Gy. Németh Erzsébet avagy a magyar beteg

Érdekes írás a XVII. kerületből, dr. Fenke Ferenc tollából. Érdemes elolvasni.

Fenke Ferenc (b) képviselő és Horváth Tamás alpolgármester, polgármesterjelölt a piacnál

„Gy. Németh Erzsébet avagy A magyar beteg

szeptember 9, 2019

Jómagam 2014. májusa óta vagyok a XVII. kerületi Szakorvosi Rendelőintézet vezetője. Kinevezésemet követően, a XVII. kerületi Önkormányzat finanszírozásában, mintegy 160 millió forint értékben valósult meg a Ferihegyi úti rendelő energetikai rekonstrukciója (homlokzatszigetelés, komplett nyílászárócsere, tetőszigetelés). Az Önkormányzat – bár nem a Rendelő tulajdonosa és nem a Rendelő üzemeltetője – Riz Levente polgármester vezetésével, a kerületben lakók érdekeit messzemenően szem előtt tartva, annak komplett rehabilitációjának terveztetése végett újabb 100 millió forintot szavazott meg. Ezen összeg segítségével, a Bajcsy Kórház és Rákosmente Önkormányzata együttműködésével jelenleg is zajlanak a Rendelő rekonstrukciójával és struktúraváltásával kapcsolatos tárgyalások. Az Önkormányzat részéről a Bajcsy Kórház kezelésében lévő XVII. kerületi Szakrendelő  számára utalt forrás tehát jelenleg több, mint negyed milliárd forint.

  1. szeptember 7-én a rákoskeresztúri régi piac északi oldalán Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőkkel Horváth Tamás alpolgármester és Dunai Mónika országgyűlési képviselő társaságában kampányoltunk.

Szemben, az új piac elé az ellenünk egyesült ellenzék (v.ö.: a Jobbik az MSZP-vel és a Gyurcsány-párttal stb…) települt.

Felfedezvén a túlparton gyülekezők között Gy. Németh Erzsébetet, kerületünk ellenzéki polgármester-jelöltjét, valamint a nagyszerű főpolgármester-jelölt Karácsony Gergelyt, fontosnak tartottam a lovagiasság szabályainak megfelelően üdvözölni Őket. Életem kockáztatásával haladtam át a régi és az új piac közti – részben újdonsült parkolókkal szabdalt – úton ahhoz, hogy végre eljuthassak a DK-Momentum-Jobbik-MSzP-Együtt-stb… kampány-stábjához. Megérkezvén polgármester-jelölt asszonnyal, főpolgármester-jelölt úrral, önkormányzati képviselő-jelöltekkel kölcsönösen üdvözöltük egymást és azonnal „kapóra jött” egy arra vetődő szimpatizáns – és Karácsony Gergely – érdeklődése a kerületi járóbeteg-szakellátás, a Ferihegyi úti Szakrendelő jelen állapotai iránt. Kihasználván a lehetőséget elmondtam, hogy fenti intézménybe hány millió forintot ruházott be az Önkormányzat, valamint azt is, hogy 110 dolgozóval évi 220 ezer orvos-beteg találkozót abszolváló szakrendelőnk az Egészséges Budapest Program egyik célintézménye. Ennek örvén – a 2017-es évhez képest – a felújítást, a struktúraváltást illetően a terveztetés többrendbeli módosítása vált szükségessé, a fenntartó ÁEEK és az Államtitkárság szakemberei és a döntéshozók asztalára a Szakrendelő bővítésének immár negyedik terve került és várjuk a választ…ugyanis az Ónodi-Szűcs államtitkár úr által tett eredeti ígérvényt, ami 1,67 milliárd forint volt, a jelenleg kalkulált költségek messze meghaladják. A korábban tapasztalt Gy. Németh-bakik elkerülése – és polgármester-jelölt asszony felvilágosítása – végett fenti információkat a tőlem elvárható alapossággal, mintegy hat percen keresztül, explicit módon igyekeztem számára felvezetni:

Minden fent vázolt, igazán jóindulatú szándékom ellenére polgármester-jelölt asszony az egyik internetes portálon mai napon következőképpen nyilatkozott:

” …ott a (XVII.) kerületi szakrendelő esete is: más kerületekben rég felújították már ezeket az intézményeket, nálunk annyi történt, hogy lefestették szürkére…”

Én igazán önzetlenül próbáltam valamelyest javítani polgármester-jelölt asszony felkészültségén. Végső, szomorú konklúzióm viszont az, hogy amennyiben valaki a gondolkodás szükségét és a valóság értelmezését nehezen kezelhető kihívásként éli meg, az ne próbálkozzon a lehetetlennel.

