Szereti-e Dobrev Klára a rovarokat?

Dobrev Klára DK- képviselő nagyon boldog volt, hogy az Európai Parlament alelnökének választották.

Bár az ezzel kapcsolatos, gyorsan közzétett Facebook-bejegyzésében arról beszél, hogy erre gondolni se mert, a magyarok azonban egyáltalán nem voltak meglepve a látszólag minden előzmény nélküli, teljesítménymentes brüsszeli ajándéktól. Klára asszony nyilván arra se mert korábban gondolni, hogy Gyurcsánnyal közös családi cégük másfél milliárd forintos megbízást kap az Európai Bizottságtól, hogy uniós országok fejlesztéspolitikáját átvilágítsa. Igaz, sokan inkább úgy gondolták, hogy az se baj, ha ebből a pénzből a hazai ellenzéki párpolitikát erősítik, ahogy a Bizottság ki nem mondott, valódi célja is ez lehetett a kiskapus-gyanús megbízással. Hiszen kimondva törvénybe ütközött volna…

Tudtuk eddig is, hogy Dobrev (képünkön) a magyarok milliónak akarata ellen dolgozik, de nem baj, ha saját mondatai alapján újból és újból emlékeztetünk rá (Fotó: PS/HPGy)

Milyen érdekes, hogy Orbán Viktor legádázabb politikai ellenfele rendszeresen kap bizonyos váratlan ajándékokat az Európai Uniótól. Nyilván a hasonló a hasonlónak örül elve alapján. S hogy mennyire hasonló a brüsszeliták jelentős része Gyurcsányékhoz, arról Dobrev ugyanezen blogbejegyzése árulkodik. „… az erős Európát támogató és Orbán rendszerével élesen szemben álló politikánk itt megbecsülést és tiszteletet élvez. (…) Azt fogom képviselni, amit a DK nevében megígértem. Erős, ránk vigyázó Európáért, az Európai Egyesült Államokért fogok dolgozni.”

Amit tehát a magyarok sokmilliós tábora rendre és határozottan elutasít ott(hon) – ki bízná saját háza őrzését másra? ­– azt az évtizede kisebbségbe, méghozzá a Fideszhez képest törpe kisebbségbe szorult DK majd itt, azaz Brüsszelben igyekszik megvalósítani az Unió hathatós erkölcsi (ha a morál szót velük kapcsolatban használni lehet egyáltalán) és anyagi támogatásával. Tudtuk eddig is, hogy Dobrev a magyarok milliónak akarata ellen dolgozik, de nem baj, ha saját mondatai alapján újból és újból emlékeztetünk rá. Nála viszont az erkölcs szó használata nyilvánvalóan és teljes mértékben kizárt.

Egyébként vannak a világnak tájai, ahol szívesen fogyasztják a rovarokat. Szöcskéket, hangyákat, hernyókat, meg a többit; közel kétezer rovart tartanak ehetőnek. Bizonyos, hogy a rovarfogyasztás sok helyen „megbecsülést és tiszteletet ébreszt”, Magyarországon ugyanakkor nem, egyenesen undorítónak tartjuk, mégis itt élünk a Kárpát-medencében ezeregyszáz éve, az utóbbi időben szerencsére egyre jobban. És bizton állíthatom, hogy nemcsak a rovarfogyasztási szokásokkal különbözünk más országoktól.

Még akkor is, ha némelyek, köztük például Dobrev Klára nem vesznek róluk tudomást. Ki tudja, talán ő még a rovarokat is szereti?      

4
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/75581/pics/lead_800x600.jpg
Demokratikus Koalíció,Dobrev Klára,erkölcs,Európai Bizottság,Európai Egyesült Államok,Gyurcsány Ferenc,Orbán Viktor,rovarok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
éva 2019-07-28 16:12:42
A ROVAROK NEM SZERETIK - (GYURCSÁNYNÉT) Dobrev Klárát! Max. a döglegyek!
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-07-09 11:19:33
Jut eszembe:
Mi lenne, ha megfordítanánk a főcímben megfogalmazott kérdést ?!
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-07-08 15:16:28
Nem véletlenek a Szolzsenyicinnek tulajdonított, elhíresült mondatok:
„A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek. Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása kívánja.”
Válaszolok
éva 2019-07-05 19:47:50
Oh, de nagyon meglepődött!!?? Mi a fenének volt kint tárgyalni Brüsszelben! Hogy nem ég le a mocsadékos pofájáról a bőr!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?