Bohócok, nevetés – bukás

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Békanyál. Kornis Mihály mondása jutott eszembe, amikor megláttam a három bohócot a Fidelitas óriásplakátján: „Mámorító az igazi nevetés. A remény nevet, meg a tiszta ész”.

Bizony mámorító, ha például az eddig mindenhol megbukott Karácsony Gergely bohóckodásaira gondolunk. Előbb az LMP-ben viccelődött, aztán a Párbeszédben, majd az Együtt-PM-ben csörgött a sipka a fején, miközben az MSZP-P bukott miniszterelnökjelöltje lett. Most meg bohóctréfába illő mobil facsemetékkel kampányolva hajt az MSZP-P bukott főpolgármesterjelöltje címért. Jelenleg Zugló polgármestere ugyan, de az ottani súlyos kudarcokról nem beszél, csak tréfálkozik velük. Puzséron hangoskodása és trágársága miatt válik mámorítóvá a nevetés. Berki Krisztiánra pedig a medencéből való vizesruhás kiemelkedésétől kezdve vagyunk képtelenek komolyan gondolni. Igaza van a Fidelitasnak: „Budapest nem cirkusz! Ne bízzuk rájuk a várost!” Emlékeznek, a remény és a tiszta ész nevetett akkor is, amikor Vona Gábort és Gyurcsányt karolta át egy bohóc – szintén óriásplakáton – a tavalyi parlamenti választások előtt? Azóta Vona már nincs a politikában. Beteljesült a remény, győzött a tiszta ész. Miért ne jöhetne el most is a nevetés ideje októberben?

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/83233/pics/lead_800x600.jpg
Berki Krisztián,bohóc,Fidelitas,Gyurcsány Ferenc,Karácsony Gergely,Puzsér Róbert,Vona Gábor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
éva 2019-09-05 22:14:44
Azt értem, hogy emberek által megválasztottat könnyen nem lehet eltávolítani. Igaz, csak pár hét van hátra a Pm. - választásig. De akkor miért kell ennyit foglalkozni K.G-vel?
Sokan sajnálják! (veszélyes lehet) Sokan úgy vélekednek, hogy nincs ellene nyomozás.
Nyilván van, de keveset lehet erről tudni.
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-09-05 20:08:32
Egy biztos.
Annyi semmitmondó bohócot, mint akik az un. baloldalon az utóbbi években összegyűltek, lasszóval nem lehet összefogdosni egy emberöltő alatt sem.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?