Választóink szándékait és akaratát megtudakolandó, ötleteiket rögzítendő Dunai Mónika országgyűlési képviselőnk, Horváth Tamás polgármester-jelöltünk, valamint Szabó Tiborné, Virág Mihály, Nagy Anikó és dr. Füzesi Péter képviselő-társaim, valamint segítőink társaságában a keresztúri régi piac északnyugati csücskén vertünk ideiglenes tanyát.

Attól teljesen függetlenül, hogy kampány-kitelepülésünk nem az aláírásgyűjtést, hanem első sorban a személyes kontaktust, a tájékoztató jellegű beszélgetéseket, a kapcsolatfelvételt tűzte ki célul, a szimpatizánsaink által alig három óra alatt realizált 400 (azaz négyszáz) támogató aláírás hitet és erőt ad a folytatásra.

Horváth Tamás, nagyszerű alpolgármesterünk minden kétséget kizáróan méltó követője lesz a Riz Levente által kijelölt útnak.”

4
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/83471/pics/lead_800x600.jpg
Dr. Fenke Ferenc,Gy. Németh Erzsébet,Horváth Tamás,Karácsony Gergely
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
kata válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2019-09-11 18:45:58
Sokan nem értjük, hogyan úszhatják meg büntetlenül a hazaárulást! Igen, arra tettek esküt, hogy az ország érdekeit fogják képviselni, de ahogy betették a patájukat Brüsszelbe, azonnal fordítottak a dolgon. A régi és az új kompánia ellenünk "dolgozik",saját, és ki tudja kinek az érdekében. Keményen elő kellene venni a mákvirágokat, mert ez így nincs rendjén.
Válaszolok
Hát, így van ez válasza: kata bejegyzésére 2019-09-11 11:16:21
Ami ezt a hitvány "furcsánynét" - meg persze a többi széltoló, hazaáruló, aberrált liberráltat - illeti, én még mindig nem értek valamit.
Biztos én vagyok a beszűkült agyú senki, de változatlanul nem értem, hogy ezeket a satnya komcsi "ivadékokat" miért is nem lehet perbe fogni, és keményen elítélni ?!
Ugyanis tudtommal minden képviselő - az önkormányzatitól az EU képviselőig - a mandátuma kezdete előtt felesküszik a hazájára, annak alkotmányára.
Felesküszik arra is, hogy mindenkor a legjobb tudása szerint SZOLGÁLNI fogja Magyarországot !!!
Amit ezek a gyökerek csinálnak Brüsszelben, az a haza elárulása, az esküjük súlyos megszegése !!! Akkor ?!
Válaszolok
kata 2019-09-10 20:52:13
Ez a szerencsétlen hülye pi..a nem szakember, de mindenbe beleüti az a hájas orrát. Nyilatkozik minden témában, de legalább egyszer utána nézhetne a tényeknek, de az sajnos nem megy, mert az némi erőfeszítést igényelne. De ennyit nem ér a választópolgár, mert úgyis elhiszi, amit ez az elcseszett bagázs mantráz. Amúgy is nagyon kinyílt a csipája fletó szektájának az EU választások óta. Viszont azóta a nagyasszony is tett olyan kijelentéseket, amiről mindenki tudja, hogy az országot árulja el, és nem a magyarokért áskálódik Brüsszelben. Egyre többször szólják el magukat, egyre nyilvánvalóbb, hogy az Orbán elleni féktelen gyűlölet vezeti őket, és nem tudnak ennek határt szabni. Csak azt felejtik el, hogy az emberek sem hülyék, és összerakják, hogy ennek kik lehetnek a vesztesei. Óriási pofont kívánok nekik október 13-án!!!
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-09-10 19:05:14
Szédült böske !!! (igen, kisbetűvel!!!!)
• Kétségtelen, hogy a felmenőid sem voltak észkombájnok, de te aztán kivételesen ostobára sikeredtél.
Aztán még valami:
"Nem arról van szó, hogy a liberálisok tudatlanok. Arról van szó, hogy sok mindent tudnak, ami nem úgy van."
(Ronald Reagan)
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?