Normális? – Kálmán Olga a ló farát bámulja

Amikor az ember képe elé betolják a képernyőn azt az illatreklámot, amelyben egy izmos férfi fordítva ül a lovon, gyorsan felötlik benne a kérdés: normális? Most, hogy a főpolgármester-jelölt aspiránssá előlépett Kálmán Olga sokkal gyakoribb vendég a tévében, mint kéne, rendre megesik, hogy képzeletben az ő arca úszik be a fiúé helyén. Már csak azért is, mert nyilatkozatai alapján teljes mértékben nyilvánvaló, hogy ő is fordítva ül a lovon. A kérdés persze már automatikus vele kapcsolatban is: normális?

Például akkor, amikor azt mondja, hogy neki Orbán Viktor nem főnöke. Oké, az ember nyel egyet s betudja a hülyeséget az öntelt liberális ostobaságának. Pedig Kálmán olyan messze van még attól is, hogy Tarlós kihívójává váljon, mint Makó Jeruzsálemtől, de már most mutogatja nem létező izmait. Merthogy neki a választói, a budapestiek lesznek a főnökei, ha estleg oda kerül.

Kálmán Olga liberális gőgjében el sem tudja képzelni, Orbán Viktor nagyon is jól tudja, hogy K. O. a ló farát bámulja… (Fotó: ellenszel.hu)

Kérdezem én, Orbán Viktornak ki a főnöke? Csak nem szintén a választók? Milyen érdekes… Csakhogy míg a főpolgármestert 2014-ben kétszáz kilencvenezer szavazattal választották meg, addig az Orbán vezette Fidesz-KDNP közel hárommillió szavazatot kapott tavaly áprilisban.

Erre mit mond, kedves Olga? Nem kéne megkeresni, merre is van a ló feje?

Vagy itt van a költségvetés. A fővárosi rendelet erre az évre 380 milliárd forint kiadással számol, a központi költségvetés pedig 20.578 milliárd forinttal. Ötvennégyszer nagyobbal, amelyhez nyilván legalább ötvennégyszer nagyobb felelősség is társul. A miniszterelnöknek ugyanis az egész ország gazdálkodását kell egyensúlyban tartani, sőt, a határon túli magyarokat is ide számolhatjuk, nem „csak” a fővárosiakét.

A jogszabályi hierarchiáról nem is beszélve. Ennek az élén ugye a törvény áll, amit csak parlament alkothat, aztán jönnek a kormány és a szaktárcák rendeletei, amelyek szintén egyformán vonatkoznak mindenkire, így a főváros mozgásterét is meghatározzák. Az önkormányzati rendelet csak eztán következik a sorban, amely például a költségvetést is rögzíti.

Ha valamire szükség van, akkor nem a kormányfő kér a fővárostól, hanem pont fordítva. Ahogy a főpolgármester sem a választóinál kalapozik a költségvetési lyuk befoltozásához, hanem – horribile dictu – a kormánynál.  

Nincs új a Nap alatt. Így működik a jogállam, amit annyira szeretne az ellenzék, leginkább Gyurcsány – és most már Gyurcsányné – vezetésével jobb híján erőszakkal, illetve mindenáron a brüsszeli birodalmi politika segítségével felülírni, szemben a magyarok alkotmányos akaratával. Kálmán Olga már most úgy beszél a budapestiekről, mint saját hadseregéről, akinek, ha nem megy Orbán tárgyalásos úton való kompromisszumra kényszerítése, akkor nekiáll a bicepszeit mutogatni és presszionálni a kormányfőt a bús pesti nép választói akaratával.

Kálmán Olga liberális gőgjében persze el sem tudja képzelni, Orbán Viktor nagyon is jól tudja, hogy K. O. a ló farát bámulja…

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/74917/pics/lead_800x600.jpg
a ló fara,Brüsszel,Gyurcsány Ferenc,Kálmán Olga,normális?,Orbán Viktor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-06-21 17:16:01
Ráadásul ez a "gyökkettő", furcsány-csicska luvnya a döglött lovon ül fordítva !!!!
Csapás, csapás hátán !!!!
Olgica !
Nagyon nagy a pofa, kicsit összébb kéne húzni az arcbőrt !!!!
Lendvai efftársnőnek ez már sikerült, neked is hamarosan sikerülni fog !!!!!
Csak emlékeztetőül:
• Ha az arcod nagy, de a tetteid kicsik, akkor kis ember vagy barátocskám
(Indián mondás)
Aztán még egy alapigazság, csak a miheztartás végett:
• A tévhitek időtlenek, és megvan az a természetük, hogy állandóan ismétlődnek.
Válaszolok
éva 2019-06-21 09:40:16
Nagyon sajnálatos, hogy az Orbán-fóbiásokat csak így tudják maguk mellé állítani. (gyufin@ó is eme ravasz csellel maradhatott "víz fölött.) Túl sok itt élő nem képes felfogni; - hova vezet ez?!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?