Ujhelyi István és a balgaság

Erasmusnak a balgaságról szóló idézete jutott eszembe, amikor elolvastam Ujhelyi István, árván maradt MSZP-s EP képviselő ostobaságoktól hemzsegő, a valósággal gyakran hadilábon álló, ezúttal is tolakodón kioktató Facebook-bejegyzését. Előtte azonban lássuk Ujhelyi szövegét.

„‼️Akkor beszéljünk világosan!

Orbán Viktor nem győzött! Egy útonálló bűnöző soha nem lesz győztes, még ha ideig-óráig félnek is tőle néhányan. Utoléri a sorsa, bárhogyan is izmozik, zsarolgatva a közösség többi tagját.

Ezúton is szeretném egyértelművé tenni: nem fogom támogatni Ursula von der Leyen kinevezését az Európai Bizottság élére és ez a döntésem nem a jelölt személyének, hanem az eljárás elvi elutasításának szól. Az Európai Tanács semmibe vette a választókat, semmibe vette az Európai Parlament közvetlenül megválasztott képviselőit: az állam- és kormányfők nem transzparensen hoztak döntéseket, hanem hátsó szobákban kötötték meg kicsinyes alkuikat, engedve az Európa-ellenes, az Uniót szétverni akaró populistáknak. Ursula von der Leyen politikai teljesítménye, az európai értékekről vallott nézetei, az Európa-párti - nem egy esetben egyébként Orbánnal szembeni - kiállása miatt még akár támogatható is lenne, ebben a politikai bohózatban azonban nem vehetek részt. Program és vállalások nélkül, tulajdonképpen egyfajta politikai ejtőernyősként érkezik az Európai Bizottság új elnöke, ezt az eljárást pedig - függetlenül a jelölt személyétől - nem támogathatom. Az az Európai Néppárt külön szégyene, hogy képesek voltak befeküdni Orbánnak és Macron szándékának, hagyták, hogy saját maguk végezzék ki a csúcsjelöltjüket, Manfred Weber személyében.

A csúcsjelölti rendszer nemhogy nem tökéletes, ahogy Ujhelyi állítja, hanem egyszerűen jogsértő: nem felel meg az Unió alapszerződéseinek (Fotó: Népszava)

A „csúcsjelölti” rendszer nem tökéletes, ahogyan az európai intézményi rendszer bonyolult működésében is számos kivetnivaló van. Mégis azonban a célja egyértelmű: közelebb vinni az emberekhez a döntéseket, minél demokratikusabban kiválasztani a vezetőket. A csúcsjelölti rendszer - ami, mondom még egyszer: messze nem tökéletes - ezt hivatott szolgálni. Kritizálni, javítani, formálni ezt a rendszert nemcsak, hogy lehet, de kell is. Azonban elfogadni, majd a folyamat végén egyszerűen semmibe venni és felülírni már politikai bűn. Egy, a demokratikus folyamatokat erősítő eljárást dobtak ki az ablakon az állam- és kormányfők, helyette a sötét háttéralkukat választották. Ez nem a demokrácia erősítése, ez nem az európai közösség erősítése.”

Csak annyit tennék hozzá, hogy a csúcsjelölti rendszer nemhogy nem tökéletes, hanem egyszerűen jogsértő: nem felel meg az Unió alapszerződéseinek. Az állam- és kormányfők tehát egyáltalán nem vették semmibe a választókat. Sőt! nem tettek mást, mint éltek a jogszabály adta jogosítványaikkal, amit a csúcsjelölti rendszert kitaláló Európai Parlament egyszerűen le akart söpörni az asztalról. Híres és álságos jogállamiság-igenlésük közepette csak éppen arról feledkeztek meg, hogy betartsák azokat a jogszabályokat, amelyek rájuk vonatkoznak.

Akkor most jöjjön Rotterdami Erasmus gondolata a balgaságról.

„Tudom én azt nagyon jól, hogy milyen rossz híre van a balgaságnak, még a legbalgább emberek szemében is. Pedig hát beszélhetnek, amit akarnak, mégiscsak én, igenis, az én hatalmam deríti fel az isteneket és embereket!"

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/75798/pics/lead_800x600.jpg
balgaság,Emanuel Macron,Európai Parlament,Manfred Weber,MSZP,Orbán Viktor,Rotterdami Erasmus,Ujhelyi István,Ursula von der Leyen
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-07-14 14:27:10
Ismerős a réges-régi bohóc refrén ?!
"Nem baj, van másik !!!! "
Mármint van az újhülye mellet másik ökör is ebben az országban, nem is egy.
A minap olvastam hadházy hablaty (m)ákos (igen, csupa kisbetű, mert az ökröket nem szokás nagybetűvel írni) magasröptű nyilatkozatát, amit egy nevesincs, nesze-3,14csa médiafelületnek adott:
Aszongya a vadbaromja:
"Az magyar Országház túl szép és túl elegáns ......" Istenemre, nem én találtam ki !!!!!
Namármostakkor:
1./ Hablatyka ! Nem kötelező neked ott lenned, (sőt) ezért lehetőleg már holnap mondjál is le, aztán húzzál el az Országház környékéről, mint ló a kukoricásba !!!!
2./ Ha ez nem megy, mert a nagy pofa mellett azért jól jön az a havi másfél millácska ingyen jövedelem, akkor próbáld meg körbepisálni a dísztermet, akkor már nem lesz olyan elegáns !!!! Nagy sikered lesz az "akciódnak", azt garantálom !!!!!
Hülyegyerek !!!!!!!!
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-07-11 10:33:24
Végtelenül sajnálom, hogy - elkötelezett jobboldali lévén - ezt le kell írnom, de:
A FIDESZ - ha úgy jobban tetszik, akkor a kormány - elsősorban önnönmagának köszönheti, hogy az ilyen (kunhalmiul: ijen) sz@rháziaknak, mint ez az "újhüly(j)e - meg a többi aberrált komcsinak - így kinyílt a csipája, és ily(j)en aljas, mocskos módon nyilatkoznak, viselkednek, tevékenykednek nemcsak itthon, hanem az EP-ben is !!!!
Ugyanis - és ezt sajnos hiába követeli egyre erősebben a normális (tehát nem a "hótkomcsik") emberek hada - ezeket a hazaárulókat már régen bíróság elé kellett volna citálni, a legszigorúbban elítélni, első körben megfosztani a EP képviselői joguktól, majd második körben pedig örökre ki kellett volna tiltani az országból !!!!!!!
Ugyanis ezek nem értenek másból, csakis az erő szavából !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?