Igazmondás helyett szappan nélkül borotválják a bolondot

Ha valaki szappan nélkül borotválja a bolondot, az – a Németalföldön elterjedt közmondás szerint – becsap valakit.

Ehhez persze nem kell messzire utaznunk, nekünk is van helyben számos kitűnő „borbélyunk”, akik – ha cseppnyi nyilvánosságot kapnak – azonnal borotvát ragadnak és a bolond feje után nyúlnak.

Legutóbb például az ügyeletes megmondóemberek egyikére, Horváth Zoltán publicistára lettem figyelmes, aki az elmúlt hét slágertémájáról, az ismert üdítőital és a melegek kapcsolatáról fejtette ki a józan hallgatóság számára liberálistól sajnos egyáltalán nem meglepő véleményét.

Horváth Zoltán úgy véli, hogy nem az üdítőitalt gyártó és a melegek rontottak a magyar társadalomra, hanem fordítva történt (Fotó: HírAréna)

Horváth ugyanis úgy véli, hogy ebben a sajátos marketingakcióban nem az üdítőitalt gyártó és a melegek rontottak a magyar társadalomra, népszerűsítve az azonosneműek közötti szabad szerelmet s mintegy követelve annak minden „bolond” általi elfogadását, hanem fordítva történt. Azt mondta a nagyszerű Horváth, hogy „Ez a politikai marketing az ellenségképzés marketingje.” Vagyis azért, mert a gyártó az orrunk alá tolta ezt a metróban például a gyerekek által is szemrevételezhető reklámot, azzal nem ők sértették meg a közízlést, hanem a „közízlés” sértette meg őket, ellenséget képezve belőlük. Így van ez a liberáliséknál, kérem szépen. Ha te ülsz nyugodtan a fotelben s érzed, hogy valaki a szádba akarja erőszakolni a cumi, amit nem akarsz bevenni, mert például fullasztóan nagy, netán büdös vagy gusztustalan orrváladékkal van bekenve, akkor nem az erőszakoskodó cumituszkoló a hibás, hanem te, mert van képed tiltakozni. Érted? Úgy vagy te az ellenségképzés képviselője, hogy még nem csináltál semmit, legfeljebb ellenálltál annak, hogy a cumit benyomják a szádba. Hogy rávegyenek a hazugság elfogadására. Ha valami, akkor hát ez az igazi „politikai” marketing. Amelynek tévedését maga a reklámozó cég is elismerte, lecserélte irritáló plakátjait.  

Ennek ellenére jön a Horváth-féle magyarázat kifejtése: „Ma a más szerelműek vannak kijelölve ellenségnek, és ha nem állunk ki mellettük az ő szabadságuk, az ő méltóságuk érdekében, akkor holnap majd mi leszünk vagy mások lesznek kijelölve. Ez egy társadalmi gyakorlat kell, hogy legyen a részünkről, a szolidaritásérzés, mert ennek a civil társadalomnak más nem maradt ebben a rezsimben, csak a szolidaritás. Az egyetlen hatalmi eszköz, ami ma a polgár kezében van.”

Én mást javaslok liberális barátaimnak. Azt, hogy próbáljanak meg egyszer valamiről igazat mondani. Próbáljanak meg egyszer a valósággal szolidaritást vállalni. Hátha nagyobb sikerük lesz, mint az örökös szappan nélküli bolond- borotválással.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/82334/pics/lead_800x600.jpg
bolond,cumi,Horváth Zoltán,liberális
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-08-13 20:02:10
Aztán, a nem melegek - és a gyerekeik - méltósága, a nyugodt, tisztességes élethez való joga az hol a túróban van ?!
Miért kell a normális embereknek - és a gyerekeiknek - elviselniük ezeknek az aberrált liberráltaknak a túlnyomó többségre, erőszakkal rákényszerített hitványságukat ?!
Miért kell a tizenéves gyerekeinknek nézegetniük ezeknek a vadbarmoknak az aberrált tobzódását ?!
Válaszolok
kata 2019-08-12 22:13:01
Ezeket a nyomorult libsiket az anyjuk fejre ejtette kisbaba korukban. Hagyjanak már a melegek méltóságával, szabadságával. Azt hiszik, minél többször szajkózzák ezt a panelt, annál többen elhiszik ezt a baromságot. Ezek nem értik saját honfitársaikat. Minél erőszakosabbak, annál nagyobb ellenállásba ütköznek. Nem akarjuk a melegek jogait csorbítani, tőlünk élhetnek, mint Marci hevesen, de vegyék tudomásul, hogy az erőszakos meleglobbi,lmbtqxyz, vagy ki tudja mik még, nyomulását a legnagyobb mértékben elutasítjuk. Nem fognak az óvodákban, iskolákban érzékenyíteni, mert a normális, gyermekét féltő szülők úgy vágják ki őket, mint a macskát! Maradjanak maguk között, azt csinálnak amit akarnak a négy fal között, de a nem deviánsok undorodva fordulnak el tőlük. És ez akkor is így van, ha nem hajlandóak ezt elfogadni. Nem kérünk belőlük, el a kezekkel a gyerekektől!! Ja, ha a libsiknek megfelel, zárják össze velük a saját gyerekeiket. De mint tudjuk, ezek a kártékony férgek mindig mindent csak a szavak szintjén támogatnak. Itt van a cselekvés ideje, dobja oda az unokáját ez a nagyokos tetű a homokosok karmába! Először tenni kell, aztán osztani az észt! Mutassanak példát! Ez persze nem megy, mert ő is félti a sajátjait, de nem a mienket. Tudom, hogy nem szép hasonlat, de ő sem a sajátjával akarja a csalánt verni.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?