalma folyamatosan nőtt a szaktárca valamennyi intézményével szoros kapcsolatot tartó Bajcsy-Kórház és vezetője, Bodnár Attila iránt. Az idei rendőrnapon Bolcsik Zoltán, a Nemzeti Védelmi Szolgálat vezetője ki is tüntette a főigazgatót.

A Hableány tragédiájának és hullámsírból való kiemelésének idején egy egész város kísérhette figyelemmel a belügyi, rendészeti szervek hihetetlen szakszerűséggel és alázattal végzett, rendkívül veszélyes munkáját, amelyről  Dél-Korea elnöke és az ország jelen lévő képviselői elismeréssel nyilatkoztak.

A kórház természetesen minden hozzájuk forduló betegnek ugyanazt a magas szintű ellátást nyújtja, beleértve a prevenciót, a gyógyítást, a rehabilitációt. A belügyi szervek képviselői a betegutak gyorsításában élveznek előnyt, hogy minél hamarabb felépülhessenek és visszatérhessenek a munkába.

Bodnár Attila egyébként tapasztalt és felkészült orvosi vezető. A fiatal belgyógyász szakorvos 1997-ben, 32 éves korában lett a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgálat Igazgatója. Napjainkban pedig a Bajcsy Kórház központi egészségügyi feladatainak ellátása mellett irányítja Kőbánya és Rákosmente szakellátását, illetve az agglomerációban Monor és Gyömrő szakorvosi rendelőintézetét. Egyben küzd ezek fejlesztéséért.

A minisztérium felkérésére megrendezett mai családi nap egyik fontos eleme – a kórház megismertetésén belül ­az Egészséges Budapest Program keretében a most épülő új X. kerületi szakrendelő bemutatása lesz. Az új létesítmény azért unikális, mert a kórház területén kapott helyett, ami a gyógyító, megelőző munka szempontjából rendkívül előnyös. Ha az egészségügy irányításával nagyon jó kapcsolatokat ápoló Bodnár Attilán múlt volna, akkor a Rákosmenti Szakrendelő a kőbányaihoz hasonló nagyságrendű bővítése is közel lenne ahhoz, hogy jövő nyáron megnyíljon. A központi és a szakmai szándék azonban nem mindig elegendő egy helyi fejlesztés zökkenőmentes megvalósításához.

A belügyi szervek és a Bajcsy Kórház mai családi napja is rávilágít, hogy ilyen rátermett vezetőkkel megy előrébb a társadalom egészségi állapotáért felelős betegellátás szekere.

Kazinczy szavaival: „Jót s jól! Ebben áll a nagy titok.”

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/74643/pics/lead_800x600.jpg
Bajcsy Kórház,BM Kórház,Bodnár Attila,családi nap,Gyömrő,Hableány,Kőbánya,Monor,szakrendelő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?