Következményekért kiált az ellenzék aljas brüsszeli magatartása

Sok ember szívéből beszélt Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, amikor Molnár Csaba DK-s EP képviselő Orbán Viktorhoz írt gusztustalan levelére Facebook-oldalán válaszolt. Ebben kilátásba helyezte, hogy miután az ellenzéki képviselők nem támogatták a magyar választók által Brüsszelbe küldött fideszes képviselők megválasztását az Európai Parlament szakbizottsági tisztségeire, magatartásuk következményeket vonhat maga után. Jelezte, könnyen lehet, hogy a Fidesz-frakció ezek után nem fogja támogatni, hogy bevándorláspárti politikusok fontos pozíciókat tölthessenek be a magyar parlamentben. „Ez esetben viszont Varju László nem lenne a költségvetési bizottság elnöke, Vadai Ágnes nem alelnökölhetné a honvédelmi és rendészeti bizottságot, Oláh Lajos pedig az európai ügyek bizottságában nem töltené be ezt a posztot” – írta Kocsis. Emlékeztetve az olvasókat, hogy „Nem őriz a politikai emlékezet az elmúlt évtizedekből példát arra – sem a magyar, sem az európai parlament történetében –, hogy a megszerzett mandátumok arányában betölthető parlamenti tisztségek elosztásánál a képviselőcsoportok egymás ellen szavaztak volna. (…) Ki kell mondanunk: az első pillanatban megkezdték Brüsszelben az áskálódást saját hazájuk ellen. Ismét bebizonyosodott, Önök számára a bevándorláspártiság jóval előbbre való, mint a magyar érdek. A magyar érdek ugyanis az lenne, hogy minél több szakbizottsági tisztséget magyarok tölthessenek be.”

Kocsis Máté nem tarja elképzelhetetlennek a szankciókat (Fotó: mindenszo.hu)

A jellemtelenségből és aljasságból mindig jelesre vizsgázó DK a hozzá közel álló Nyugati Fény portálon keresztül sunyi valótlansággal próbálta hitelteleníteni Kocsis Máté szavait. Mondván, Kocsis hazudott akkor, amikor arról írt, idézem ismét: „Nem őriz a politikai emlékezet az elmúlt évtizedekből példát arra, hogy (…) a megszerzett mandátumok arányában betölthető parlamenti tisztségek elosztásánál a képviselőcsoportok egymás ellen szavaztak volna.” Ezután azt írják, hogy a Fidesz nem támogatta Andor László biztosi jelölését.

Ezzel csak az a baj, hogy Andor László soha nem volt EP képviselő, így be sem tölthetett semmiféle parlamenti tisztséget, azaz a fideszes parlamenti képviselők soha nem szavazhattak ellene. Andor László az Európai Bizottság biztosa volt, ami ebből a szempontból egy másik kávéház.

Kocsis Máté tehát teljesen igazat írt, érzékeltetve a magyarok jelentős részének igazság utáni vágyát, ami azt jelenti, hogy ezzel az ellenzékkel szemben nincs helye semmiféle nagyvonalúskodásnak, toleranciának. Ha ők ilyen arcátlan módon szembe mentek a magyar választók akaratával, akkor semmi nem indokolja, hogy a választáson kétharmados felhatalmazást elnyert Fidesz elnéző módon viselkedjen.

Orbán Viktor rádióinterjújában a témával kapcsolatban kifejtette: Jobboldali ökölszabály, hogy „a hazával nem szabad szembefordulni csak azért, hogy ártsunk a rivális pártnak. A baloldalon meg az a szabály, hogy a jobboldal gyengítéséért még az sem nagy ár, hogy közben ártanak Magyarországnak.”

Szabály ide, szabály oda, a magyarok sokmilliós tábora szerint az ellenzék internacionalista, nemzetellenes arcátlansága ezúttal már túlment minden határon. Épp ezért örömmel fogadná, ha magatartásuknak következményei volnának.    

6
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/75869/pics/lead_800x600.jpg
Andor László,Demokratikus Koalíció,Kocsis Máté,következmények,Molnár Csaba,Nyugati fény,Orbán Viktor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 6 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez válasza: kata bejegyzésére 2019-07-16 10:40:03
A hazaárulás definíciójának széles körű bővítésével, és a lehető legszigorúbb átfogalmazásával természetesen én is egyetértek.
MINÉL ELŐBB !!!!
Válaszolok
kata válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2019-07-14 21:33:43
Egyetértek! Nagyon sokan várjuk, hogy a kormány végre szankcionálja ezt a nyilvánvaló hazaáruló magatartást! Előző hozzászólásomban arra gondoltam, hogy a hazaárulás definícióját lehetne bővíteni, átfogalmazni. De alkalmazását mindenesetre azonnal el kellene kezdeni!!
Válaszolok
Hát, így van ez válasza: kata bejegyzésére 2019-07-14 14:12:18
Bocsánat, nem a mindenáron való fontoskodás kedvéért írom le, de szerintem:
A hazaárulás fogalmát "ismeri" a magyar (i)gazságszolgáltatás, és ismeri annak büntethetőségi formuláit is.
ÉN A MAGAM RÉSZÉRŐL A TÖRVÉNY LEHETŐ LEGSZIGORÚBB, KÖVETKEZETES VÉGREHAJTÁSÁT, ALKALMAZÁSÁT KÉREM SZÁMON MINDENKITŐL, AKI EBBEN AZ EGÉSZ RENDSZERBEN BÁRMILYEN MÓDON ÉRDEKELT LEHET !!!!!
És úgy gondolom, hogy ezzel a véleményemmel egyáltalán nem állok egyedül annál is inkább, mert amit ezek a szemét liberáltak művelnek ebben az országban, az már tényleg vérlázító !!!!
Válaszolok
kata válasza: kata bejegyzésére 2019-07-13 19:24:38
Bocsi: eszközöket.
Válaszolok
kata 2019-07-13 19:23:44
Drasztikus estközöket kell bevezetni ellenük, törvényt kell hozni az hazaárulás szankcionálására! Véget kell vetni ennek az állandó udvariaskodó politizálásnak, mert így csak a szemünkbe röhögnek, és űzik tovább a kisded játékaikat. Jelen esetben pontosan ellenük fordítható amit csinálnak, és még csak nem is óbégathatnak ellene, hiszen a módszert ők vezették be. Elég volt a ballibsi gőgből, a szemétkedésből, a hazájuk és honfitársaik elleni tevékenységből. Brüsszelben nem pártot, hanem országot képvisel mindenki, aki mandátumhoz jutott! Ezt csak a magyar hazaárulók felejtik el! De nem is marad el a jutalmuk, mert amit művelnek, az nem maradhat következmények nélkül! Ezt a kormánynak is érzékelnie kell. Tessék összeülni, és törvénybe foglalni a hazaárulás definícióját, és az ennek megfelelő retorziót is!
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-07-13 12:50:37
Még nem késő egy rendkívüli országgyűlést összehívni, és a nyári nagyszünet előtt azonnal megfosztani az összes ellenzéki politikust a jelenleg betöltött funkciójától, és helyüket feltölteni a FIDESZ-KDNP képviselőinek soraiból !!!!!!!
Az EP ellenzéki képviselőit meg a határátlépés pillanatában lefogni, és hazaárulás címén azonnal perbe fogni, elítélni és őket is - méltatlanság címén - megfosztani a pozícióiktól !!!!
Ezek a sz@rjankók nem érdemelnek mást !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?