Kálmán Olga ólajtónyi bukása, avagy kevesek a bigott gyurcsányisták

Kálmán Olga ólajtónyi bukása nyilvánvalóan a Gyurcsány-Dobrev páros vaskos kudarca is. A budapesti ellenzéki választók is megmutatták, hogy nekik sem minden papsajt. Az ő torkukon sem lehet minden őrültséget letolni csak azért, hogy Gyurcsány választottja legyen az ellenzék főpolgármester-jelöltje. Ha tetszik, ők sem hagyják magukat hülyének nézni, még ha olyan emberpár kéri, akivel még rokonszenveznek is.

A hasba akasztás már eleve azzal kezdődött, hogy Kálmán Olgát független jelöltként indították, DK támogatással. Miért? Miért nem vállalták be, hogy ő a DK jelöltje? A közvélemény így is úgy DK-sként kezelte, hiszen a kampány egésze mögött láthatóan a párt infrastruktúrája állt az aktivista hálózattól kezdve, a szakembergárdán keresztül egészen a pénzügyi háttérig. Miért kellett akkor mégis a függetlenség látszatát kelteni? Hátha beveszi valaki, hogy ő nem Gyurcsány embere és rá szavaz?

Kálmán Olga ólajtónyi bukása nyilvánvalóan a Gyurcsány-Dobrev páros vaskos kudarca is (Fotó: Magyar Nemzet)

Kár a gőzért, hiszen a magyarok régen tisztába kerültek már Kálmán Olga „függetlenségével”, alakoskodó, nettó balliberális beállítottságával. Meg – Gyurcsányhoz hasonlóan – azzal a valóságmegmásító képességével, amely révén komcsi lelkét éppoly könnyedén hazudja függetlennek, mint pofátlan gazdája.

Tény ugyanakkor, hogy most legfeljebb az a huszonötezer bigott gyurcsányista, az aktív budapesti választók mindössze másfél százaléka szavazatott Kálmánra, akik javarészt tudták, hogy sikere esetén vele rosszabb lesz a fővárosiak sorsa, de a lelkük nem engedte, hogy saját érdeküket szolgálva a valóság mellett voksoljanak. A 2007-ben Gyurcsány és kormányának SZDSZ-es egészségügyi különítménye által bevezetett vizitdíjat már 2008-ban elutasította a magyarok nyolcvan százaléka, most mégis vissza akarták hozni. Az alujárók és az utcák rendszeres felmosásának ötletén pedig röhögött a fél város, ahogy azon is, hogyan akarta Kálmán Olga hatáskör nélkül az egészségügyet hipp-hopp átszervezni és a méregdrága elektromos buszokat beszerezni, amelyek éppen megfizethetetlenségük miatt sehol nem futnak a világon.

A Gyurcsány-Dobrev kettős a DK EP-választási sikerén felbuzdulva úgy gondolta, hogy most már nekik mindent szabad. Még azt is természetesnek gondolták, hogy győzelmük esetén nem a főpolgármester szolgálja a választókat, hanem fordítva, a bepalizott választók Gyurcsány hatalmi érdekeit. A házaspár ugyanis kvázi reguláris hadsereggé akarta gyúrni a pestieket, hogy élükön hadba vonuljanak Orbán Viktor és kormánya ellen.

A banánhéjat persze ezúttal is a hihetetlen arcátlanságuk, a valóság semmibe vétele és a globálnyikok herkulesi erőnek vélt titkos támogatása jelentette. Most nem a nemzetek önállóságát minimalizálni akaró, birodalmi Európáért szálltak harcba, amivel a ballib táboron belül átrendezhették javukra az erőviszonyokat, hanem a budapestiek mindennapi életminősége volt a tét. Ehhez pedig már kevés volt Gyurcsány hitvány „személyzeti politikája”, Dobrev riasztó vigyora és Kálmán erőszakosan magabiztos, de kongó városszakmai üresfejűsége.

A valóság következetes tagadásával, az emberek rutinszerű félrevezetésével, Tarlós tiszteletet parancsoló eredményeinek semmibe vételével elérték, hogy a főpolgármester-választáson várhatóan Budapest leggyengébben teljesítő kerületi polgármestere indul majd az ellenzék képviseletében.

Ennél nagyobbat még az ólajtó sem képes bukni. Csak gratulálni lehet hozzá.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/75287/pics/lead_800x600.jpg
alakoskodás,bukás,Demokratikus Koalíció,Dobrev Klára,EP-választás,Gyurcsány Ferenc,Kálmán Olga,ólajtó,vizitdíj
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-07-30 12:42:54
Kálmán (mocskos szájú, hazugláda) Olga, mint főpolgármester ?!
Amikor először meghallottam, azonnal röhögőgörcsöt kaptam !!!!!
Válaszolok
éva 2019-06-30 17:51:18
Ehhez, - NINCS MIT MONDANI! ("ILDIKÓ"!!!!!!)
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?